JJK-KuPS: Superviikon ensimmäinen ottelu!

22.05.2013

20130523-jjk-kups-vl-920w

 

 

 

Käsillä on taas yksi vuoden huikeimmista kohtaamisista, kun JJK ja KuPS iskevät vastakkain ensimmäistä kertaa vuonna 2013! Torstaina kello 18:30 Harjun Stadionilla alkava kauden ensimmäinen Järvi-Suomen derby on samalla Veikkausliigan kahdeksannen kierroksen Respect-ottelu.

 

 

Respect-ottelun alussa palkitaan Babatunde Wusu, joka voitti melkoisen ylivoimaisesti JJK:n kannattajilleen järjestämän äänestyksen Respect-palkinnoin ansaitsijasta. Wusu tullaan palkitsemaan myös ottelurajapyykistä, sillä edellisessä kotiottelussa VPS:aa vastaan Tunde rikkoi sadan veikkausliigaottelun rajan. Palkinnon tulee pokkaamaan myös Jukka-Pekka Tuomanen, jolle samainen VPS-ottelu oli komeasti jo uran kahdessadas Veikkausliigassa.

 

 

 

 

Cup-voitosta puhtia!

 

respect-palkittu_tunde_220513JJK on aloittanut liigakautensa yskähdellen – tasaisista otteluista on jäänyt käpälään vain tasapelipiste tai ei sitäkään. Edellisessä liigaottelussa Espoossa kuitenkin katkesi jo pitkäksi venynyt maaliton putki, kun Jordi van Gelderen viimeisteli ensin varmasti rangaistuspotkun, joka tuomittiin kun Honka-puolustus joutui rikkomaan vahvan pelin pelannutta Wusua. Toisen maalin taas sivalsi JJK:n kuluvan kauden avausosumankin viimeistellyt Mikko Innanen komealla kaukolaukauksella.

 

Myös KuPS aloitti takkuillen ja neljästä ensimmäisestä ottelusta taskuun jäi vain yksi piste. Kolme viimeisintä liigaottelua ovat kuitenkin olleet voitokkaita, kun palloseurojen keskinäisissä kamppailuissa on kaatunut niin TPS, VPS kuin RoPS:kin.

 

Molemmat viettävät parhaillaan myös varsinaista härkäviikkoa, kun edellisperjantaisen liigakierroksen jälkeen kummatkin pelasivat maanantaina Suomen Cupissa vierasottelun – ja raivasivat tiensä neljän parhaan joukkoon kohdatakseen toisensa elokuisessa välierässä Harjulla! JJK teki voitokkaan matkan Vaasaan, jossa VPS kaatui fiksun ja yhtenäisen esityksen jälkeen 2-0 Babatunde Wusun ja Patrick Poutiaisen maaleilla.

 

KuPS taas sai tehdä Valkeakoskella täydet 120 minuuttia töitä oman välieräpaikkansa eteen, kun Hakan Venance Zézé vei ottelun jatkoajalle aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä. Jatkoajalla KuPS kuitenkin nappasi jatkopaikan Ilja Venäläisen rangaistuspotkuosumalla.

 

Tiukan ottelutahdin keskellä JJK:n terveystilanne on kuitenkin mainio. Edellisellä liigakierroksella Espoossa Kettupaidat saivat takaisin keskikentälleen Eero Kortteen, jonka paluu onkin tasapainottanut pelaamista. Vaasassa joukkueen pakka pysyi todella hyvin kasassa puolustussuuntaan ja myös alkukauden aikana yskähdellyt hyökkäyspelikin on parissa viimeisimmässä ottelussa luistanut jo varsin mallikkaasti. Maanantainen cup-voitto olikin varsin vapauttava ja näkyy varmasti nyt otteissa itsevarmuutena ja määrätietoisuutena.

 

Ottelut JJK:n ja KuPS:n välillä ovat olleet usein tapahtuma- ja maalirikkaudessaan unohtumattomia – eräänlaisena huipennuksena parin kauden takainen 4-4-tasapeli Kuopiosta. JJK jahtaa nyt siis ensimmäistä voittoaan kuluvan kauden Veikkausliigassa – ja mikäpä olisi maistuvampi paikka napata se kuin rakkaasta vastustajasta KuPS:sta täysien kotikatsomoiden edessä?

 

 

Veikkausliigan 8.kierroksen Respect-ottelu JJK – KuPS torstaina 23.5.2013 kello 18:30, Harjun Stadion & UrhoTV

 

 

16_Jamppa_Virtanen_ja_vuosituhannen_maali 

    2011: Jani Virtanen ja aivan huikea maali – tätä lisää!

 

 

Aiemmat kohtaamiset Veikkausliigassa:

26.8.2012

KuPS – JJK

2 – 3

11.6.2012

JJK – KuPS

1 – 5

15.4.2012

KuPS – JJK

2 – 2

2.10.2011

JJK – KuPS

1 – 2

31.7.2011

KuPS – JJK

4 – 4

23.5.2011

JJK – KuPS

2 – 0

13.8.2010

JJK – KuPS

1 – 3

17.5.2010

KuPS – JJK

2 – 0

5.8.2009

JJK – KuPS

1 – 2

10.5.2009

KuPS – JJK

2 – 0