JJK-KuPS: Tuttu fyysinen keltapaitalauma saapuu Harjulle

02.10.2011

14_Tasta_se_lahti_-_Jampan_jytky

Viimeksi Väli-Suomen derby ratkesi Harjulla tähän Jani Virtasen unelmakanuunaan.

JJK kohtaa tämänkertaisessa mitalitaistelulle huipputärkeässä kamppailussa kotikentällään KuPS:n. Alavireisesti kauden alkupuolisko pelanneet kuopiolaiset ovat saaneet Alain Bonon saapumisen myötä aivan uutta ryhtiä peliinsä, ja joukkue on vahvasti nousukuntoinen.

Kettupaidoilla on takanaan vahva esitys Turun Kupittaalla, joka kääntyi lopussa kirveleväksi tasapeliksi.

– Se oli kaikkineen hyvä suoritus meiltä, ensimmäinen puoliaika kontrolloitiin peliä täysin ja toinenkin oli puolustuksellisesti hyvin tasapainoinen. Ei meillä siinä mitään hätää ollut, TPS joutui hyökkäämään aika lailla siten kuin me haluttiin. Mutta sitten tuli ne pari tilannetta, joissa pallo pomppi ja tavallaan luotiin itse tilanteet niille maaleille, päävalmentaja Kari Martonen kertaa.

KuPS:a vastaan kupletin juoni on pääpiirteissään kaikkien tiedossa: KuPS haluaa painia ja JJK pelata jalkapalloa. Fyysisen vierasjoukkueen ei saa antaa mellastaa vahvuuksillaan.

– KuPS haluaa paljon kaksinkamppailuja. Kyllähän se ennakoitavissa on, että heidän tapansa pelata on laittaa nopeasti pitkiä palloja kärkeen ja taistella kakkospalloista.

– Kaikkein tärkein on kuitenkin pallo, ei meidän tarvitse ruveta painimaan kun pidetään siitä huolta. Ei saada ruveta itse roiskimaan pitkää, vaan meidän täytyy uskaltaa pelata omaa syöttöpeliä ja rakentaa tilanteita sitä kautta, Martonen sanoo.

Kettupaitojen terveystilanne on kohtuullinen, keskiviikkona sivussa olleista Niko Markkula palaa kokoonpanoon. Ylimääräisiä poissaoloja ei ole.

Linjalan Lasse pyysi Turussa vaihtoa pohkeen krampattua, mutta se on kyllä nyt täysin ok, Martonen sanoo.

Tiivis pelirytmi ei ole joukkueelle haitaksi.

– Kyllähän nämä futaajan unelmatilanteita on, kun tekeminen painottuu pelaamiseen. Ei tässä latauksen kanssa mitään vaikeuksia ole, päinvastoin, pitää välillä vähän suitsia ettei vireystila mene yli. Rentoa tekemisen meininkiä yritetään pitää yllä.

JJK-KuPS Harjulla kello 14. Tervetuloa!