JJK-Jaro: Korte debytoi avauksessa, Virtanen nähdään hyökkääjänä

12.03.2011

LC-VPS-h-avausKettupaidat kierrättää miehistöään keskiviikon TamU-ottelusta kohtalaisen reippaalla kädellä päivän tärkeään Jaro-kohtaamiseen. Maalissa pelaa Janne Korhonen, toppariparin muodostavat Jarkko Okkonen ja Samu Nieminen ja vasemman puolustajan paikan ottaa Niko Markkula.
Puolustuspään muutoksiin ei liity dramatiikkaa, vaikka Tampereella omissa pölisi.

– Meillä on neljä topparia ja nyt kokeillaan näitä miehiä. Maalivahtien peluutus oli sovittu etukäteen, joten osaksi pelaamattomuudesta johtuneet Misin (Szerovay) virhearviot Tampereella eivät vaikuttaneet päätökseen, valmentaja Jori Särkkä taustoittaa.

Myös keskikenttä ja hyökkäys kokevat muutoksia osaksi pakonkin sanelemana, kun kapteeni Mikko Hyyrynen on pelikieltoisena sivussa.

– Kärkiparina aloittavat Wusu ja Virtanen. Ajatuksena on, että Tunde on selkeä target-pelaaja ja Jamppa pelaa ehkä hieman hänen alapuolellaan. Tällä paikalla Jamppa voi keskittymään selkeämmin hyökkäyspeliin, ja on mielenkiintoista nähdä pystyykö hän antamaan murtavia syöttöjä tai haastamaan Jaron linjaa tempokuljetuksilla.

Tamás Gruborovics aloittaa vasemmalla laidalla, mikä mahdollistaa myös ryhmitykselliset variaatiot pelin sisällä. Eero Korte aloittaa keskikentän ytimessä kauden ensimmäisen Liigacup-ottelunsa.

– Odotan hyvää jalkapallo-ottelua, jossa molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan aktiivisesti ja hyvää syöttöpeliä. Jarolla ryhmä on jonkin verran muuttunut viime kaudesta, mutta peruspeli-idea on varmasti sama, Särkkä sanoo.

Sivussa JJK:lta on Hyyrysen ja pitkäaikaispotilaiden Linjalan ja Tumannon lisäksi sairastellut Patrick Poutiainen.

JJK:n avauskokoonpano: Korhonen; Markkula, Okkonen, Nieminen, Latikka; Gruborovics, Tuomanen, Korte, Manninen; Virtanen, Wusu.
Vaihtopenkki: Szerovay, Pasoja, Viren, Reintam, Tapaninen, Kari, Abahassine.

JJK-Jaro Vehkalammella tänään klo 14.