JJK – Notts County: Nuorille kokemusta!

10.07.2013

jjk-nottscounty_2013-07-10

 

 

Harjulla vietettiin keskiviikkona hyvähenkinen tapahtuma, kun JJK ja Notts County kohtasivat juhlaottelun merkeissä. Notts County oli lopulta 0-2-lukemin nuorekasta isäntäjoukkuettaan vahvempi. 

 

JJK oli mukana illan ottelussa nuorella kokoonpanolla – avauskokoonpanosta Anssi Viréniä lukuunottamatta kaikki olivat 90-luvulla syntyneitä.

 

Vastapuolella Notts County on tovi sitten aloittanut preseasoninsa ja joukkuetreenit kesälomansa jälkeen – meneillään oleva kymmenpäiväinen leiri Suomessa on osa sitä. Vaikka kilpakausi ei olekaan Brittein saarilla meneillää, huomasi kaikesta, että vastassa on ammattimainen joukkue – vaikka Notts pelaakin ”vain” Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Koossa ja fysiikassa vieraat olivat edellä, mutta kotijoukkue laittoi kampoihin taitavuudella ja nuori kettulauma saikin kaiken kaikkiaan hyvää kokemusta kovaa vastusta vastaan.

 

JJK otti otteluun todella terävän lähdön, kun jo kahden minuutin sisään isännät olivat hankkineet sekä vapaapotkun vieraidensa kenttäpuoliskolla että kulmapotkun. Maalia näistä ei kuitenkaan saatu ja pian vierasjoukkue siirtyikin kuskin paikalle.

 

Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin vielä melko tasainen. Vierasjoukkueen kärjessä mörssärimäinen kärkimies Enoch Showunmi sekä väkkärämäinen Jamal Campbell-Ryce aiheuttivat muutamaan otteeseen ongelmia kotijoukkueen puolustuksessa, mutta valtaosin Kettupaidat selvittivät tilanteet mallikkaasti kapteeninnauha hihassaan pääpalloja napsineen Mikk Reintamin johdolla. Viimeisenä lukkona oli Ville Viljala, joka esitteli torjuntarepertuaaristaan muun muassa komeaa jalkatorjuntaa jakson puolivälissä, kun Showunmi oli päässyt karkaamaan läpi puolustuksesta. Tämä olikin oikeastaan vierasjoukkueen paras maalipaikka koko jaksolla.

 

Toisessa päässä Topi Järvinen ja Antto Hilska saivat painia tosissaan Nottsin kookkaan puolustuksen keskellä. Yksi kotijoukkueen parhaista paikoista nähtiin 36. minuutilla, kun Järvinen pyörähteli itsensä pallon kanssa mainioon vetopaikkaan – veto ei kuitenkaan aivan onnistunut ja pallo löysi tiensä tolpan väärälle puolelle.

 

Vierasjoukkue siirtyi lopulta johtoon hieman yllättäen hetki ennen taukoa, kun ”Harakoille” vihellettiin heppoisen oloinen rangaistuspotku. Pallon taakse asettui François Zoko, jonka viimeistely oli varma ja näin tauolle mentiin Nottsin 0-1-johdossa.

 

Tauolla päävalmentaja Juha Pasoja suoritti kaksi vaihtoa ja kentälle tulivat Samu Nieminen ja Aram Hasanzada. Kun Virén ja Reintam poistuivat vaihtopenkin puolelle, olivat vuonna 1992 syntyneet Nieminen ja Santeri Ahola vanhimmat Kettupaidat kentällä.

 

Hasanzada esittelikin välittömästi nopeuttaan ja huikeaa taitoaan: jo 46. minuutilla Aram oli juonimassa tilannetta, josta lopulta Robert Taylor ampui hyvän vedon, jonka harakkamaalivahti Bartosz Bialkowski nosti aivan yläriman alta kulmapotkuksi.

 

Pari minuuttia myöhemmin Hasanzada jyrättiin keltaisen kortin arvoisesti ja vuonna 1994 syntynyt laitataituri sai sen verran railakkaasti osumaa, että aristeli hetken tilanteen jälkeen – pystyen kuitenkin jatkamaan ottelun loppuun.

 

Notts lisäsi johtoaan, kun tauosta oli kymmenisen minuuttia. Kokoonsa nähden yllättävän nopea Showunmi karkasi puolustuksen keskeltä läpi ja nosti pallon taidokkaasti yli maaliltaan vastaan tulleen Viljalan.

 

JJK vaihtoi jakson edetessä kentälle yhä Villikettu-painotteisempaa kokoonpanoa – lopulta kentällä olivat edustusjoukkueen pelaajista enää Viljala, Ahola ja Taylor. Vaikka vierasjoukkue oli kokonaisuudessaan toisella jaksolla niskan päällä, oli JJK:llakin paikkansa.

 

Reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa kotiyleisö vaati rangaistuspotkua, kun Hasanzada kaadettiin rangaistusboksissa varsin kyseenalaisin ottein – pilli ei kuitenkaan rikkeen merkiksi soinut.

 

Viimeisen vartin aikana kentällä nähtiin Villikettujen tehokaksikko, kun irti oli päässyt niin kahdeksan maalin Oskari Peltonen kuin viiden maalin Peetu Lintinenkin. Kaksikko väläytti yhteispeliään 81. minuutilla: varsin pirteästi pelannut Peltonen syötti loistosyötön vasempaan laitaan Lintiselle, jonka kuti tuotti Bialkowskille vaikeuksia, mutta lopulta puolalainen sai pallon haltuunsa.

 

Vieraat veivät lopulta ansaitun voiton 0-2-lukemilla. Ottelu tarjosi kuitenkin loistavaa kokemusta nuorille Kettupaidoille – ei sitä joka päivä pääse pelaamaan maailman vanhinta ammattilaisseuraa vastaan!

 

Eräs kotijoukkueen illan positiivisimpia oli topparina aloittanut ja vasemmaksi laitapakiksi tauolla siirtynyt vuonna 1995 syntynyt Severi Vielma, joka esitteli brittivieraita vastaankin varsin vakuuttavia otteita – samoin kuin aiemmin kaudella A-nuorten SM-sarjassa ja Kolmosessa Villikettu-paidassa. Kuka tietää, vaikka lähelle ikäluokkansa maajoukkuettakin noussut puolustajalupaus nähtäisiin kauden mittaan vielä myös liigaviheriöillä!

 

 

JJK:n pelit jatkuvat seuraavaksi liigakentillä Kuopiossa: JJK matkaa rakkaan vastustajansa KuPS:n vieraaksi maanantaina 15.7. Väli-Suomen Derbyä voi lähteä katsomaan Harjun Poikien yhdessä Mennään Bussilla Oy:n kanssa järjestämällä matkalla – samalla tuet JJK:ta, sillä pakollisimpien matkakustannusten jälkeen reissun tuotto menee kokonaisuudessaan Emme anna sen päättyä-kampanjaan!

 

Kooste Notts County-pelistä totutusti Keskisuomalaisen verkkosivuilla: http://www.ksml.fi/uutiset/video-kuva/videot/brittiherrasmiehet-kohtasivat-anssi-viren-the-boysit/1351475!

 

JJK – Notts County 0-2 (0-1) Zoko 40′ rp, Showunmi 55′

 

Ville Viljala; Benno Hanslian (67′ Oskari Peltonen), Mikk Reintam © (46′ Aram Hasanzada) , Severi Vielma (v), Anssi Virén (46′ Samu Nieminen); Eero Tamminen, Santeri Ahola, Robert Taylor, Janne Kuhmonen (76′ Peetu Lintinen); Antto Hilska (67′ Matti Kohonen), Topi Järvinen (76′ Saku Leppänen).

 

Janne Korhonen, Samu Nieminen, Saku Leppänen, Matti Kohonen, Peetu Lintinen, Aram Hasanzada, Oskari Peltonen.