JJK kerää lapsiperheille leluja lauantain Haka-pelissä

19.10.2010
JJK kerää lapsiperheille leluja lauantain Haka-pelissä

JJK auttaa lauantaisen Haka-ottelun yhteydessä Jyväskylän alueen apua tarvitsevia lapsiperheitä järjestämällä lelukeräyksen. Yhdessä kaupungin sosiaalitoimen kanssa järjestettävään keräykseen voi tuoda vanhoja leluja, pelejä, harrastusvälineitä, vaatteita yms. lastenvarusteita, jotka jaetaan perheille.

Lelukeräyksen toteutuminen on hieno osoitus siitä, että yleisö on oivaltamassa JJK:n yhteiskuntavastuuohjelman. Keräysidea lähti liikkeelle seuran internetsivujen kautta tulleesta palauteviestistä. Viestin keskeisenä sisältönä oli linkki Iltalehden verkkosivuilla 8. lokakuuta julkaistuun uutiseen, jonka mukaan sadattuhannet suomalaislapset elävät köyhyydessä.

– Viesti kolahti minuun, että jotain me ollaan tehty oikein kun tällainen ajatus osoitetaan JJK:lle. Välitin palautteen yhteistyökumppaneille saman tien saatteella, että voitaisiinko me jotenkin auttaa tällaisia vähävaraisia lapsiperheitä. Meriläisen Harri Keittiömaailmalta keksi tämän keräysidean, toimitusjohtaja Joni Vesalainen kertoo.

JJK:n tavoitteena on olla alueella enemmän kuin vain urheiluseura, ja tavoitteen toteutuminen vaatii hyviä ja herkkiä verkostoja.

– Me ollaan tosi onnellisia siitä, että tällainen yhteydenotto tuli, ja että JJK mielletään tahoksi joka voisi tällaisessa asiassa auttaa. Tämä on juuri sitä, mitä me yhteiskuntavastuuohjelmalla tavoittelemme, että JJK voi olla reitti asioiden liikuttamiseen. Vielä kun idea jalostui yhteistyökumppanin kautta, kuvio on erittäin hieno, Vesalainen myhäilee.

JJK-Haka alkaa Harjun stadionilla lauantaina kello 14, leluja otetaan vastaan kello 12.30-14.

JJK