JJK Keski-Suomi Oy ylimääräinen yhtiökokous – Ei taloudellisia edellytyksiä jatkaa toimintaa

12.02.2019

Viimeiset 10 vuotta edustusjoukkueen toiminnasta on vastannut JJK Keski-Suomi Oy. Jyväskyläläiset jalkapalloihmiset ovat tukeneet yhtiön toimintaa toista miljoonaa euroa omista varoistaan. Ilman ulkopuolista isoa sponsoria, olosuhteiden pitää tukea paremmin toimintaa. Viime vuosien Harjun remontti, Hippos2020 -hankkeen päätöksen venyminen sekä katsojamäärien putoaminen Veikkausliigakaudella 2017 kauden 2016 Ykkösen kaudesta ovat lisänneet ahdinkoa.

JJK Keski-Suomi Oy:n yhtiökokous on todennut tiistaina 12.2., että yhtiöllä ei ole taloudellisia edellytyksiä jatkaa toimintaansa.

Tilanne nolostuttaa ja harmittaa. Valtava joukko kannattajia, työntekijöitä, tukijoita ja tietysti pelaajia ovat antaneet vuosien varrella kaikkensa, jotta jyväskyläläinen jalkapallo kilpailisi kansallisesti korkealla tasolla.

Haluamme muistuttaa, että vuosien aikana on maksettu yli kolme miljoonaa euroa verottajalle. Kerääntyneistä veroista on maksettu yli 98 %. Palkat on maksettu vuoden 2018 loppu syksyyn asti.  Jyväskylän kaupungille maksut on pystytty maksamaan ajallaan, kunnes isot ongelmat alkoivat Veikkausliiga kauden 2017 aikana.

Viimeiset kymmenen vuotta ovat tuoneet paljon pettymyksiä, mutta myös ilon aiheita. Kaksi Ykkösen mestaruutta, Europelit Montenegrossa ja Norjassa sekä tietysti Veikkausliigan pronssi vuonna 2011.

JJK:n edustusjoukkue jatkaa toimintaansa JJK Jyväskylä ry:n alaisuudessa. Palloliiton määräysten mukaan sarjataso on todennäköisesti Itä- ja Keski-Suomen Kolmonen. JJK juniorit ry jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan liikuttaen vuosittain yli tuhatta lasta ja nuorta jalkapallon parissa.

Jalkapallon tulevaisuus näyttää Jyväskylässä tilanteesta huolimatta valoisalta. Laji on harrastajamäärältään edelleen suurin ja liikuttaa alueella yli 4000 lasta ja nuorta vuosittain. Lisäksi JJK:n toiminta on viimeisen kymmenen vuoden aikana avannut muutamille nuorille pelaajille tien kansainvälisille kentille.

Hippoksen katettu jalkapallostadion tulee parantamaan ison harrastajamäärän, niin lasten, nuorten kuin aikuisten olosuhteita. Stadion mahdollistaa laadukkaan ja taloudellisesti kestävän edustusjoukkuetoiminnan niin naisissa kuin miehissä sekä mahdollisuuden entistä useammille nuorille tytöille ja pojille tavoitella kansainvälisiä kenttiä.

Tulevien vuosien aikana on lähdettävä rakentamaan taloudellisesti kestävälle pohjalle suunniteltua toimintaa, joka nojaa edelleen paikallisten seurojen kasvattamiin pelaajiin. Luottamuksen saavuttaminen tulee olemaan haastava tehtävä, mutta se on mahdollista saada jalkapalloväen yhteistyöllä. Tavoitteena täytyy olla vuosi 2025, jolloin Veikkausliigaan palaamiselle olisi olosuhteet kunnossa uudella katetulla jalkapallostadionilla. Tavoitteeseen on toki pitkä ja työläs matka.

Kiitos kaikille kannattajille, talkoolaisille, vanhemmille, tukijoille, työntekijöille sekä niin pienille kuin isommille pelaajille, jotka olette olleet rakentamassa kettuperhettä. Kaikkia teitä tarvitaan nyt rakentamaan valoisampaa tulevaisuutta kuningaslajille Suomen liikuntapääkaupungissa.

JJK Keski-Suomi Oy

lisätietoa:

Lassi Hietanen

lassi.hietanen@jjk.fi

hallituksen puheenjohtaja

JJK Keski-Suomi Oy