JJK kaatanut sarjan kärkikolmikosta jo kaksi – Lauantaina vuorossa kovaluinen HIFK?

27.09.2018

Taistelu sarjapaikasta jatkuu lauantaina, kun vieraaksi saapuu Helsingin IFK! Samalla JJK yrittää hämmentää Ykkösen voittokamppailua. Ottelu Harjulla siis 29.9. klo 17:00.


Viimeksi JJK ja HIFK kohtasivat Harjulla 1. kesäkuuta.

JJK saa lauantai-iltana kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi aina tunteita herättävän Helsingin IFK:n! Ennen kauden neljää viimeistä ottelukierrosta HIFK on sarjataulukossa toisena, pisteen perässä KPV:tä. Sarjassa kolmantena oleva EIF on kärkeä neljä pinnaa perässä ja AC Oulukin vain viisi pinnaa, joten viimeisillä kierroksilla käydään valtaisa taistelu siitä, kuka nousee suoraan Veikkausliigaan ja kuka pääsee nousukarsintaan.

Viime viikonloppuna HIFK otti erittäin tärkeän voiton, kun se haki pisteet EIF:n kustannuksella Tammisaaresta. Tuossa ottelussa helsinkiläisten maalit iski Pekka Sihvola, Tuomas Mustonen ja Jani Bäckman. Sama kolmikko on iso syy siihen, että HIFK on pelannut mainion Ykkösen kauden ja tekemässä pikaista paluuta pääsarjaan. Bäckman on edustanut tähtirintoja kaudesta 2015. Sihvola on tehtaillut maaleja Veikkausliigan ja Ykkösen tasoilla 15 vuotta ja 33-vuotias Mustonen edustaa niin ikään kokemusta. Sihvola ja Mustonen ovat HIFK:n tämän kauden parhaat maalintekijät; Mustonen on osunut kymmenen ja Sihvola yhdeksän kertaa.

Ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella JJK ja HIFK kohtasivat kesäkuun alussa Harjulla. Tuolloin HIFK onnistui pitämään maalinsa puhtaana kokeneen maalivahtinsa Tomi Maanojan johdolla voittaen 0-2. Heinäkuussa joukkueet kohtasivat Helsingissä Telia 5G Areenan tekonurmella. Tuolloin Kettupaidat osoittivat sitkeytensä nousemalla kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin. Ensimmäisellä puoliajalla JJK:lta osui Mikko Ala-Porkkunen ja toisella puolikkaalla Jasin Abahassine, joten pisteet tasattiin 2-2 tasapelin myötä.


Kesäkuun alussa Harjulla kokenut maalivahti Tomi Maanoja nollasi JJK:n muun muassa tästä Patrik Alaharjulan paikasta huolimatta. Viime otteluissa HIFK:n ykkösmaalivahdin roolin on kuitenkin napannut Daniel Kollar. 

JJK:n viimeisin ottelu, viikko sitten torstaina, oli melkoinen trilleri. FC KTP kävi vieraana ja nappasi mukaansa Harjulta tasapelipisteen. JJK hallitsi ottelua kauttaaltaan, mutta kotkalaiset iskivät kaksi kertaa kuin tyhjästä. Niinpä tappiokin oli lähellä, mutta Kettupaidat osoittivat jälleen kerran sitkeytensä ja Saku Leppänen iski pelin tasoihin ottelun lisäajalla. JJK:n ensimmäisen maalin viimeisteli Abahassine.

Ennen HIFK-ottelua JJK on sarjassa yhä putoajan paikalla. Takamatkaa AC Kajaaniin on kuitenkin vain yksi piste – ja tuleehan Kajaani vielä vieraaksi Harjulle kauden viimeiseen kotiotteluun 20. lokakuuta. Joka tapauksessa JJK pelannee kauden loppuun asti todella suurten panosten otteluita. Lauantaina vastus on vaikeimmasta päästä, mutta onhan JJK tällä kaudella jo kaatanut Harjulla sarjan kärkikolmikosta KPV:n ja EIF:n.

-HIFK on pelannut viime otteluissaan todella suoraviivaisesti. He pelaavat sellaista HIFK:lle tyypillistä ”äijäpalloa”, ovat kovia kaksinkamppailuissa, rikkovat paljon ja ottavat todella vähän riskejä pallollisessa pelaamisessa. Erikoistilanteet ovat myös HIFK:n otteluissa suuressa roolissa, tietää JJK:n päävalmentaja Mikko Manninen.

-Mitä tämä sitten vaatii meiltä? Meidän pitää olla todella kovia ja valmiita suureen määrään kaksinkamppailuita, etenkin puolustuspäässä. Hyökkäyssuuntaan meidän pitää pystyä purkamaan HIFK:n aggressiivinen prässi, jonka he iskevät nopeasti pallonmenetyksen jälkeen päälle. Meidän pitää saada vietyä hyökkäykset syvälle, jotta HIFK joutuu puolustamaan matalalta. Niin vakuuttava puolustuslinja heillä ei ole, etteikö maalipaikkoja saataisi aikaan, Manninen analysoi.


Taas on miestä maassa. HIFK:ta vastaan kaksinkamppailuilta ja kolhuilta on vaikea välttyä.

Pari varmaa poissaolijaa JJK:lla HIFK-otteluun on tiedossa. Severi Vielman korttitili täyttyi FC KTP:tä vastaan, joten toppari huilaa lauantaina pelikiellon vuoksi. Nooa Laine sen sijaan on jälleen maajoukkuereissulla. Suomen U17-pojat ovat Latviassa valmistautumassa EM-karsintoihin pelaamalla Federation Cup -nimisessä turnauksessa. Suomi on jo voittanut turnauksessa isäntämaa Latvian sekä Venäjän. Laine on ollut molemmissa otteluissa avauskokoonpanossa. Lauantaina Suomen U17-pojat kohtaavat vielä Makedonian, joten Laine ei HIFK-ottelussa JJK:n riveissä ole.

Otteluisäntänä JJK-HIFK ottelussa toimii Silkkisiipi. Metrotukku ja JJK tarjoavat 200 ensimmäiselle otteluun saapuvalle katsojalle lämpimät glögit! Tervetuloa, ottelu käynnistyy klo 17:00!