JJK matkaa Pietarsaareen – FF Jaro yllättänyt kahdessa edellisottelussa KPV:n ja HIFK:n

14.09.2018

JJK matkaa lauantaina FF Jaron vieraaksi Pietarsaareen. Kovia muutoksia niin pelaaja- kuin valmentajarintamalla kokenut Jaro on hurjassa vireessä, sillä joukkue on kaatanut peräkkäisissä otteluissa KPV:n ja HIFK:n.


Viimeksi JJK ja FF Jaro kohtasivat 4. heinäkuuta Harjulla.

JJK:n ottelut jatkuvat lauantaina vierasreissulla länsirannikolle. Kettupaidat matkaavat tasaisen vahvassa keskikastissa taistelevan FF Jaron vieraaksi. Viime viikonloppuna molemmat joukkueet nappasivat komeat voitot, joten lauantaina Pietarsaaressa nähtäneen kahden hyvällä itseluottamuksella liikkeellä olevan joukkueen kohtaaminen. JJK:han kellisti viime sunnuntain ottelussa sarjakärjessä purjehtivan EIF:n komeasti 3-1 Saku Leppäsen, Tommi Karin ja Patrik Alaharjulan osumilla. FF Jaro sen sijaan haki kovan ja yllättävän vierasvoiton kaatamalla HIFK:n 0-1 Helsingissä. Kun JJK voitti EIF:n, olisi HIFK:lla ollut mahdollisuus nousta sarjakärkeen, mutta hävittyään Jarolle tippuivat helsinkiläiset sarjataulukossa kolmanneksi. Sarjakakkosena ennen seuraavaa kierrosta on siis Kokkolan KPV.

FF Jaro on ollut tällä kaudella vaikea vastus kettupaidoille, sillä joukkueet ovat kohdanneet kahteen otteeseen Harjulla, ja näissä matseissa JJK on jäänyt nollaan sarjapisteeseen. Ensin alkukauden maali-ilottelussa Jaro voitti 3-5. Jälkimmäinen kohtaaminen heinäkuussa päättyi pietarsaarelaisten 0-1 voittoon.

Kaiken kaikkiaan FF Jaro on pelannut ailahtelevaisen kauden ja ehtinyt sen aikana vaihtaa päävalmentajaakin. Elokuun puolivälissä Jaro oli ajautunut tilanteeseen, jossa viidestä edellisestä ottelusta tuloksena oli ollut neljä tappiota ja yksi tasapeli. Tässä vaiheessa päävalmentaja Tomi Kärkkäinen sai mennä ja loppukaudeksi valmennusvastuun otti Niklas Käcko.


FF Jaro vaihtoi päävalmentajaa elokuussa – vielä 4. heinäkuuta Harjulla Jaron luotsina toimi Tomi Kärkkäinen.

Uuden valmentajan alaisuudessa Jaro onkin löytänyt kovan vireen, joten lauantai-iltana kettupaidat ovat eittämättä kovan haasteen edessä. Jaro purjehtii nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Lisäksi kaksi viimeisintä voittoa ovat tulleet sarjakärjessä kamppailevista joukkueista; ensin ns. RantaDerbyssä komeasti lukemin 3-0 KPV:stä ja edelliskierroksella siis HIFK:sta.

Erityisen tarkkana JJK-puolustus saa olla FF Jaron todella nopeiden hyökkäyspään pelaajien kanssa. Kaiken kaikkiaan FF Jaro on tehnyt kuluvalla Ykkösen kaudella 29 maalia; tismalleen saman määrän siis kuin JJK. Saksalais-kongolainen Christopher Mandiangu on pietarsaarelaisten paras maalintekijä kuudella osumalla. Anthony Olusanya upotti maalillaan viime kierroksella HIFK:n.

Päävalmentajavaihdoksen lisäksi myös pelaajaliikenne on kesän aikana Jaron kohdalla ollut kiivasta. Ghanalainen Seth Paintsil ehti osua Ykkösessä viidesti, kertaalleen myös JJK:ta vastaan, mutta on sittemmin siirtynyt Itävallan pääsarjaan. Enemmänkin target-tyyppinen hyökkääjä, viime kauden loppupuoliskon JJK-paidassa pelannut Sasa Jovovic, teki Jarolle kolme maalia ennen siirtymistään Intiaan.


Pitkän uran Suomessa tehnyt serbialainen Sasa Jovovic edusti kaudella 2017 JJK:ta. Kuluvan kauden alku meni FF Jarossa, mutta nyt mies pelaa Intiassa.

Lähteneiden pelaajien tilalle FF Jaro on hankkinut kovan luokan vahvistuksia. Viime kaudella EIF:n paidassa Ykkösen jaetun maalikuninkuuden yhdessä Kalle Multasen kanssa voittanut Felix De Bona siirtyi Pietarsaareen. Kolmessa edellisessä Jaron ottelussa brassihyökkääjä on osunut kahdesti. Keskikentälle ryminää tuo Jaroon elokuun alussa siirtynyt kenialainen Anthony Dafaa, joka on pelannut Suomen kentillä vuodesta 2013 lähtien. Yli 100 Veikkausliiga-ottelua tahkonnut Dafaa kuului kaudella 2016 Suomen mestaruuden vieneen IFK Mariehamnin miehistöön.

JJK:n päävalmentajista Mikko Manninen tuumii lähtökohdista FF Jaro -reissuun seuraavasti:

-Jaro on pelannut tuloksellisesti hyvin valmentajan vaihtamisen jälkeen. Meidän pitää olla hereillä tilanteenvaihdoissa, kun menetetään pallo. Jaro hyökkää todella nopeasti vastaan ja varsinkin Mandiangu on vaarallinen, jos saa yhtään tilaa. Sitten myös erikoistilanteet ovat heillä erinomaisia. Mutta vaikka vastus on hyvässä iskussa ja vaarallinen, niin kyllä odotan meiltä aika paljon ja uskon, että voidaan pisteet Pietarsaaresta hakea.

FF Jaro – JJK Pietarsaaren Keskuskentällä lauantaina 15. syyskuuta klo 17:00. Ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin kautta. Ottelun jälkeen raportti sekä maalikooste JJK:n kanavissa.

JJK:n seuraava kotiotteluhan ohjelmassa ensi viikon torstaina, 20.9. klo 18:30. Silloin Harjun syysiltaan saapuu FC KTP Kotkasta! Otteluisäntänä toimii JAMK, ja kaikki opiskelijat pääsevät matsiin puoleen hintaan eli 4 eurolla. Lisätietoja ottelun Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/288052362019669/