JJK kaatoi Jazzin harjoitusottelussa

18.01.2014

FC Jazz - JJK 1-2

Kettulauman valmistautuminen tulevaan jalkapallokauteen jatkui vuoden ensimmäisellä harjoitusottelulla. Vastassa Porin Karhuhallissa oli myös Ykkösessä ensi kaudella pelaava FC Jazz, jonka JJK onnistui kaatamaan numeroin 1-2 (0-0.) JJK:n maaleista vastasivat jälleen onnistumisen tililleen saanut kärkipelaaja Aleksis Lehtonen sekä testipelaajan statuksella viininpunapaitaa kantanut Jasin Abahassine.

Kotijoukkue Jazz oli ensimmäisellä puoliajalla lievästi hallitsevampi osapuoli, joskin JJK:llakin oli omat paikkansa lähinnä keskitystilanteista syntyneiden hyökkäysten kautta. Jazzilla oli parikin vaarallisempaa maalintekomahdollisuutta, mutta keskisuomalaisten maalia vartioinut Janne Korhonen torjui kaikki satakuntalaisyritykset raudanlujalla kokemuksellaan.

Kuten talvella käytävien harjoitusotteluiden luonteeseen usein kuuluu, molemmat joukkueet tekivät puoliajalla runsaasti vaihtoja ja tämä osittain sekoitti peliä toisen kolmivarttisen alussa. Jazz siirtyi 1-0 johtoon 50. minuutin kohdalla kun porilaishyökkääjällä avautui vapaa väylä maalintekoon puolustuspään laidassa hävityn 1 vs 1 -tilanteen jälkeen.

Pikku hiljaa viininpunapaidat pääsivät kuitenkin entistä enemmän pallon päälle ja saivat painetta kotijoukkueen maalille. Ottelun 76. minuutilla nähtiinkin maukas maali kun kahden pelaajan ajatukset ja ajoitukset kohtasivat kauniisti: Aksu (Aleksis Lehtonen) teki älykkään pystyjuoksun johon Robert Taylor tarjoili pallon oivaltavalla chippisyötöllä ja Aksu niittasi pallon tyylikkäästi verkkoihin.

Lopullinen ratkaisu ja kettujen voittomaali nähtin pelikellon viisareiden osoittaessa 85. minuutin kohdille. JJK:n kulmapotku leijaili taakse ja Topi Järvisen volleypotku nasahti kohdilleen, singoten tulisen kudin kohti maalia. Juuri ennen maaliviivan ylitystä Jasin ”Jaska” Abahassine tarjoili kudille vielä viimeisen kosketuksen ja pallo päätyi verkon perukoille. Näin maailmanhistorian ensimmäinen kamppailu näiden kahden joukkueen välillä päättyi vierasjoukkue JJK:n 1-2 voittoon.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli pääosin tyytyväinen näkemäänsä.

– Keskimäärin on kivempi voittaa kuin hävitä, joten vaikka harjoituspelissä tulos ei tärkein olekaan, toki matsi palveli tarkoitustaan hyvin. Tässä vaiheessa kautta on enemmän kuin luonnollista että peli on vielä hyvinkin keskeneräistä, mutta tästä on hyvä rakentaa eteenpäin ja etsiä yhdessä toimivia ratkaisumalleja eri tilanteisiin, Paso kertoo.

Ennen ottelua Pasoja paljasti JJK:n kokeilevan ottelussa hieman normaalista poikkeavaa kenttäryhmitystä. Mikä tämä kuvio oikein oli ja kuinka se lähti toimimaan käytännössä?

– Nojoo, tosiaan numeromuodossa tämän testimuodostelman voisi luonnostella vaikkapa muotoon 3-4-2-1 ja se toimi ajoittain ok. Tavoitteenahan tässä olisi saada keskelle ylivoimatilanteita ja sitä kautta hallita peliä. Parannettavaa toki riittää etenkin puolustussuuntaan, mutta kyllä tästä saattaa jotain peli-ideoita jäädä myös viimeistellympään pelimuotoon, Pasoja kommentoi.

JJK:n riveissä esiintyi sopimuspelaajien ja omien junioreiden lisäksi myös neljä testipelaajaa, Kettujen mukana viikon tai useammankin treenanneet Hushyar Aftab, Jasin Abahassine ja Antti Maltsin sekä ainakin toistaiseksi vähemmän aikaa kettulauman kanssa viettänyt SJK-taustainen Kim Palosaari.

– Kaikki testipelaajat esiintyivät edukseen ja sanotaanko että pelasivat muutenkin odotusten mukaisesti. Eiköhän tästä ainakin joku jatka treeniringissä jatkossakin, Paso paljastaa.

JJK jatkaa harjoitusotteluitaan tulevana viikonloppuna Pietarsaaressa pelattavassa perinteisessä Tammiturnauksessa. Perjantaina vastassa on Kakkosen Närpes Kraft ja lauantaina Ketut kohtaavat voittajan ottelusta FF Jaro – KPV.

FC Jazz - JJK 1-2 (0-0)

JJK:n maalit:

76' Aleksis Lehtonen, 85’ Jasin Abahassine

JJK:n kokoonpano:

Janne Korhonen, Joona Itkonen, Antto Tapaninen, Antti Maltsin, Honar Abdi, Benno Hanslian, Robert Taylor, Janne Kuhmonen, Kim Palosaari, Hushyar Aftab, Antto Hilska

Vaihdossa: Jasin Abahassine, Jarkko Kosunen, Saku Leppänen, Aleksis Lehtonen, Topi Järvinen, Aram Hasanzada, Severi Ikäheimo (mv)