JJK-KuPS: ”Miehestä mittaa”

10.06.2012

Maanantaina on Harjun ELY-stadionilla edessä eräs kauden suurimmista ja kiinnostavimmista otteluista, kun KuPS saapuu JJK:n vieraaksi mittelemään Väli-Suomen herruudesta. Kyseessä on kahdennentoista kierroksen ottelu, joka pelataan poikkeuksellisesti jo nyt.

 

Joukkueet ovat jo kuluneen kauden mittaan kohdanneet kerran: kauden avauskierroksella Kuopiossa päädyttiin KuPS:n vahvan toisen jakson rynnistyksen, kapteeni Janne Korhosen huikeiden torjuntojen ja JJK:n loistavan viime minuuttien loppukirin jälkeen 2-2-tasatulokseen.

 

Kaudenavauksen ja ensimmäisten kierrosten hapuilevien otteiden jälkeen JJK on pikku hiljaa saanut koneensa käyntiin ja pelinsä rullaamaan: nyt Kettupaidat ovat jääneet pisteittä viimeksi kuukausi sitten Turussa, kun Inter oli niukasti parempi JJK:n mainiosta ottelusta huolimatta. Pistepussi on karttunut tasaiseen tahtiin ja JJK on myös parannellut tasaisesti sijoitustaan sarjataulukossa ollen nyt viidennellä sijalla.

 

– Ollaan koko kautta ajatellen varsin hyvässä vauhdissa. Totta kai pelissämme on edelleen kehittämistä – ja kuka tahansahan voi todeta, että tiettyä tasaisuutta otteisiimme vielä kaivataan. Uskon kuitenkin, että pelimme tulee varmasti paranemaan vielä kauden mittaan, toteaa valmentaja Jori Särkkä.

 

KuPS:n moottori sen sijaan yskähtelee edelleen: yhdentoista pelatun ottelun jälkeen KuPS:lla on kasassa vain yhdeksän pistettä ja niillä keltamustat pitävät sarjataulukossa hallussaan toiseksi viimeistä sijaa.

 

KuPS on kuitenkin ollut JJK:lle aina tiukka vastus, joten Kettupaitojen on syytä olla valppaana sarjataulukosta ja vastustajan vaisuhkosta alkukaudesta huolimatta.

 

– Eipähän siellä kopissa sarjataulukkoa katsella. Ei näihin peleihin voi valmistautua muutoin kuin keskittymällä täysillä, Särkkä toteaa.

 

– Ei meillä kuitenkaan myöskään ole mitään syytä lähteä myöskään nöyristelemään. KuPS:n tapa pelata on meille tuttu. Meillä on kyllä tiedossa lääkkeet siihen – pitää vain saada toteutettua se myös kentällä!

 

Ennen maanantaista hegemoniaottelua vietettiin liigassa pientä ottelupaussia, jonka aikana joukkueet myös pitivät pienen loman ja latailivat akkujaan.

 

– Tauko tuntuu tehneen todella hyvää, harjoituksissa on nyt ollut erittäin hyvä ja energinen meininki, Särkkä kehuu.

 

– Mielenkiinnolla tässä odottaa, miten tuo tulee näkymään kentällä!

 

 

 

TM 

 

– Nämä ovat herkullisia pelejä – niin yleisölle kuin pelaajillekin. Luvassa on varmasti jälleen ottelu, jossa on paljon kaksinkamppailutilanteita, joissa otetaan miehestä mittää niin henkisesti kuin fyysisestikin, Särkkä ennustaa.