JJK-KuPS: Maaliton tasapeli

23.05.2013

JJK ja KuPS tasasivat pisteet Harjulla torstain Respect-ottelussa. Tasaisen väännön jälkeen lopputulos oli 0-0.

JJK oli lähellä maalia jo kolmannella minuutilla, kun Mikko Innanen petasi Babatunde Wusulle paikan – Mika Hilander KuPS-maalissa kuitenkin peitti vedon. JJK hallitsi hienokseltaan ensimmäisen puoliajan alkua, mutta reilun kymmenen minuutin jälkeen myös vierasjoukkue alkoi pääst paremmin peliin mukaan. Pääosin niin ensimmäinen jakso kuin koko ottelukin oli tasaista vääntöä ja ajoittain varsinaista pystypainiakin, kun keväisellä kentällä otettiin miehestä mittaa. Jo valmiiksi siipirikkoinen KuPS joutui myös tekemään ensimmäsen vaihtonsa jo puolen tunnin kohdalla, kun konkaripuolustaja Tero Taipale joutui tulemaan vaihtoon.

Puoliajan loppu olikin taas JJK:n. Kettupaitojen pelin sielu jälleen oli Patrick Poutiainen, jonka energiaa ei otteluruuhkakaan tyrehdytä – kymppipaikalla pelanneen Patun kautta pyörivät useat JJK:n tilanteista. Poutiainen myös antoi suuren osan erikoistilanteista, joita pelin rikkonaisuudesta johtuen tulikin paljon. Alkuminuuttien tilanteen jälkeen ei ensimmäisellä puoliajalla juurikaan maalipaikkoja nähty, mutta puoliajan loppuun isännät saivat pariin otteeseen kulmapotkusta luotua hässäkkää vieraidensa maalille – kuitenkin tuloksetta.

Toiselle jaksolle taas KuPS tuli piristyneenä. Maalipaikkojen rakennus jäi kuitenkin lähinnä laidoilla pelanneiden Joel Vartiaisen ja Miikka Ilon keskityksiin, jotka Janne Korhonen maalillaan napsi vaivatta. JJK pääsikin jälleen peliin mukaan ja 54. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta, kun vahvaa nousua keskeltä tehnyt Mikko Innanen vedettiin kumoon. Vaparista ei kuitenkaan sen suurempaa tulosta tullut.

Tunnin kohdalla JJK sai kuitenkin vahvemman vaihteen silmään ja vaikutti siltä, että vierasjoukkue on väsyneempi ja jää isäntiensä jalkoihin. JJK loi painetta ja saikin jälleen runsaan määrän erikoistilanteita. 65. minuutilla vahvan pelin topparina pelannut Samu Nieminen pääsi puskemaan hyvin kulmapotkusta – mutta Hilander maalilaan ei ollut yllätettävissä.

Seuraavan kymmenminuuttisen aikana Hilanderilla pitikin kiirettä. Ensin ahdistelemasssa olivat yhdessä Poutiainen ja Wusu, hetken päästä Wusu ja Eero Korte ja sitten kulmapotkun jälkihässäkästä pariinkin otteeseen jo useampikin Kettupaita – mutta niin vain Hilander etenkin vahvan topparin Omar Colleyn avustuksella sai pidettyä maalinsa puhtaana.

Kesken JJK:n vahvan myllytyksen avautui yllättäen vierasjoukkue KuPS:n ottelun paras maalipaikka Dawda Bah’lle. Bah pääsi luikahtamaan pallon kanssa jo aivan tolpan juurelle, mutta Korhonen torjui vedon ja kakkospallossa olivat kärkkäimpinä Tuomas Latikka ja Jukka-Pekka Tuomanen, jotka siivosivat pallon turvallisesti väljemmille vesille.

KuPS sai tästä kuitenkin virtaa ja innostui vielä viimeisten kymmenen minuutin aikana hyökkäämään. Palloa ei kuitenkaan maalipuiden väliin saada kummassakaan päässä ja niinpä pisteet tasattiin JJK:n ja KuPS:n välillä ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa maalittoman ottelun jälkeen. Vaikka maaleja ei Kettupaidoilta nähtykään, oli positiivista kuitenkin nollapeli omassa päässä sekä tasapelipiste aina hankalalta, rakkaalta vastustajalta.

Härkäviikoilla ei laakereillaan levätä ja seuraava ottelu onkin edessä jo sunnuntaina, kun JJK matkaa Turkuun kohtaamaan FC Interin. Uutta kotikoitostakaan ei tarvitse odottaa kauan, sillä hallitseva mestari HJK saapuu aurinkoiselle Harjulle jo keskiviikkona 29.5. klo 18:30. Ennakkoliput Superviikon päätöskamppailuun tästä!

JJK – KuPS 0-0 (0-0)

Korhonen; van Gelderen, Nieminen, Reintam, Latikka; Innanen (v) (88′ Järvinen), Korte (Virtanen), Tuomanen, Manninen; Poutiainen, Wusu.

Viljala, Järvinen, Taylor, Virén, Ahola, Hanslian, Virtanen.

Kuvakooste ottelusta JJK:n Facebook-yhteisössä – klikkaa tästä (Huom! Et tarvitse Facebook-tunnuksia)

Videokooste ottelusta yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen verkkosivuilla – klikkaa tästä.