JJK matkaa sarjanousijan vieraaksi Kajaaniin – Vastakkain kaksi korkeimman maalikeskiarvon joukkuetta

09.08.2018

JJK matkaa lauantaina Kajaaniin äärimmäisen tärkeään Ykkösen otteluun! AC Kajaani ja JJK ovat tilastojen valossa tämän Ykkösen kauden kaksi maalirikkainta joukkuetta, joten ainakin yleisöönmenevä ottelu on odotettavissa..

AC Kajaani vieraili Harjulla 16. kesäkuuta..

JJK:n bussi suuntaa lauantaina hieman vieraammille maille, nimittäin Kajaaniin. Siellä isäntänä äärimmäisen tärkeässä Ykkösen ottelussa toimii sarjanousija AC Kajaani. Toki JJK:n reservijoukkue Villiketut vieraili viime kaudella Kainuussa, kun Kajaani ja Villiketut kohtasivat Kakkosen C-lohkossa. JJK:n edustusjoukkue ja vuonna 2006 perustettu AC Kajaani sen sijaan eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet Kajaanissa virallisen sarjaottelun merkeissä.

Harjulla joukkueet kohtasivat 16. kesäkuuta. Tuolloin pisteet tasattiin vauhdikkaan ja tilannerikkaan ottelun päätteeksi lukemin 2-2. Maalintekijöinä JJK:lta Patrik Alaharjula ja Saku Leppänen, AC Kajaanilta Alberto Ramirez ja Michael Ibiyomi.

Harjulla pelatussa ottelussa AC Kajaani vei ensimmäisen puoliajan hieman liian passiivista JJK:ta vastaan lukemin 0-1. Toisella puoliajalla JJK tuli peliin aivan erilaisella ilmeellä ja nopeasti tasoihin Alaharjulan osumalla. Heti perään vierailijat karkasivat uudelleen johtoon vastaiskusta. Vajaa kymmenen minuuttia tästä Aatu Manninen hankki rangaistuspotkun, jonka Leppänen iski totutun varmasti verkkoon. Loppupelin ajan hallinta aaltoili vahvasti ja vaarallisia vastaiskuja sekä erikoistilanteita nähtiin suuntaan ja toiseen.

Tässä taituroiva Patrik Alaharjula osui Kajaania vastaan Harjulla kesäkuussa..

Kajaanin ottelut viime aikoina ovat jatkaneet samaa maalihurjastelujen linjaa kuin alkukaudesta. Joukkue on iskenyt 16 ottelussa 28 maalia eli eniten sarjan joukkueista. JJK on tehnyt maaleja 21, mikä ei sekään ole huonosti, sillä saman verran maaleja on tehtaillut esimerkiksi sarjakärki EIF. Omaan maaliinsa Kajaani on päästänyt pallon peräti 35 kertaa, JJK 28 kertaa. Tässä tilastossa AC Kajaani ja JJK ovat siis sarjan heikoimmat joukkueet.

AC Kajaanin otteluissa on nähty keskimäärin 3,9 maalia ja JJK:n otteluissa keskimäärin 3,1 maalia. Maaleja lauantaina on siis odotettavissa, sillä vastakkain ovat kaksi Ykkösen kauden maalirikkainta joukkuetta. Vertailun vuoksi vähiten maaleja on nähty KPV:n otteluissa, keskiarvo 1,8.

Tällä hetkellä AC Kajaani ja JJK taistelevat raivokkaasti sarjapaikastaan. JJK on sarjassa toiseksi viimeisenä, putoajan paikalla. AC Kajaani on sarjassa juuri JJK:n yläpuolella, neljä pistettä kettupaitoja edellä. Edellisessä ottelussaan, viime lauantaina, AC Kajaani pelasi sille tilastojen valossa hyvin tyypillisen ottelun, kun se hävisi Tammisaaressa EIF:n vieraana 4-3. JJK taas pelasi mainion kotiottelun sarjassa nyt neljäntenä olevaa FC Hakaa vastaan, mutta joutui lopulta tyytymään 2-2 tasapeliin.

Tässä syntyy yksi JJK:n kauden 21 maalista – Saku Leppänen upottaa rankkarin varmasti AC Kajaanin verkkon kesäkuun kotiottelussa..

Yksi erityisen ikävä poissaolo JJK:lla Kajaanin reissulta on. Leppänen sai FC Hakaa vastaan kauden neljännen varoituksensa, joten hän on AC Kajaania vastaan sivussa pelikiellon vuoksi. Nooa Laine on yhä maajoukkuereissulla Färsaarilla U17-poikien PM-turnauksessa. Haka-ottelussa pienen kolhun saanut ja vaihtoon ottelun tauolla otettu Jasin Abahassine on kunnossa, kuten myös ensimmäiset Ykkösen minuuttinsa tällä kaudella viime ottelussa pelannut Settyslas Loutelamio.

-Kajaani prässää voimakkaasti kotikentällään, joka on melko pienikokoinen tekonurmi. Se aiheuttaa varmasti haasteita meidän pallolliseen pelaamiseen. Omassa boksissa meidän pitää olla kovempia kuin Haka-ottelussa, sillä Kajaani tykkää ruokkia paljon keskityksillä heidän vahvoja kärkipelaajiaan, JJK:n päävalmentajista Mikko Manninen kertoo.

AC Kajaanilla on puolustuspäässä loukkaantumisia, mutta niitä korvaamaan joukkue sai lainapelaajan Veikkausliiga-joukkue Vaasan Palloseurasta, 21-vuotiaan keskuspuolustaja Akseli Kalermon. Hyökkäyspäässä kajaanilaisten vaarallisimmat pelaajat kuluvalla kaudella ovat olleet JJK:ta vastaankin Harjulla osuneet nigerialainen Ibiyomi (7 maalia) ja kokenut meksikolainen, joukkueen kapteeni Ramirez (6 maalia).

Ykkösen 17. kierroksen ottelu AC Kajaani – JJK lauantaina 11.8. klo 17:00 Kajaanin liikuntapuistossa. Ottelun näet Elisa Viihde Sportin kautta. Seurantaa ottelusta tietenkin JJK:n some-kanavissa – ottelun jälkeen raportti sekä maalikooste JJK.fi.

Seuraava kotiottelu edessä tulevalla viikolla, kun Harjulla pelataan Älä Kiusaa -teemaottelu! Tuohon otteluun otteluisäntä Keskimaa tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn 50 ensimmäiselle S-etukorttiperheelle (2 aikuista, 2 lasta) ja lisäksi JJK tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille alle 17-vuotiaille.

Lisää JJK – AC Oulu Älä Kiusaa -teemaottelusta esimerkiksi Facebook-tapahtumassa, johon voit klikata tästä. Pysy kuulolla!