JJK nousi sarjakärkeen kukistamalla JBK:n vieraskentällä

20.07.2020

JJK haki 2-3 -voitollaan täydet kolme pistettä ja sarjan kärkipaikan Pietarsaaresta

JJK aloitti ottelun vahvasti ja omalle tyylilleen uskollisesti liikuttaen palloa mieheltä toiselle varmasti ja vauhdikkaasti, jättäen kotijoukkueen aseettomaksi.

Ensimmäinen osuma syntyy vartin pelin jälkeen, kun Rasmus Ervasti tarjoilee vasemmasta laidasta taka-alueella kytänneelle Mikko Manniselle nappikeskityksen, jonka Manninen pommittaa suoraan ilmasta maalin perukoille.

39 minuutin kohdalla tapahtuu jälleen JBK-maalilla: JJK prässää maalipotkun jälkeisessä tilanteessa pallon sivurajaksi. Tuomas Koppelomäki ja Eeli Liukkonen pallottelevat hetken keskenään sivurajan tuntumassa ja lopulta tarjoilevat pallon Robin Saastamoiselle, joka pujottelee taidolla ja hieman onnellakin puolustajien välistä itsensä maalivahti Joakim Lönnqvistin kanssa nokikkain ja sijoittaa pelivälineen varmasti oikeaan alakulmaan.

Kauaa ei ehdi peli vanheta 0-2 -osuman jälkeen, kun kovaan maalivireeseen viime otteluissa äitynyt Manninen pääsee katkoon keskialueella ja nostaa pallon nopeasti yli 30 metristä yli ulkona maaliltaan olleen Lönnqvistin. 0-3 osuma on Manniselle jo neljäs kolmessa viimeisessä ottelussa.

Ensimmäisen jakson lopulla nähdään kotijoukkueen toistaiseksi vaarallisin paikka, kun kettumaalia vartioinut Aati Riihimäki venyttää ensin komeaan torjuntaan ja paluupallosta JBK-hyökkääjä tykittää pallon vielä tolppaan.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue JBK tekee triplavaihdon ja marssittaa kentälle lisää kokoa ja voimaa. Tämä tuottaa tulosta ja pelin luonne muuttuukin fyysisemmäksi ja pienikokoisimmilla Kettupaidoilla on aika ajoin vaikeuksia vastata kotijoukkueen paineeseen. Kovaa pelaaminen näkyi myös korttitilastossa, sillä ottelun päätuomari jakoi JBK:n pelaajille kamppailussa peräti viisi varoitusta, kun taas JJK:n pelaajat selvisivät ilman kortteja.

Keskikentän moottori Olli Pöyliö pelasi jälleen vahvan ottelun

JBK:n ensimmäinen kavennusosuma syntyy ottelun 59. minuutilla prässin seurauksena, kun Rasmus Korkea-Aho pääsee varastamaan pelivälineen kettupuolustukselta ja nakkaa pallon ohi Riihimäen. Kavennusosuman jälkeen vierasjoukkueella on vaikeuksia saada rakennettua kunnon hyökkäyksiä ja JBK hakee puolestaan ahnaasti toista maalia. JJK kuitenkin selvittää kotijoukkueen yritykset maltilla ja pallo päätyykin useaan otteeseen turvallisesti Riihimäen hyppysiin, joka pääsee rauhoittamaan peliä.

Vajaan 70 minuutin kohdalla JJK on lähellä iskeä illan neljännen osumansa, kun Koppelomäki tarjoilee Liukkoselle vetopaikan maalin edustalle, mutta JBK-vahti venyttää lopulta itsensä laukauksen tielle. Seuraava paikka aukeaa,  kun Joona Itkonen tavoittelee pitkällä pallolla Saastamoista, mutta Lönnqvist nousee maaliltaan kauas vastaan ja purkaa pallon ennen kettukapteenin ehtimistä tilanteeseen. Ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Juho Luoman veto löytää vielä tiensä verkon perukoille, mutta tilanne on liputettu paitsioksi.

Ottelun viimeinen osuma syntyy kettujen kannalta todella epäonnekkaasti, kun lisäaikaa on pelattu kolmen minuutin verran. Vaihdosta varttia aiemmin sisään tullut Jeremias Klemets pääsee puskemaan keskityspallon maalia kohti liikkuneen Sami Nissisen jalkojen kautta maaliin eikä kovaonninen toppari voi tilanteelle mitään. Pelin päätösvihellys keskeyttää lopulta kotijoukkueen kirin ja JJK vie täydet pisteet mukanaan Jyväskylään. Yhä tappioitta jatkavilla Kettupaidoilla on kasassa viidestä ottelusta neljä voittoa ja yksi tasapeli.

Kettukapteeni Saastamoinen iski jo kauden viidennen osumansa

Pääavalmentaja Basam Elfadl on tyytyväinen lopputulokseen sekä erityisesti vahvan ensimmäisen jakson peliesitykseen:

– Oltiin heti alusta asti liikkeellä hyvällä jalalla ja rakenneltiin taitavasti hyökkäyksiä. Onnistumisia tuli niin yksilösuorituksina kuin joukkueenakin ja ansaitusti kyllä johdettiin tauolle mentäessä. Pelin ensimmäinen jakso oli oikeastaan tähän mennessä kauden parasta peliä, mitä meidän jengi on esittänyt. Toisella jaksolla sitten peli muuttui fyysisemmäksi ja rikkonaiseksi, mikä on meille aina vähän vaikeaa. Tällaiset pelit on kuitenkin etenkin meidän nuoremmille pelaajille hyvää harjoitusta ja täytyy nostaa jätkille hattua siitä miten he klaarasivat tilanteen ja pitivät päänsä kylmänä vaikka vastustaja pelasikin kovaa.

Voitolla JJK nousee yksin sarjakärkeen ohi Rovaniemellä tasapeliin jääneen Oulun Herculeksen sekä yhden ottelun vähemmän pelanneen joensuulaisen JIPPO:n. JJK:n ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina 25.7. Harjulla, kun kärkikamppailussa vieraaksi saapuu juuri mainittu JIPPO. Heinäkuun viimeisen kotiottelun liput nyt myynnissä osoitteessa jjk.fi

Klikkaa itsesi myös mukaan JJK – JIPPO Facebook-tapahtumaan ja kutsu kaveritkin kiipeämään katsomoon Harjun!

JBK - JJK: 2-3 (0-3)