JJK katkaisi FF Jaron tappiottoman putken

19.09.2016

2016-09-19_jjk-jaro_0011

JJK otti jälleen paikkansa sarjakärjessä kaatamalla FF Jaron kotikentällään 3-1-lukemin!

Maalinteon aloitti Iiro Järvinen avausjaksolla ja Samu Suoraniemi tuplasi johdon toisen puoliajan alkupuolella. Reilun tunnin jälkeen Samu Alanko kavensi tilanteeksi 2-1, mutta Niko Markkula niittasi loppulukemat rangaistuspotkusta 88.minuutilla, kun Järvistä rikottiin.

FF Jaro oli porskuttanut kaksi kuukautta ilman tappiota ja ottelusta povattiinkin tiukkaa vääntöä. Vieraat saivat alkuminuuteilla parikin erikoistilannetta, mutta alku oli kuitenkin tasaista ja melko tunnustelevaa peliä.

JJK iski kuitenkin käytännössä ensimmäisestä paikastaan. Kettupaidat saivat ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa 13.minuutilla ja FF Jaro näytti jo selvittävän sen. Saku Leppänen pelasi pallon kuitenkin jälkitilanteessa Iiro Järviselle, joka sivalsi sen upealla kaukolaukauksella ohi Emil Öhbergin! Maali oli keskikenttämiehelle kauden viides – ja myös kauden ensimmäinen syntyi pietarsaarelaisten verkkoon, kun Järvinen tasoitti lopputilanteeksi 1-1 kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

FF Jaro sai puoliajan edetessä ottelua hallintaansa, mutta JJK puolusti kurinalaisesti ja tiiviisti, eikä todellisia vaaranpaikkoja Ville Viljalan vartioimalla kettumaalilla lopulta juurikaan nähty – ja ne vähätkin kettuvahti hoiteli varmasti. JJK puolestaan sai hyvästä paikasta vapaapotkun vielä aivan puoliajan viimehetkillä – Matti Lähitien pusku meni kuitenkin ylärimaa viistäen yli maalin, joten taukoa vietettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti ja jo reilun viiden minuutin jälkeen ensin Viljala torjui komeasti kotijoukkueen maalilla ja heti perään puolestaan JJK lähti hyökkäykseen. Jasin Abahassine pudotti pallon tauolla kentälle tulleelle Gaël Etockille, joka puolestaan vapautti läpiajoon Samu Suoraniemen. Laitamies joka kiitti paikastaan ja nosti pallon hallitusti ja varmasti Öhbergin selän taakse tuplaten Kettupaitojen johdon!

2016-09-19_jjk-jaro_0020

Vierasjoukkueen valmentaja Kristian Heames reagoi takaiskuun ja vahvisti hyökkäystään laittamalla kentälle laitapakki Kyle Curingan tilalle nuoren hyökkääjän Samu Alangon. Jälleen kerran vakuuttavan ottelun pelannut JJK-puolustus ja etenkin topparipari Lähitie-Antto Tapaninen piti pitkien pallojen kohteena vieraiden kärjessä olleen Alberto Morinin hyvin kurissa läpi ottelun – iltapuhde kävi kuitenkin entistä hikisemmäksi, kun Alanko tuli Morinin tueksi.

FF Jaro sai luotua isäntiensä päähän painostusta, joka tuottikin tulosta reilun tunnin pelin jälkeen: Alanko laukoi pallon maaliin yläriman kautta kauniilla kierteisellä laukauksella, joka jätti Viljalan voimattomaksi.

Vierasjoukkue myös jatkoi painostustaan ja kotijoukkue sai paiskia töitä jokaisen Kettupaidan voimin säilyttääkseen johtoasemansa. Taistelu tuotti tulosta ja ottelun ratkaisu nähtiin lopulta pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista.

Oikealla laidalla ottelun loppuhetket pelanneella Järvisellä riitti edelleen virtaa haastaa Jaro-puolustusta ja Walter Moore joutui kaatamaan boksiin pallon kanssa rynnineen kettukasvatin. Pallo vietiin yhteentoista metriin ja Niko Markkulan viimeistely oli jälleen kerran kylmänviileä ja pomminvarma: tilanteeksi näin 3-1 ja samalla vierasjoukkueen takaa-ajo lannistui.

Tappio oli FF Jarolle ensimmäinen sen jälkeen, kun  JJK haki heinäkuun puolivälissä Pietarsaaresta täydet pisteet. Kotivoittoa oli lisäksi saapunut seuraamaan Harjun kuluvan kauden ennätysyleisö, yli 2100 katsojaa – ja voitto myös nosti Kettupaidat jälleen sarjakärkeen ohi TPS:n!

Seuraavaksi pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina, kun JJK matkaa FC Jazzin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on puolestaan sunnuntaina 2.10., kun KPV saapuu Kettupaitojen vieraaksi.

JJK - FF Jaro 3-1 (1-0)