JJK matkaa lauantaina Valkeakoskelle – Maksettavana kalavelat maaliskuisesta Cup-tappiosta

08.06.2018

JJK matkaa lauantaina Ykkösen kauden seitsemänteen otteluunsa Valkeakoskelle. Siellä vastassa Tehtaan kentällä on valkopaitainen FC Haka.

Kuva ottelusta JJK – FC Haka Harjulla 10. elokuuta 2016.

FC Haka on yksi suomifutiksen menestyneimpiä seuroja yhdeksän liigamestaruutensa ja 12 Suomen Cupin pystinsä myötä. Viimeisimmän Veikkausliigan mestaruutensa Haka voitti vuonna 2004. Tuolloin joukkuetta luotsasi tätä nykyä seuran toimitusjohtajana toimiva, omalla pelaajaurallaan menestynyt maalivahti, Olli ”Oka” Huttunen. Nykyään valkeakoskelaisten päävalmentajana toimii kaikille futiksen ystäville tuttu nimi (tai ääni) Keith ”Keke” Armstrong, joka toimi FC Hakan peräsimessä ensimmäisen kerran jo yli 20 vuotta sitten.

FC Haka putosi Veikkausliigasta kauden 2012 päätteeksi, joten kuluva kausi on sille kuudes peräjälkeen Ykkösessä. Näin ollen sarjaotteluiden merkeissä JJK ja Haka ovat kohdanneet viimeksi Ykkösen kaudella 2016. Viime talvena Suomen Cupin lohkovaiheessa joukkueet kuitenkin taistelivat pisteistä samassa lohkossa. JJK isännöi valkeakoskelaisia Cupin lohkovaiheen päätöskierroksella Vehkahallissa, jolloin panoksena oli lohkon kolmossija ja yltäminen pudotuspeleihin.

Tuossa maaliskuisessa ottelussa JJK meni johtoon Honar Abdin maalilla, mutta toisella puoliajalla Haka tarrasi kiinni Cupin jatkopeleihin. Ensin vierailijat tulivat tasoihin Gerald Benin osumalla ja varsinaisen peliajan täyttyessä Salomo Ojala täräytti FC Hakan 1-2 voittoon.

Kuva JJK:n ja FC Hakan viimeisimmästä kohtaamisesta – Suomen Cupin ottelu 10.3.2018 Vehkahallissa.

Ykkösen kautensa FC Haka on aloittanut ailahtelevasti. Se on voittanut sarjan ennakkosuosikeista KPV:n 3-1, mutta toisaalta hävinnyt nousija AC Kajaanille 2-0. Kaiken kaikkiaan ensimmäisen kuuden ottelun saldo valkeakoskelaisilla on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä, kaksi tappiota ja sen myötä sarjataulukon sija viisi.

Hakan ykköspyssy alkukauden on ollut keskikenttämies Anton Popovitch. Hän on legendaarisen Valeri Popovitchin poika. Valeri pelasi lähemmäs 400 ottelua FC Hakan paidassa vuosina 1994-2008, ja on Suomessa piipahtanut myös HJK:n ja Ilveksen väreissä.

JJK-laseilla katsottuna tutuin mies lauantaisen vastustajan riveissä on hyökkääjä Antto Hilska, joka kantoi kettupaitaa kaudet 2011-2015.

Kaksinkamppailussa JJK:n Tommi Kari ja FC Hakan Dudu elokuussa 2016 pelatussa ottelussa.

JJK hakee ehjää 90-minuuttista

JJK matkaa Valkeakoskelle täynnä voitontahtoa. Kettupaidat majailevat sarjan hännillä, sillä voittotili on yhä avaamatta. Parissa viime ottelussa alkuhetket ovat olleet myrkkyä JJK:lle, sillä KTP iski pallon verkkoon kolmannella peliminuutilla ja HIFK taasen jo toisella minuutilla. Tappioasemaan jääminen heti alussa on etenkin henkisesti kuluttavaa, joten nyt kettulauma haluaa jättää taakseen alkuhetkien huolimattomuusvirheet.

Viime ottelun eli HIFK-kotitappion jälkeen JJK:n päävalmentajista Janne Korhonen muistutti, että alkukauden hankaluudet ovat ymmärrettäviä, kun otetaan huomioon juuri ennen kauden alkua vaihtunut valmennus sekä nuorten pelaajien sisäänajo.

-Tekeminen lähtee treenikentältä. Siellä meidän ilme ja harjoittelun laatu on ollut kohdillaan, joten siksi on turha olla kovin huolissaan, vaikka voittotili vielä on avaamatta, Korhonen tuumi.

JJK:n kokoonpanon tilanne vielä perjantain treenien alla oli epävarma. Olipa avauksessa sitten ketä tahansa, avausvoiton saavuttaminen vaatii ehjää 90-minuuttista. Tästä oivasti muistutti lähelle täyttä pelikuntoa talven loukkaantumisen jälkeen päässyt Severi Vielma.

-Jokaisessa pelissä ollaan pelattu ajoittain hyvin, mutta liikaa on tullut heikkoja hetkiä. Me vielä etsimme ehjää 90-minuuttista, mutta sen jälkeen niitä voittoja alkaa tulemaan, Vielma luottaa.

FC Haka – JJK pelataan Tehtaan kentällä Valkeakoskella lauantaina 9.6. klo 17:00. Ottelua voit seurata suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteeltä, johon voit tutustua tästä!