JJK Jyväskylä ry:n päättynyt tilikausi oli menestyksekäs

23.06.2020

JJK Jyväskylä ry:n sääntömääräinen yhdistyksen vuosikokous kokosi seuran jäsenet yhteen viime viikon tiistaina. Kokouksessa vahvistettiin edellisen tilikauden tilinpäätös sekä toimintasuunnitelma ja budjetti kaudelle 1.1.-31.10.2020.

JJK Jyväskylä ry:lle kausi 1.1.-31.12.2019 oli yhdistyksen yhdeksästoista tilikausi ja sen toimintaa pyöritettiin pääasiassa vapaaehtoisvoimin. JJK Jyväskylä ry:llä oli kauden 2019 aikana sarjapaikat Itä -ja Keski-Suomen Miesten Kolmosessa, P17-nuorten eri sarjoissa sekä Miesten Kutosessa (Cityketut). Kausi 2019 oli urheilullisesti menestyksekäs, sillä sen päätteeksi sekä sarjan voittoon että sarjanousuun ylsivät molemmat miesten sarjoissa pelanneet joukkueet. Lisäksi P17-nuoret pelasivat SM-karsintojen päätteeksi ensimmäisen kautensa B-nuorten SM-sarjassa sitten kauden 2011.

Päättyneen tilikauden aikana seuran hallituksessa tapahtui useita henkilövaihdoksia. Yhdistyksen toimintaa johti kaudella 2019 hallitus, jonka puheenjohtajana toimi Lassi Hietanen ja jäseninä Janne Särkkä, Pekka Salomaa sekä Timo Kuulasmaa. Hallitusta täydennettiin ensin kesäkuussa yhdistyksen kokouksen päätöksellä neljällä jäsenellä, kun Tapani Korhonen, Janne Salmela, Rauli Taipale ja Tommi Rakkolainen nimettiin seuran hallitukseen. Marraskuussa pidetyssä ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa yhdistykselle valittiin uusi puheenjohtaja Tom Nevanpää ja samassa kokouksessa uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Ville Väyrynen. JJK Jyväskylä ry:n hallituksen jäsenyyksistä luopuivat Pekka Salomaa ja Lassi Hietanen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Timo Kuulasmaa. Viime tiistainen yhdistyksen vuosikokous päätti, että kahdeksanhenkinen hallitus jatkaa nykyisellä kokoonpanollaan kaudella 2020.

Yhdistyksen tilikausi 2019 meni budjetoidusti ja yhdistyksen tilikauden 1.1.-31.12.2019 ylijäämä oli 81 386,98 euroa.  Yhdistys on jatkanut ja jatkaa hyväksytyn budjetin mukaisesti tilikaudella 2020 tiukkaa talouskuria ja hyvän maksuvalmiuden ylläpitämistä sekä saattaa päätökseen oman pääomansa tervehdyttämisen ja jatkaa sen edelleen vahvistamista. Yhdistys alaskirjasi jo vuoden 2018 tilinpäätöksessä JJK Keski-Suomi Oy:n toiminnan päättymisestä aiheutuneet menetykset.

Yhdistyksen kokous hyväksyi JJK Jyväskylä ry:lle uudet ajantasaiseksi päivitetetyt yhdistyksen säännöt ja päätti niiden toimittamisesta PRH:n yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi ja rekisteröitäviksi.

JJK Jyväskylä ry:n puheenjohtaja Tom Nevanpää esitteli kokouksessa seuran jäsenille mm. seuran tulevaisuuden päivitettyä visiota, missiota sekä arvoja. Seurassa on keskitytty viimeisen tilikauden aikana talouden tasapainottamiseen, sisältöjen eheyttämiseen sekä organisaation päivittämiseen, joita jatketaan edelleen kaudella 2020. Niin sanotun JJK-perheen eli kettuperheen muodostavat JJK Jyväskylä ry yhdessä JJK Juniorit ry:n kanssa ja seuran kehitystyötä onkin tehty tiiviisti molempia osapuolia kuunnellen ja yhteistä päämäärää kohti yhdessä työskennellen.

JJK Jyväskylä ry:n edustusjoukkue nousi kauden 2019 päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen ja pelaa kaudella 2020 Kakkosen C-lohkossa valmentajinaan viime kauden tapaan Basam Elfadl ja Sakari Holopainen. Fysioterapeuttina toimii Joni-Pekka Puranen ja lääkärinä Oskari Ervasti. Joukkueenjohtajakonkari Tapani ”Valttu” Korhonen jatkaa niin ikään tutussa roolissaan hallitustyöskentelyn ohella. Edustusjoukkueen toimistosta sekä muusta seuran päivittäisestä toiminnasta vastaavat kaudella 2020 myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen sekä kilpailu- ja tapahtumasihteeri Sanna Kahila.

JJK:n B-nuorilla puolestaan on kaksi sarjapaikkaa: koronan vuoksi maaliskuussa kesken jääneet SM-karsinnat ovat meneillään ja päättyvät heinäkuun alussa, sen jälkeen kausi jatkuu joko SM-sarjan tai Ykkösen merkeissä. Lisäksi B-nuoret pelaavat B-poikien alueellista Kakkosta. B-nuorten joukkueen valmennuksesta vastaavat Sami Mustalampi, Miika Kuntonen ja Atte Luukinen. B-nuorten joukkueenjohtajina toimivat Tiina Möksy ja Mikko Saarikko, joista jälkimmäinen on myös joukkueen rahastonhoitaja yhdessä Niina Heimosen kanssa. Nuorten valmennuspäällikkönä JJK Juniorit ry:n organisaatiossa toimii Mikko Manninen ja talenttivalmentajana Janne Korhonen.

Kaudella 2020 JJK Jyväskylä ry:llä on myös täydennysmenettelyn jälkeen alkuvuodesta myönnetty sarjapaikka alueellisessa Miesten Nelosessa. Erillistä Nelosen joukkuetta ei ole, vaan joukkueessa pelaa sekä edustusjoukkueen pelaajia että B-nuoria ja lisäksi joitakin sellaisia B-nuoria vanhempia pelaajia, jotka eivät kuulu tämänhetkiseen edustusjoukkueeseen. Pelaajien lisäksi myös joukkueen taustahenkilöt tulevat muista JJK:n joukkueista. Tavoitteena on nostaa joukkue Kolmoseen ja tarjota pelipaikka nuorille pelaajille B-ikäluokan ja edustusjoukkueen väliin. Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi Jukka Kemppaisen luotsaama Cityketut pelaa saavuttamansa sarjanousun myötä tällä kaudella Miesten Vitosessa. Myös Citykettujen pelaajisto koostuu pääasiassa JJK-taustaisista pelaajista.

JJK Jyväskylä ry:n tavoitteena on kehittyä lähivuosina yhteistyössä JJK Juniorit ry:n laadukkaan junioritoiminnan kanssa pelaajien monipuolisena kasvattajapolkuna yhteistyössä keskisuomalaisen koulutustarjonnan, yrityselämän ja JJK:n vahvan kannattajatoiminnan kanssa ja tähdätä kilpailullisesti talouden asettamilla ehdoilla ylemmille sarjatasoille. Korona-ajan haasteellisuudesta huolimatta kettuleirissä valmistautuminen kauteen 2020 on erittäin hyvässä vauhdissa, mutta työ on vielä kesken.

Lisätietoja yhdistyksen asioista antaa seuran puheenjohtaja Tom Nevanpää (+358 50 586 0368 tai tom.nevanpaa(at)jjk.fi)

Kausikortit nyt noudettavissa Harjun toimistolta

Olemme lähettäneet kausikorttilaisille sähköpostilla ohjeet korttien noutamiseen liittyen, joten tarkkailethan postejasi. Mikäli et ole korttiasi vielä noutanut eikä viestimme tavoittanut sinua, olethan yhteydessä sanna.kahila(at)jjk.fi.

Yrityskortit toimitetaan yrityksille suoraan.