JJK Keski-Suomi Oy:n liikevaihto kasvoi 38%

04.04.2012

Neljättä Veikkausliigakauttaan aloittava JJK Jyväskylä – tai tarkemmin määriteltynä edustusjoukkueen operatiivisesta toiminnasta vastaava taustayhtiö JJK Keski-Suomi Oy – kirjautti tilikaudella 1.12.2010 – 30.11.2011 komean kasvun liikevaihdon osalta.

Kasvua liikevaihdossa kertyi peräti 37,9%, kun edellisen vuoden (2010) 829 000 euron liikevaihdosta ponnistettiin komeasti yli miljoonaan euroon, tarkan euromäärän päätyessä summaan 1 144 479,30€.

JJK Keski-Suomi Oy liikevaihto 2006-2011

Komeasta kasvusta ja urheilullisesta menestyksestä huolimatta kulunut kausi ei kuitenkaan päättynyt täysin vailla taloudellisia haasteita, sillä joukkueen menot kasvoivat lähes käsi kädessä tulojen kanssa. Loppujen lopuksi tilinpäätökseen kirjattiin miinusta 327 000 euron verran, josta – kuten liikevaihdostakin – tosin puuttuu pääomalainan muodossa toteutettu Pelaajapörssi 125 000 euron tuottoineen. Käytännön talouden tasolla tappiota kertyi siis 202 000 euroa, sekin selvä parannus edellisen tilikauden 355 000 euron tappiolukemiin.

– Viime kaudella saatiin nostettua myyntiä komeasti, tämmöiseen kasvulukemaan olisi tyytyväinen firma alalla kuin alalla. Tosin samaan syssykkään kulut kasvaneen ottelumäärän ja lievästi budjetoitua kalliimman joukkueen muodossa kasvoivat yhtä lailla. Myöhäisestä kaudenavauksesta johtuen emme myöskään voineet laittaa näitä hintoihin, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen valottaa mennyttä vuotta.

 

Entistä vahvempana vuoteen 2012

Pian alkavan kauden kuviot ovat kettuleirissä selvät myös talouden osalta. Myynnissä tavoitellaan kolmasosan kasvua, jolloin liikevaihto asettuisi 1,5 miljoonan euron hujakoille. Tämä on Vesalaisen mukaan taso jolla urheilullisistakaan tavoitteista ei tarvitse tinkiä.

– Totta kai lähdetään parantamaan meidän sijoitusta tänä vuonna, ei vähempään voi tyytyä. Joukkue itse on linjannut että mitali otetaan, ja sen päälle voitetaan myös Suomen Cupin finaali. UEFA Europa Leaguen puolella selkeä tavoite on mennä jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta, ja sitten kierros kierrokselta asetetaan uudet tavoitteet, Vesalainen kertoo joukkueen maaleista.

Pelaajien ja valmennusjohdon yhdessä asettamien tavoitteiden takana toimitusjohtajalla on toki myös omatkin visionsa.

– Me taustojen puolella ollaan kyllä linjattu tavoitteeksi niin Suomen mestaruus kuin UEFA Europa Leaguen lohkovaihekin, jolloin vuoden viimeinen peli miteltäisiin osuvasti itsenäisyyspäivänä 6.12. Vielä ei olla mainosjulisteita painatettu itsenäisyyspäivän kamppailua varten, mutta valmiita siihen ollaan, Vesalainen laukoo vakavissaan mutta hymy naamalla.

 

Yleisön ja yhteistyökumppaneiden rooli myös jatkossa korvaamaton

JJK on nauttinut maailman uskollisimman kotiyleisön tuesta jo useamman vuoden ajan ja koko keskisuomalainen jalkapalloperhe on nostanut hienosti päätään viime vuosien aikana. Myös maakunnan yrityssektori on lähtenyt vahvasti mukaan jalkapalloon ja löytänyt lajin ympäriltä yhteiskuntavastuullisia arvoja kunnioittavan yhteisön. Tähän tukeen JJK nojaa jatkossakin.

– Ei meidän edustusjoukkuekaan porskuttaisi kohti Eurooppaa ilman jokaista jalkapallojunioria koko Keski-Suomen alueella, ilman jokaista katsojaa meidän kotipeleissä ja ilman jokaista yritystä joka on meidän toiminnassa mukana – siitä kaikille käsittämättömän iso kiitos, Vesalainen toteaa ja antaa arvon sen ansainneille.

Mitä yksittäinen katsoja tai yrityselämän edustaja sitten voi tehdä jotta keskisuomalainen jalkapallo kukostaisi jatkossakin yhtä kauniisti ja komeasti?

– Tätä minulta kysytään usein ja taitaa siitä väki tuolla mielipidepalstoillakin puhua. Vastaus sinänsä on hyvin yksinkertainen: käykää meidän otteluissa, ostakaa kausikortti ja fanituotteita, nauttikaa kioskipalveluistamme ja hyödyntäkää meitä tukevien yritysten palveluita yhtä lailla. Ja jos jo käytte peleissä, ottakaa tavaksi ”raahata” joka otteluun joku tuttavanne tai vaikka sukulaisenne, näin saadaan lisää ihmisiä innostumaan tarjoamistamme yhteisöllisistä urheiluelämyksiä vihreällä veralla. Yhdessä oikeasti olemme vahvempia ja me katsomoiden puolella tehdään se menestys myös kentällä, Vesalainen päättää.

JJK Yleisökeskiarvo 2006-2011

 

JJK Kumppaniyritykset

 

Kuuma jalkapallokausi alkaa pian – onhan sinullakin jo JJK:n kausikortti?