JJK-KuPS: Kauden viimeinen kohtaaminen

01.10.2013

20131002-jjk-kups-vl-920w

 

 

JJK:lla on kauden 2013 Veikkausliigassa jäljellä enää kaksi kotiottelua – ja ne ovatkin suuria otteluita, kun nyt vieraaksi saapuu KuPS ja 20.10. HJK!

 

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran elokuussa Suomen Cupin välierässä, jossa Kettupaidat jäivät nuolemaan näppejään, kun KuPS marssi Chris Jamesin loppuhetkien maalilla finaaliin. JJK:lla onkin nyt revanssin paikka!

 

Liigakausi on ollut alusta asti takkuinen, eikä tasaisuutta otteisiin ole löytynyt. Kettupaitojen asema liigan pahnanpohjimmaisena onkin pysynyt samana jo melko pitkään – edellisenä oleva Inter on nyt yhdeksän pisteen päässä, kun pisteitä on jaossa kaksitoista. Viimeisimmissä otteluissa esitykset ovat kuitenkin jälleen menneet positiivisempaan suuntaan: niin Espoossa kuin Rovaniemelläkin JJK on noussut takaa-ajoasemasta pisteille.

 

Honkaa vastaan viime viikolla JJK pystyi kääntämään ottelun kulun toisella jaksolla täysin, nousi komeasti kahden maalin takamatkalta johtoon ja näytti jo vievän voiton, kunnes Tim Väyrynen sinetöi unelmavedolla hattutemppunsa ja samalla ottelun 3-3-lopputuloksen.

 

JJK:n lahjakkaat nuoret pelaajat ovat viime aikoina saaneet vastuuta. Myös JJK:n tehomieheksi on äitynyt joukkueen nuoremmasta kaartista juuri 20 vuotta täyttänyt Antto Hilska. Saatuaan vastuuta omimmalla paikallaan hyökkäysten kärkenä on Hilska iskenyt maalin jo neljässä perättäisessä ottelussa! Kaikkiaan viidellä maalillaan Hilu onkin nyt Kettupaitojen kauden toistaiseksi paras maalintekijä.

 

KuPS:n maalihai sen sijaan on hieman kokeneempaa sorttia: edelliskierroksen ottelussa RoPS:aa vastaan 300 liigaottelun rajan rikkonut Ilja Venäläinen on nakuttanut jo kaksitoista täysosumaa ja taistelee niillä Väyrysen kanssa liigan maalikuninkuudesta.

 

KuPS voitti edellisellä liigakierroksella cup-finaalin kenraaliottelussa RoPS:n Venäläisen ja Dudun maalein 2-0 – sitä edeltäviltä kierroksilta mukaan on tarttunut vain tasapelipiste TPS-kotiottelusta.

 

Cupin finaalissa savolaisryhmä puolestaan koki rankan pettymyksen, kun mestaruuspokaali matkasi Aleksandr Kokon kahden maalin myötä Rovaniemelle – KuPS on hävinnyt nyt Suomen Cupin finaalin jo kolmena peräkkäisenä vuonna.

 

Nyt jaossa on pokaalien sijaan kolme liigapistettä – sekä kauden 2013 viimeisen Järvi-Suomen derbyn voittajan kunnia! Kauden ensimmäinen kohtaaminen käytiin toukokuussa niinikään Harjulla ja tuolloin pisteet jaettiin 0-0-tuloksella. Tasapeli oli lähellä myös toisessa kohtaamisessa Kuopiossa, kun Eero Korte niittasi rangaistuspilkulta tasoituksen aivan loppuhetkillä. Venäläinen ehti kuitenkin vielä iskeä illan toisen osumansa ja pisteet jäivät Savoon katkeralla 2-1-tuloksella. Nyt onkin aika maksaa tuon ottelun kalavelat ja palata tasapelien jälkeen voittojen tielle!

 

Poissaolojen kanssa painiskellut Kettulauma on ollut viimeisimmssä otteluissaan liikkeellä varsin nuorekkaalla ryhmällä. Väkeä riittää edelleen myös sairastuvan puolella, mutta jonkin verran helpotusta loukkaantumistilanteeseen on kuitenkin KuPS-kohtaamiseen luvassa.

 

 

 

Kortteliliigan päättäjäiset – pienet tähdet vahvasti esillä!

 

JJK:n hyvinvoiva junioripuoli on vahvasti esillä ottelussa, kun monisatapäinen Kortteliliigalaisten lauma saapuu stadionille viettämään oman kautensa päättäjäisiä! Paikalla on siis runsain määrin pieniä jyväskyläläisjalkapalloilun tulevaisuuden tähtiä!

 

Ottelun alussa myös palkitaan JJK:n ja Elenia Lämmön kuukauden junioripelaaja syyskuun osalta.

 

 

Veikkausliigan 29. kierroksen ottelu: JJK – KuPS, keskiviikkona 2.10. kello 18:30, Harjun stadion

Liput otteluun voi ostaa tuttuun tapaan Lippupalvelusta – tai ennakkolipunmyyntipisteeltä kauppakeskus Forumista kello 14-16!

 

 

gigantti-jjk-otteluennakko