JJK-JIPPO ottelussa näytetään punaista korttia rasismille

23.07.2020

JJK ja vierasjoukkue JIPPO nostavat punaisen kortin rasismille lauantain kärkikamppailussa.

JJK, vierasjoukkue JIPPO ja kamppailun otteluisäntä SAK haluavat yhdessä edistää rasismin sekä kaiken muun syrjinnän vastaista taistelua ja siksi lauantain ottelussa näytetäänkin punaista korttia rasismille ja samalla julistetaan Harju rasismista ja muusta syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Sekä JJK että JIPPO ovat olleet mukana rasismin vastaisessa taistelussa aiemminkin ja punaista korttia rasismille on näytetty Harjulla vuosien varrella monia kertoja. Punainen kortti rasismille -hankkeen takana on Suomen monikulttuurinen liikuntaliitto (FIMU ry) ja sitä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

JJK-kapteeni kantaa käsivarressaan suvaitsevaisuudesta muistuttavaa nauhaa

Hankkeen puitteissa syrjintää vastustetaan sen kaikissa olomuodoissa ja tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta taas edistetään. JJK:ssa sitoudutaan tähän täysin ja Harjulla edellytetäänkin niin pelaajilta, toimihenkilöiltä kuin joukkueiden kannattajiltakin nollatoleranssia rasismille ja kaikelle muulle syrjinnälle.

Punainen kortti rasismille -kampanjan avulla halutaan rohkaista jokaista omalta osaltaan puuttumaan kiusaamiseen, häirintään ja syrjintään. JJK:n edustusjoukkueen toiminnalla halutaan myös antaa esimerkkiä kettuperheen jo tuhatpäiseksi kasvaneelle junioripelaajien laumalle ja tietenkin aivan kaikille lapsille ja nuorille.

Lue lisää Punainen kortti rasismille -hankkeesta täällä.