JJK-MYPA: Waari odottaa kurinalaisuutta ja kotivoittoa

11.08.2012

JJK hakee kolmatta perättäistä voittoa Veikkausliigassa. Avain joukkueen hyvään tulokselliseen vireeseen on ollut kurinalainen puolustuspeli.

 

JJK palloton liike ei ollut Jaroa vastaan riittävän vahvaa ensimmäisellä jaksolla, mutta silti joukkue pystyi pitämään vastustajan poissa maalintekopaikoilta. Toisella jaksolla JJK liikkui virkeämmin ja ansaitsi ottelusta voiton järkevän pelisuunnitelman ansiosta. Yhtenäiseksi pelien myötä tiivistynyt puolustuslinja luo vankan pohjan JJK:n pelaamiselle ja keskialueelle loukkaantumisen jälkeen palannut Eero Korte rytmittää syötöillään ja liikkumisellaan joukkueen peliä, jolloin siirtyminen puolustamisesta hyökkäämiseen ja päinvastoin tapahtuu saumattomasti.

 

MyPa on ollut kauden suurin yllättäjä. Valmentaja Toni Korkeakunnas on piiskannut rajallisella materiaalilla operoivan joukkueen hyvään iskuun. Kotiottelussaan JJK:ta vastaan MyPa pelasi tappiosta huolimatta hyvän ottelun ja joukkue tulee luultavasti lähtemään lauantain peliin samantyyppisellä taktiikalla, jossa se pyrkii voittamaan palloja keskikentällä voimakkaalla kaksinkamppailupelaamisella. Korkeakunnas kierrättää pelaajia ennakkoluulottomasti pelipaikalta toiselle, joten MyPa:n kokoonpanoa lauantaille on mahdoton ennustaa. Odotetusti MyPa on luisumassa sarjataulukossa alaspäin sillä joukkueen materiaali ei alkukauden tuloksista huolimatta ole sarjan parhaimmistoa ja joukkueen kuluttava pelitapa sopii paremmin kevätkierroksien huonokuntoisille kentille.

 

JJK ei tarvitse pelillisesti muuttaa mitään edellisistä otteluistaan. Joukkueen taitavat hyökkäyspään yksilöt pystyvät luomaan riittävästi maalintekopaikkoja jokaisessa ottelussa, joten yksinkertaistamisen myötä tiivistyneen puolustuspelaamisen ansiosta JJK:lla on jokaisessa ottelussaan hyvä mahdollisuus voittoon. Voittomahdollisuuksia tänään parantaa tähtipelaaja Mikko Mannisen paluu avauskokoonpanoon. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 50%, tasapeli 26% ja MyPa 24%.

 

 

Waari1