JJK matkaa lauantaina jälleen vieraskentälle

28.04.2017

2017-04-23_0028

JJK jatkaa otteluitaan lauantaina FC Lahden vieraana.

Kotiavauksensa jälkeen Kettupaidat matkaavat jälleen vieraskentälle. Tällä kertaa suuntana on Lahti, kun FC Lahti avaa puolestaan oman kotikautensa.

Molemmilla joukkueilla on takanaan kolme kierrosta kuluvan kauden Veikkausliigaa. JJK on kohdannut heti kärkeen kaksi ennakkosuosikkia, ensin IFK Mariehamnin vieraskentällä ja viime sunnuntaina HJK:n kotikentällään. Ennakkosuosikit veivät täydet pistepotit, HIFK:n vieraana Kettupaidat taas tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä.

Edellisen kierroksen HJK-ottelussa vieraat hallitsivat peliä ja menivätkin jo alkuhetkillä 0-1-johtoon. JJK sai kuitenkin sen jälkeen pidettyä vieraansa hallinnasta huolimatta nollilla ja tasoittivat tunnin kohdalla tilanteeksi 1-1. Mikko Manninen ja Tommi Kari alustivat vetopaikan Gaël Etockille, jonka laukauksen puolustus blokkasi, mutta pallo ajautui Elias Ahteelle, joka ei paikastaan erehtynyt vaan iski ensimmäisen liigamaalinsa.

HJK pääsi kuitenkin rokottamaan välittömästi tilanteeksi 1-2, eikä kettulauma enää toipunut toisesta takaiskusta vaan loppua kohti vieraat karkasivat väsyneitä isäntiään vastaan selkeään voittoon.

FC Lahti pelasi edellisen kierroksen ottelunsa maanantaina ja otti siinä HIFK:n kustannuksella kauden avausvoittonsa pelattuaan ensin 1-1-tasapelit niin SJK:n kuin Ilveksenkin vieraana. Myös HIFK-ottelu oli päättymässä samaan 1-1-tulokseen, mutta toppari Nosh A Lody sai toisen varoituksen myötä aikaisen suihkukomennuksen loppuhetkillä ja sen jälkeen Mikko Kuningas pääsi vielä niittaamaan viime minuutin voittomaalin lahtelaisille.

JJK ja FC Lahti kohtasivat jo aiemmin keväällä Suomen cupin lohkovaiheessa. Tuolloin FC Lahti pääsi karkaamaan kolmen maalin johtoon ja vaikka JJK pääsi kirimään Toni Tahvanaisen ja Matti Lähitien maaleilla 3-2-tilanteeseen, ei kiri riittänyt pisteille asti.

Myös A-nuoret ja Villiketut aloittavat omat sarjakautensa viikonloppuna vieraskentällä. A-nuorten SM-sarjan avaus on TPS:n vieraana lauantaina klo 12 alkaen, Villikettujen Kakkosen kausi taas starttaa sunnuntaina AC Kajaanin vieraana, ottelu alkaa klo 14. B-nuoret taas matkaavat edustusjoukkueen tavoin Lahteen: FC Reipas isännöi Kettupaitoja sunnuntaina klo 13:45 alkaen.

20170422-JJK-toukokuubanneri-www