JJK kärsi kirpaisevan tappion SalPa:lle lukemin 0-1

17.07.2023
📸 K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

Aina aurinkoisella Harjulla nähtiin jälleen tiukka taisto sarjapisteistä, jonka vierailija Salon Palloilijat vei lopulta nimiinsä toisen jakson osumallaan lukemin 0-1.

JJK:n ja SalPa:n seurahistorian ensimmäinen taisto Harjulla käytiin varsin helteisissä lukemissa ja päätösvihellyksen jälkeen nurmella nähtiinkin kaksi kuumuuden koettelemaa joukkuetta. Jos oli joukkueiden välinen kauden ensimmäinen kohtaaminen Salossa pelkästään kotijoukkueen näytöstä, laittoi JJK nyt salolaiset ahtaammalle.

Erikoistilanteiden puolustamisen kanssa viime aikoina vaikeuksissa ollut JJK-puolustus Ville Viljala viimeisenä lukkonaan piti huippuvaarallisista erikoistilanteistaan tunnetun vierasjoukkueen melko hyvin aisoissa boksissa ja siivosi irtopalloja pois aiempaa paremmalla menestyksellä. Vaikka JJK olikin ottanut oppia edellisen kohtaamisen vaikeuksistaan ja puolustuspään työskentely oli nyt varmempaa, pääsi SalPa kuitenkin iskemään sen yhden voittoon riittävän osuman.

Helteisestä säästäkin johtuen ottelun ensimmäinen jakso on varovaisempaa ja tunnustelevaa peliä, eikä kumpikaan meinaa löytää tilaa hyökätä. Vierasjoukkue SalPa aloittaa kuitenkin ottelun isäntiään paremmin ja rakentelee ensimmäisen vaarallisen paikkansa reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun hyvin pelatun hyökkäyksen päätteeksi Valtteri Olsbo pääsee puskemaan aivan maalin edustalta keskityspalloon. Paljon jälleen töitä paiskineen Jonne Porkan puristuksissa pusku suuntautuu kuitenkin reilusti yli maalin.

Jakson puolivälin jälkeen myös JJK alkaa löytää välejä hyvin organisoidusta salolaispuolustuksesta. 25 minuutin kohdalla Arjan Goljahanpoor ja Roope Salo rakentelevat Eetu Venäläiselle vitosen viivan tuntumaan tekopaikan, mutta mies ei aivan saa kunnon osumaa palloon ja pusku painuu aavistuksen ohi takatolpalta.

35. minuutilla vierasjoukkueen Albijon Muzaci on karata läpi kahdella yhtä vastaan tilanteessa maalintekoon, Tatu Hoffren alimpana miehenä katkoo kuitenkin syöttöyrityksen ja tilanne kuivuu kokoon.

Toisen jakson alkuun JJK suorittaa vaihdon, kun Shirman Osso vaihdetaan kentälle. Vaihto tuottaakin haluttua tulosta ja kotijoukkue alkaa luoda painetta SalPan päätyyn. Ensimmäinen puolikas toisesta jaksosta mennäänkin täysin Kettupaitojen komennossa ja Viljala maalillaan on käytännössä työttömänä.

54. minuutilla Oskar Pihlaja pääsee laukomaan vapaasti 16-viivalta Goljahanpoorin keskityksen vastaanotettuaan, mutta veto karkaa taivaan tuuliin. Seuraavalla minuutilla JJK tulee jälleen, tällä kertaa Pihlaja riistää pallon sivurajan tuntumassa, etenee aina boksiin asti ja laukoo itse. Pallo painuu kuitenkin jälleen ohi maalin. Monessa mukana häärinyt Goljahanpoor tarjoilee jälleen reilun tunnin pelin kohdalla puskupaikan Aatu Manniselle, mutta sihti on hukassa myös Mannisella.

SalPa kestää kuitenkin JJK:n painostuksen ja hakee lopulta vaihtopenkiltä uutta virtaa omaan tekemiseensä. SalPa pääseekin siirtymään ottelussa johtoon hieman yllättäen kesken JJK:n vahvan painostusjakson. Vaihtomies Jesse Huhtala ei ehdi kauaa kentällä olla, kun laukoo vieraat 0-1-johtoon ottelun 70. minuutilla. Tarkka, matala laukaus painuu läpi Reetu Räsäsen längistä ja lopulta verkkoon asti, vaikka Viljala saakin hieman näppejään väliin.

JJK hakee vielä tasoitusta, mutta kunnollista kiriä se ei enää saa aikaan vierasjoukkueen valuessa alas puolustamaan hankkimaansa tärkeää johtoasemaa. Näin SalPa on JJK:ta vahvempi jo toisen kerran tällä kaudella ja vie pisteet mukanaan Saloon.

Kettupaitojen pelit jatkuvat seuraavaksi kolmella vierasottelulla: perjantaina 21.7. Bolt Arenalla vastassa on HIFK ja maanantaina 31.7. reissataan niin ikään Helsinkiin, kun KäPa isännöi JJK:ta Brahenkentällä eli Bragulla. Vierasotteluiden putki päätetään vielä Turun reissulla 10.8, ennen kuin pelataan taas elokuussa kolme peliä kotona.