JJK kärsi kauden avaustappion

14.05.2024
Kuva: Keski-Suomen Jalkapalloviikko / Olli Rosti

Vierasjoukkue KPV oli Kettupaidoille liian kova pala purtavaksi, kun kokkolalaismiehistö vieraili maanantaina Viitaniemessä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja JJK hankki ensimmäisen erikoistilanteensakin, kun peli oli ehtinyt vanheta vain pari kymmentä sekuntia. Molemmat hyökkäsivät muutamaan otteeseen vaarallisen oloisesti, mutta kummassakaan päässä maalivahdit eivät kuitenkaan joutuneet torjuntatöihin vielä jakson ensimmäisellä puolikkaalla.

JJK:n ensimmäinen kunnon maalipaikka nähdään reilun kymmenen minuutin jälkeen, kun Alex Ciriaco tuo pallon ylös, käyttää sitä laidassa Sherman Ossolla, etenee boksiin ja keskittää pallon takaisin saatuaan Lauri Rutaselle etutolpan tuntumaan, mutta mies ei aivan pääse ohjaamaan pelivälinettä kohti maalia, vaan puolustus siivoa tilanteen viime hetkellä kulmaksi.

Toisessa päässä nähdään vähintäänkin yhtä vaarallinen paikka 17. minuutilla, kun vahvan pelin keskikentän pohjalla pelannut ghanalaispelaaja Abraham Okyere tarjoilee ovelalla syötöllä Eric Otengin huippupaikkaan boksin sisälle. JJK:n topparikaksikkona luutinut Reetu Räsänen ja Joona Lahdenmäki hyökkäävät peittämään ja Otengin laukaus karkaakin lopulta yli JJK-maalin ja kotiyleisö huokaisee helpotuksesta.

JJK on todella lähellä siirtyä johtoon 28. minuutilla, kun Rutanen yrittää toistaa Rovaniemellä tekemänsä tempun ja ohjata Arjan Goljahanpoorin keskityksen takavasaralla maaliin ohi puolalaismaalivahdin, mutta Jusa Ihalainen ehtii siivoamaan pallon turvaan maaliviivalta.

36. minuutilla mennään jälleen toiseen päähän ja KPV yrittää puolestaan rikkoa kuparisen, kun vikkeläkinttuinen Cardoso pelataan hyvään paikkaan. Jonne Uronen peittää ja laukaus menee ohi vasemman tolpan. Jakson loppua kohden KPV saa muutenkin yhä enenevissä määrin luotua painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta tauolle mennään maalittomissa lukemissa.

JJK saa heti toisen jakson alkuun shokkihoitoa, kun Cardoso vastaanottaa sivurajaheiton vaarattoman oloisessa tilanteessa, kääntyy kohti maalia ja laukoo pallon boksin reunalta verkkoon. Pian tilanteen jälkeen JJK saa lisää jobin postia, kun jälleen vahvaa ottelua vasemman pakin tontilla pelannut Ciriaco kolauttaa keskialueella päänsä yhteen KPV-pelaajan kanssa ja joutuu hetkeä myöhemmin jättämään kentän.

JJK:lla on etenkin toisella jaksolla vaikeuksia saada omaa pallollista peliään toimimaan ja kuin varkain vierasjoukkue iskee jälleen. Ottelun 66. minuutilla KPV lisää johtoaan komeasti pelatun hyökkäyksen päätteeksi, kun Ring, Cardoso ja Oteng suorastaan hassuttelevat keskeltä läpi JJK:n pakan ja Cardoso viimeistelee illan toisensa. Peli muuttuu jakson loppua kohti myös rikkonaiseksi kettujen jahdatessa kavennusosumaa ja vierasjoukkueen puolustaessa hankkimaansa johtoasemaa. Ottelun erotuomari näyttääkin pelin viimeisellä kympillä peräti kuudesti keltaista korttia.

Lähimpänä kavennusta käy täyden peliajan täyttyessä juoksun tyhjään tilaan tehnyt vaihtomies Eetu Venäläinen, jonka Arttu Leivonen ja Osso pelaavat maalipaikkaan. Venäläinen pääsee kaksin veskan kanssa vitosen kulmalle ja on lähellä päästä ujuttajaan pallon pienestä kulmasta maaliin, mutta niin vaan puolalainen saa pallon blokattua. Ottelun lisäajalla KPV iskee vielä viimeisen niitin, kun Ville Välipakka pommittaa komean kaukolaukauksen maalin perukoille.

Näin JJK jää ensimmäistä kertaa maaleitta ja kärsii samalla kauden ensimmäisen tappionsa. KPV siirtyy kolmen pisteen myötä sarjan kärkipaikalle, kun viisi kierrosta on pelattuna.

JJK:n puolustuslinjassa pitkästä aikaa täydet minuutit pelannut Räsänen summaa ottelua seuraavasti.

– Matsista tietysti pettynyt fiilis. Ei päästy omalle tasolle oikein missään vaiheessa. Yritettiin ratkaisusyöttöjä usein liian nopeasti ja sen seurauksena menetettiin pallonhallinta. KPV oli kärsivällisempi pallon kanssa, minkä takia jouduttiin välillä puolustamaan pitkiä jaksoja. Seuraava peli tulee nopeasti, mikä on varmasti hyvä asia meille. KPV-matsi pitää unohtaa nopeasti ja alkaa keskittymään täysillä seuraavaan, Räsänen vakuuttaa.

JJK:n tiivistahtinen peliviikko jatkuu jo perjantaina, kun se kohtaa Stadiumin isännöimässä kamppailussa Harjun keväisellä nurmella Atlantis FC:n.

– Perjantain matsissa halutaan tottakai ottaa enemmän pallonhallintaa ja sitä kautta tehdä enemmän oikeita ratkaisuja hyökkäysalueella. Harju tulee todennäköisesti olemaan vähän epätasainen vielä tässä vaiheessa, joten sen mukaan varmaan katsotaan suoraviivaistetaanko peliä. Perjantaina meidän pitää olla valmiina fyysiseen matsiin, jossa kaksinkamppailujen voittamisella on todella iso merkitys, Räsänen vaatii omiltaan.

JJK – KPV 13.5.24
Lopputulos: 0-3 (0-0)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (Mv)
6 Ciriaco Alex (59′ 🔄️)
7 Osso Sherman 🟨
9 Goljahanpoor Arjan (70′ 🔄️)
11 Kesonen Antti-Pekka
12 Räsänen Reetu
13 Rutanen Lauri
16 Manninen Aatu 🟨 (79′ 🔄️)
20 Mahlamäki Miika (79′ 🔄️)
22 Luoma Juho
27 Lahdenmäki Joona

Vaihdossa:
2 Saarikko Jimi (79′ 🔄️)
3 Akdogan Berat
4 Huttunen Otto
14 Leivonen Arttu (70′ 🔄️)
17 Venäläinen Eetu (79′ 🔄️)
18 Uwano Chuya 🟨 (59′ 🔄️)
30 Kananen Jerry (Mv)