JJK-Jaro: Lähtökohtana aktiivinen prässipeli

18.09.2010
JJK-Jaro: Lähtökohtana aktiivinen prässipeli KuPS Patu Samu

JJK pelaa sunnuntaina Harjulla kauden kolmanneksi viimeisen kotiottelunsa. Vieraana on kauden aikana monet positiivisella ja tuloksekkaalla pelillään yllättänyt FF Jaro.

Edelliskierroksella Turussa JJK hävisi Inter-ottelun ensimmäisen puoliajan passiivisuuteensa. Valmentaja Jori Särkkä korostaakin, että nyt puolustuspelin on oltava aktiivista läpi kentän.

– Jostakin syystä osa meidän pelaajista asennoituu jotenkin väärin siihen, jos puolustetaan syvemmällä eikä lähdetä prässäämään korkealta. Ollaan passiivisia, vaikka se ei missään nimessä ole tarkoitus. Jotenkin meille näyttää sopivan paljon paremmin se, että pelataan aktiivista koko joukkueen prässipeliä.

– Turussa muutettiin tauolla prässipeliä aggressiivisemmaksi ja homma alkoi toimimaan ihan toisella tavalla. Kyllä huomisen tavaramerkki on aktiivinen puolustuspeli, jossa prässätään palloa ja pyritään pitämään etäisyydet pieninä. Pallonriistojen kautta päästään toivottavasti hyökkäämään enemmän kuin Turussa ensimmäisellä jaksolla.

Vastustaja Jaro menetti johtotähtensä Alexei Eremenko jr:n hiljattain Skotlantiin, mutta Särkkä ei näe maajoukkuemiehen poistumisen heikentävän joukkuetta ratkaisevasti.

– Tottakai sieltä on taitava pelaaja pois, mutta heidän 5-6 ylintä pelaajaa ovat edelleen varsin taitavia pelaamaan ylöspäin. Varmasti Jaro pyrkii pelaamaan ihan samalla tavalla kuin Eremenkon ollessa siellä. Meidän pitää pystyä ehkäisemään heidän taitavaa syöttöpeliään prässillä ja sillä, että pidetään itse palloa.

– Mitään yllätyksiä Jaron taholta ei tule, en millään usko että he tulisivat sieltä Eremenkon (Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko) opeilla peruuttelemaan, Särkkä sanoo.

Veikkausliigan tyvipää on tasoittunut kauden edetessä entisestään, ja FC Lahden lauantaisen voiton myötä paine monen joukkueen niskassa kasvoi vielä lisää. JJK kuuluu niihin joukkueisiin, jotka tarvitsevat lisäpisteitä varmistaakseen sarjapaikan ensi kaudeksi. Särkkä ei näe joukkueen ahdistuneen tilanteesta.

– Ei siellä sellaista näy, joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Tottakai me tarvitaan pisteitä ja tietysti uskokin meinaa olla koetuksella, mutta se on erittäin vahva. Me uskotaan edelleen omaan tapaan pelata ja noustaan kuiville sen kautta. Omalla tavalla mennään, vastustaja huomioiden.

Joukkueen terveystilanne on ennallaan, sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat Touko Tumanto, Antto Tapaninen ja Matti Lähitie. Inter-ottelussa kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt Christian Sund palaa ottelumiehistöön. Kim Alonen ja Samu Nieminen vahvistavat farmijoukkue FC Blackbirdia lauantaisessa vierasottelussa Seinäjoella.

 

JJK-Jaro Harjulla sunnuntaina kello 15.