JJK jäi KuPS:n jyrän alle

11.06.2012

JJK joutui taipumaan Juhlapäivän KuPS-ottelussa savolaisille vierailleen tylyin 1-5-lukemin. Vieraiden maalintekijöinä kunnostautuivat Ats Purje kahdella maalilla sekä Paul Obiefule ja Sander Puri kumpainenkin yhdellä osumalla. 1-4-maali päätyi JJK-maaliin oman puolustuksen kautta. Kotijoukkueen osalta illan valopilkku oli Tamás Gruborovicsin uran 50. osuma Veikkausliigassa – unkarilainen viimeisteli maalinsa varmasti pilkulta, kun Mikko Manninen kaadettiin rangaistuslueella.

Ottelun alku oli tasainen, kumpikaan ei erityisemmin hallinnut ottelua ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäinen kunnon maalipaikkakin nähtiin vasta jakson puolivälissä ja se tuli kotijoukkueelle: Mannisen kierteinen keskitys oikealta laidalta tippui nätisti takatolpalle, mutta kukaan ei kuitenkaan onnistunut jatkamaan sitä maaliin ja tilanteesta seurasi vain KuPS:n maalipotku.

JJK sai seuraavan tiukan tilanteen savolaisten maalille vain pari minuuttia myöhemmin, vajaan puolen tunnin kohdalla. Gruborovics laittoi Mikko Innasen vauhtiin oikealla laidalla ja Innanen syötti boksissa odotelleelle Babatunde Wusulle. KuPS-maalia vartioinut Mika Hilander torjui Tunden vedon jaloillaan ja kakkospallossa oli ensimmäisena Antto Tapaninen, jonka yritys kuitenkin meni tolpan väärälle puolelle.

39. minuutilla puolestaan kolisteltiin maalipuita toisessa päässä. Purje syötti Obiefulelle, jonka veto kuitenkin meni tolpan kautta vain yli päätyrajan. Hetkeä myöhemmin Manninen saa rumasti sukilleen KuPS:n kenttäpuoliskolla ja Pyry Kärkkäinen kuittasi tilanteesta ansaitun varoituksen. Rikettä seuranneen vapaapotkun jälkitilanteesta Innanen nykäisi tiukan kudin, joka kuitenkin painui yli maalin.

Vaikka puoliaika oli tasainen, ei tauolle kuitenkaan menty tasalukemissa. KuPS siirtyi 0-1-johtoon vain hetki ennen taukoa: Ali Koljonen laittoi komean syötön laitaan Ats Purjelle, joka viimeisteli varmasti. Lisämaaleja ei nähty ja tauolle siirryttiinkin vieraiden 0-1-johdossa.

Tauon jälkeen KuPS jatkoi siitä, mihin se ensimmäisen puoliajan lopussa jäi ja vierasjoukkue iski viiteen minuuttiin kaksi maalia: ensin Paul Obiefule teki 0-2-maalin 49. minuutilla ja jo seuraavalla minuutilla Purje teki illan toisensa. Näin jo 50. minutilla oltiin lukemissa 0-3.

Maalien jälkeen JJK haki kavennusta, mutta Kettupaidoilla oli vaikeuksia saada peliään kulkemaan. Seuraava mielenkiintoinen tilanne nähtiin 61. minuutilla: Wusu oli karkaamassa yksin läpi, kun Hilander tuli maaliltaan vastaan kaataen samalla Tunden boksissa. Erotuomari Antti Munukan ratkaisu oli antaa tilanteesta keltainen kortti näyttelemisestä Wusulle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin puolestaan Manninen kaadettiin rangaistusalueella – ja tällä kertaa Munukan pilli soi rangaistuspotkun merkiksi! Pilkulle asteli odotetusti Tamás Gruborovics, joka laittoi pallon varmasti maaliin. Maali oli Veikkausliigan maalipörssiä johtavalle Grubolle kauden kahdeksas ja koko uran viideskymmenes!

JJK sai kavennusmaalistaan uutta virtaa ja haki aktiivisesti toista maalia. Vaihdosta kentälle tullut Lasse Linjala aiheutti hämmennystä KuPS-päädyssä ja oli 67. minuutilla lähellä onnistua maalinteossa Janne Turpeenniemen esityöstä – pallo lipui kuitenkin jälleen niukasti ohi takatolpan.

JJK:n lopun painostuksen keskellä KuPS kuitenkin iski jälleen: keltamustien hyökkäyksen päätteeksi pallo lirui lopulta niukasti yli maaliviivan Turpeenniemen kautta, kun takana oli 80. minuuttia. Kun vaihdosta kentälle tullut Sander Puri kaunisteli lukemia vielä 88. minuutilla, oli lopputuloksena lopulta murheellinen 1-5. Näin Juhlapäivä jäi kotijoukkueelta varsin vaisuksi ja pisteet lähtivät vieraiden mukana savoon.

JJK – KuPS 1-5 (Gruborovics 64′ rp, – Purje 44′, 50′, Obiefule 49′, om 80′, Puri 88′)

Korhonen; Tapaninen (75′ Virtanen), Reintam, Pasoja (v), Turpeenniemi; Innanen, van Gelderen, Poutiainen (57′ Linjala), Manninen; Gruborovics (v), Wusu (v).

Viljala, Nieminen, Kuhmonen, Hilska, Linjala, Hanslian, Virtanen.