JJK mukana Palloliiton seuraohjelman pilottivaiheessa

29.11.2012

JJK on yksi 17 seurasta, jotka on valittu mukaan Palloliiton uuden seuraohjelman pilottivaiheeseen, jossa panostetaan nuorten pelaajien valmennukseen. Pilottivaiheessa mukana olevat seurat ovat mukana kehittämässä ja rakentamassa Palloliiton laatujärjestelmää, jonka avulla on tarkoitus rakentaa kokonaisvaltainen seuraohjelma vuoden 2014 loppuun mennessä.

 

JJK-juniorien toiminnanjohtaja Timo Soininen toteaa valituksi tulemisen kertovan siitä, että JJK:ssa ollaan oikealla tiellä.

 

– On tehty ja tehdään asioita oikein – esimerkiksi Hyvärisen Ilkan aikaan 2000-luvun alussa JJK pääsi Sinettiseuraksi. Kehitys on vahvasti nousujohteista.

 

Virallisesti seuraohjelmassa mukana ovat seurojen junioriorganisaatiot, mutta eräänä tavoitteena on pystyä luomaan nuorelle, lahjakkaalle pelaajalle selkeä ja vahva polku läpi koko seuran aina nuorista junnuikäluokista edustukseen asti.

 

Pilottivaiheeseen mukaan pääseminen tarkoittaa, että myös JJK on mukana uudessa laatuajattelussa aivan alusta asti.

 

– Saadaan olla kehityksen etunenässä. Voimme olla mukana jo siinä vaiheessa, kun asioita suunnitellaan ja kehitetään, sanoo Soininen.

 

Alkuvuodesta 2013 starttaavaan laatujärjestelmäprojektiin valitaan myöhemmin vielä kolme seuraa, jolloin yhteensä mukana on 20 seuraa. Seurat saavat kaksivuotisen projektin aikana yhteensä 500 000 euroa tukea, jolla on määrä vahvistaa nuorten, 10-17-vuotiaiden pelaajien valmennusta.

 

Valmentajan paikka auki

 

JJK:ssa tullaan panostamaan erityisesti C- ja D-juniorien eli 13-15-vuotiaiden pelaajien valmennukseen, kertoo Soininen.

 

– Tulemme panostamaan etenkin yläasteikäisten pelaajien harjoitteluun. Kun saamme projekin myötä palkattua näihin ikäluokkiin täysipäiväisesti keskittyvän valmentajan, voimme tarjota nuorille jatkossa myös aamutreenejä. Myös iltapäivätreenaamiseen voidaan panostaa nykyistä enemmän ja kaiken kaikkiaan saamme harjoitteluun lisää laatua, määrää ja monipuolisuutta.

 

JJK siis etsii C15-D13-ikäluokille päätoimista valmentajaa, jolla on B-valmennuskurssi käytynä.

 

– Olemme jo saaneet kiinnostavia hakemuksia, mutta paikka on edelleen auki – päätöksiä tullaan tekemään loppuvuoden aikana.

 

 

Jos siis olet suorittanut B-valmentajatutkinnon ja kiinnostunut valmentamaan JJK:n nuoria pelaajia ja tulevaisuuden tähtiä päätoimisesti, katso http://www.mol.fi/paikat/Job.do?lang=fi&jobID=8121526&index=6&anchor=8121526!

 

 

suomen_parhaat

    JJK:n juniorimylly toimii – haluatko juuri Sinä tekemään siitä vieläkin parempaa?