JJK ja Warkaus JK seurayhteistyöhön

17.03.2012

JJK ja varkautelainen Warkaus JK ovat solmineet kautta 2012 koskevan sopimuksen seurayhteistyöstä. Sopimuksen myötä nuoret pelaajat voivat liikkua kauden aikana seurojen välillä molempiin suuntiin.

 

Warkaus JK pelaa tulevalla kaudella Kakkosen Pohjoislohkossa. Viime kaudet kolmilohkoisena pelattua Kakkosta tullaan kaudella 2012 pelaamaan neljässä kymmenen joukkueen lohkossa: Eteläinen, Läntinen, Itäinen ja Pohjoinen. Pohjoislohkossa pelaavat Warkaus JK:n lisäksi FC YPA (Ylivieska), GBK (Kokkola), PK-37 (Iisalmi), TP-47 (Tornio), PS Kemi, FC Santa Claus (Rovaniemi), HauPa (Haukipudas), AC Kajaani sekä JJK:n parin kauden takainen liigakarsintavastus, KPV Kokkolasta.

 

 

Hienoa nuorille pelaajille”

 

JJK-leirissä ollaan yhteistyösopimukseen varsin tyytyväisiä.

 

– Tämä on hieno reitti meidän nuorille pelaajille – he saavat peliaikaa miesten peleissä, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen kiittelee.

 

– Nuorten pelaajien kehityksen lisäksi tämä avaa muitakin mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia, esimerkiksi markkinoinnin näkökulmasta. Varkaus on kuitenkin jalkapallopaikkakunta, Vesalainen toteaa.

 

Tyytyväinen yhteistyöhön on myös JJK:n päävalmentaja Kari Martonen.

 

– Olimme aktiivisesti haeskelleet sellaista yhteistyöseuraa, jossa ajatellaan kanssamme samansuuntaisesti pelaajien kehittämisestä – etenkin nuorten pelaajien kehittämisestä ja kehittymisestä, Martonen sanoo.

 

– Warkaus JK:n kanssa ajatukset olivat heti alusta alkaen samansuuntaisia, joten oli hyvin luonnollista ja hieno asia, että saimme tehtyä yhteistyöstä myös virallisen. Tämä mahdollistaa nuorten pelaajien siirtymisen kauden aikana edestakaisin.

 

JJK:n kannalta onkin todella tärkeää, että lupaavat nuoret pelaajat pääsevät pelaamaan riittävän kovatasoisia miesten otteluita siinä vaiheessa, kun junioreiden ottelut eivät enää ole tarpeeksi kehittäviä, mutta toisaalta Veikkausliiga saattaa vielä olla tasoltaan liian vaativa. Kakkosen Pohjoislohkon kärkipäähän tähtäävä Warkaus JK onkin tähän sopiva askel pelaajille.

 

– Meidän kannaltamme on iso asia, että nuoret lupaavat pelaajamme saavat mahdollisuuden päästä testaamaan tasoaan miesten sarjassa, toteaa Martonen.

 

– Minut vakuuttivat Warkaus JK:n ajatukset rakentaa nälkäinen nuori joukkue, joka pyrkii satsaamaan pallolliseen pelaamiseen. Se sai ajattelemaan, että heidän kanssaan kannattaa tehdä lähempääkin yhteistyötä.

 

Seurayhteistyö on kaksisuuntaista ja tämä JJK:ssakin tiedostetaan. Warkaus JK:ssa kyllin vakuuttavia otteita esittäneet voivat päästä antamaan näyttöjä JJK:n mukaan – eikä toisaalta JJK-pelaajien paikkaa ja peliaikaa Warkaus JK:ssa pidetä itsestään varmana.

 

– Nyt on meidän nuorten aika näyttää, että he pystyvät vastaamaan haasteeseen myös seuraavalla tasolla ja auttaa Warkaus JK:ta tavoitteissaan tulevalla kaudella, Martonen sanoo.

 

Tuoretta jyväskyläläisverta Warkaus JK:n riveissä on jo seurayhteistyösopimuksen ulkopuoleltakin, kun viime kaudella JJK:n A-junioreiden riveissä SM-karsintaa pelanneet Juuso Oikarinen, Aleksi Kaakinen ja Peetu Lintinen tekivät aiemmin talvella sopimukset Warkaus JK:n kanssa.

 

Seurojen yhteistyösopimuksen myötä varkautelaisten leiriin liittyy ensimmäisenä JJK-kasvatti Mikko Hiltunen, joka on kuulunut talven aikana JJK:n edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen. Hiltunen on tehnyt Warkaus JK:n kanssa tulevaa kautta koskevan sopimuksen, jonka myötä hän edelleen harjoittelee JJK:n kanssa Jyväskylässä, mutta pelaa ja tarpeen mukaan myös treenaa varkautelaisten riveissä.

 

Hiltunen itse pitää järjestelyä hyvänä.

 

– Tyytyväinen olen – hyvä, että löytyi pelipaikka ensi kaudeksi. Kakkonen on nyt hyvä välietappi mulle, saa pelata miesten pelejä. Ja kun kuitenkin saan jatkossakin treenata JJK:n kanssa, niin sekin kehittää. Tämä kausi mennään näin ja sen jälkeen katsotaan taas missä mennään.

 

– Warkauden joukkueessa on myös tuttuja jätkiä useampikin, joten sikälikin sinne on helppo mennä, nuori keskikenttäterrieri toteaa.

 

Hiltunen on luottavaisin mielin tulevan kauden suhteen.

 

– Kakkosen Pohjoislohko tulee olemaan kovatasoinen, mutta meillä on nyt nuori porukka ja hyvä ja uskon, että tullaan kyllä pärjäämään.

 

 

 

TM