JJK-KuPS: Martonen haluaa maksaa kalavelkoja

16.02.2011
JJK-KuPS: Martonen haluaa maksaa kalavelkoja

JJK matkustaa keskiviikkona Seinäjoelle pelaamaan Liigacupin kotiottelua KuPS:a vastaan. Päävalmentaja Kari Martonen korostaa, että vastustaja sytyttää pelipaikasta ja kauden vaiheesta riippumatta.

– Tietenkin yleisön kannustus ja tunnelma puuttuu, kun pelataan neutraalissa paikassa. Mutta KuPS on joukkue, joka sytyttää joka tapauksessa, meillä on jo aika monta kalavelkaa maksettavana. Siinä mielessä tämä on kuitenkin iso peli, Martsi sanoo.

JJK:n miehistö on tervehtymässä sopivasti huomenna käynnistyvää Barelonan harjoitusleiriä ajatellen. Harjoitusvahvuuteen palanneet Antto Tapaninen ja Eero Korte eivät kuitenkaan ole vielä Seinäjoella mukana kokoonpanossa. Testimiehistä matkassa ovat Mikk Reintam ja Zakaria Abahassine.

– Variaatioita alkaa löytyä. Eero on ollut pari kuukautta sivussa, mutta on nyt tulossa takaisin. Espanjassa hän on jo mukana kokoonpanossa. Uskon vahvasti, että hän tulee olemaan isossa roolissa meidän keskikentällä tulevalla kaudella, Martonen sanoo.

Iltapäivän Liigacup-ottelusta on odotettavissa tiukka vääntö. JJK on ollut viime vuosina vaikeuksissa kuopiolaisten suoraviivaisen ja fyysisen pelitavan kanssa.

– He pelaavat nopeasti pystyyn targetille, ja siitä tulee pudotuksia toiseen aaltoon. Siihen on löydettävä keinot, avainasia on sekin ettei saada hävitä liikaa ykköspalloja. Kaksinkamppailuissa ollaan oltu näissä peleissä usein huonompia, Martonen toteaa.

Molemmat ovat Liigacupissa toistaiseksi tappioitta, KuPS:lla tosin on takana vasta yksi ottelu.

 

JJK-KuPS Seinäjoella tänään klo 14.

KuPS Patu Samu