JJK jatkoi kotivoittojen tiellä – OLS nurin 2-0-luvuin

07.06.2021

JJK jatkoi kotikentällään voitokkaana, kun OLS kaatui sunnuntai-iltana 2-0-lukemin Joel Pasasen ja Robin Saastamoisen maaleilla. Samalla JJK piti oman päänsä puhtaana jo kolmannessa peräkkäisessä pelissä.

Jo alkuhetkillä nähtiin maalipaikat kentän molemmissa päissä. OLS sai jo toisella minuutilla hyvän hyökkäyksen, joka pakotti Aati Riihimäen torjuntaan – kettuvahti piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja jatkotilanteesta pusku meni ohi maalin.

Pian mentiin jo toiseen päähän, kun JJK puolestaan hyökkäsi ja Robin Saastamoinen pääsi puskemaan Mikko Mannisen keskityksestä. Kettukipparin pusku painui kuitenkin niinikään hieman ohi maalin.

Edelliseen kotiotteluun verrattuna ensimmäinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempaa ja tarkempaa peliä ja molemmilla joukkueilla oli hallintajaksonsa ja maalipaikkansa, näin ollen myös maalivahdit molemmissa päissä joutuivat torjuntatöihin. Alkuhetkien hyökkäystä lukuun ottamatta OLS sai jakson parhaat paikkansa lähinnä erikoistilanteista.

Puolen tunnin kohdilla alkoi tapahtua vieraiden päädyssä! Ensin 28.minuutilla jälleen hyvän ottelun pelannut Joel Pasanen meni nurin rangaistusalueella, mutta pilkkua ei vihelletty kotiyleiön vaatimuksista huolimatta.

Hetken päästä kuitenkin sama mies oli jälleen asialla. JJK pelasi hyvin rakennetun hyökkäyksen, joka alkoi Tuomas Koppelomäen pallonriistosta keskiympyrässä. Koppelomäki toimitti pallon Manniselle, joka nousi keskikaistaa ja sai oululaisten estelyistä huolimatta syötettyä Saastamoiselle, joka oli oikealla laidalla. Saastamoisen kanssa paikkaa vaihtanut Pasanen puolestaan oli noussut maalille, jonne Saastamoinen myös keskitti – ja Pasanen ohjasi taitavasti rinnallaan pallon puolustajien välistä yli OLS-vahti Juuso Särkelän! Näin laituri vei kauden avausmaalillaan isännät 1-0-johtoon 32.minuutilla.

JJK sai maalista uutta virtaa hyökkäyspeliinsä ja 2-0-maali oli saman tien lähellä. Saastamoinen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä etukulmasta, mutta Särkelä torjui.

Hetken päästä puolestaan Koppelomäki pääsee pallon kanssa rangaistusalueelle, mutta OLS-puolustus torppaa keskikenttäpelaajan maaliaikeet. JJK ei avausjaksolla saanut toista maalia iskettyä Särkelän selän taakse ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

Saastamoinen ja Pasanen iskivät kumpainenkin maalin mieheen (kuva: Foto-Antti)

Kuten ensimmäiselläkin, myös toisella puoliajalla OLS:lle aukeni hyvä maalipaikka vain parin minuutin pelin jälkeen. Riihimäki sai kuitenkin poimittua pallon haltuunsa.

Hetken päästä puolestaan Joona Lohela kokeilee yllättää kettuvahdin tykittämällä kaukaa tulisen, matalan vapaapotkun kohti takanurkkaa – veto viuhui kuitenkin metrin verran ohi.

53.minuutilla oli puolestaan kettujen maali jälleen lähellä. JJK hyökkäsi Saastamoisen ja Pasasen johdolla ja pallo pelattiin Manniselle, joka lähetti nappikeskityksen kohti tauolla kentälle tullutta Joonas Madetojaa. Madetoja pääsikin puskemaan OLS-puolustuksen seasta, mutta ei osunut maalipuiden väliin.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä enemmän JJK otti peliä haltuunsa. 55.minuutilla isännät saivat sivuvapaapotkun mainiosta paikasta, parin metrin päästä rangaistusalueen rajasta. OLS sai kuitenkin selvitettyä sen.

Tunnin kohdalla toppari Antti Åkelle avautui hieman yllättäenkin maalipaikka, kun Jonne Porkka tavoitti omalta alueelta lähteneellä pitkällä keskityksellään kulmapotkun jäljiltä vielä vieraiden päähän jääneen topparin. Åke pääsikin laukomaan, mutta painava laukaus viuhui yli maalin.

68.minuutilla OLS sai toisen jakson vaarallisimman paikkansa ja se tuli komean yksilösuorituksen päätteeksi. Onni Suutari pujotteli pallon kanssa läpi kettupuolustuksen ja laukoi – Riihimäen upea jalkatorjunta piti kuitenkin JJK:n yhä 1-0-johdossa.

Hallinnasta ja maalipaikoista huolimatta tilanne pysyikin pitkään 1-0-lukemissa. Vihdoin 78.minuutilla nähtiin vapauttava ja kauan kaivattu toinen maali ja se tuli jälleen komealla tavalla! JJK:lla oli pitkä pallonhallintajakso, jonka päätteeksi OLS:n puolustus sahattiin syötellen auki ja lopulta Manninen tarjoili syötön Saastamoiselle, joka tälläsi lähietäisyydeltä pallon varmasti ohi Särkelän! Pasasen tavoin myös pitkän loukkaantumisen juuri selättäneelle Saastamoiselle maali oli kuluvan kauden ensimmäinen.

2-0-maalin jälkeen JJK:lla oli vielä paikat kolmanteenkin, mutta Särkelä OLS-maalilla ei kuitenkaan enää antautunut. Aivan ottelun loppuhetket JJK keskittyi lopulta pitämään palloa rauhallisesti ja sai näin OLS:n vaarattomaksi.

JJK pääsi siis juhlimaan jälleen kotivoittoa! Ottelut myös jatkuvat kotikentällä ja jälleen oululaisia vastaan – tällä kertaa on Herculeksen vuoro matkata Oulusta Harjulle kahden viikon päästä sunnuntaina 20.6.21

Artikkelin kuvat: Foto-Antti

JJK - OLS 2-0 (1-0)

Maalit:

1-0 32' Joel Pasanen

2-0 78' Robin Saastamoinen

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka (74' Ciriaco), Tatu Hoffren, Antti Åke, Juho Luoma, Vertti Lepo (74' Kirvesoja), Tuomas Koppelomäki (66' Liukkonen), Mikko Manninen, Niklas Kauppinen (46' Madetoja), Robin Saastamoinen (k), Joel Pasanen.

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Tuomas Koivisto, Joonas Madetoja (46'), Jaakko Björn, Ville Kirvesoja (74'), Eduard Ciriaco (74'), Eeli Liukkonen (66').

 

Yleisöä: 565

Harjurokki - klikkaa tästä