JJK-MIFK: Oman identiteetin säilyttävä

17.06.2010
JJK-MIFK: Oman identiteetin säilyttävä

Perjantain Veikkausliigaottelussa vastaan tuleva IFK Mariehamn oli JJK:lle viime kaudella erittäin vaikea vastustaja ennen muuta fyysisyytensä vuoksi. Valmentaja Jori Särkkä korostaakin, että joukkueen pitää pystyä pelaamaan omalla tavallaan vastustajasta riippumatta.

– Maarianhamina pelaa edelleen suoraviivaista, eteenpäin pyrkivää ja tietyllä tavalla yksinkertaista jalkapalloa. Kaksinkamppailuvoima ja erikoistilanteet ovat heidän vahvuuksiaan. Erittäin tärkeää on, että me pelataan sitä JJK:n näköistä peliä, eikä lähdetä pitkien pallojen heittämiseen ja painimiseen.

JJK pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, poissa ovat varmuudella vain pitkäaikaispotilaat. Niko Markkulan tilanne puolustusvoimain suhteen on toistaiseksi tuntematon.

Myös henkinen vireystila on hyvä, kun niukempi jakso päättyi viime viikolla komealla Jaro-voitolla.

– Ilman muuta sillä on joukkueelle iso merkitys, että saatiin maalitili auki ja voitto pienen tauon jälkeen. Pelillinen esitys oli perjantaina hyvä, mutta ennen kaikkea henkisesti se oli kova suoritus. Emme hätkähtäneet vastustajan nopeaa johtomaalia yhtään, vaan pelasimme sitä omaa peliä ja tulimme rinnalle ja ohi, Särkkä kertaa.

– Uskottiin itseemme, se oli erittäin hieno juttu.

Kotona sekä piste-, että maalitili ovat vielä avaamatta.

– En tiedä onko meille kehittynyt mitään erityisiä kotipelipaineita, vaikkei pisteen pistettä ole tullut. Joukossa on hyviäkin suorituksia, mutta pienet asiat eivät ole loksahtaneet kohdilleen.

 

JJK-IFK Mariehamn Vaajakoskella perjantaina kello 19.

 

Kari Honka