JJK ja TPS tasasivat pisteet Harjulla

26.06.2023
📸 K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

JJK ja TPS tarjoilivat juhannuksen alkajaisiksi varsin tapahtumarikkaan kamppailun Harjulla. Lopulta pisteet jaettiin jännittävien vaiheiden jälkeen 2-2-lukemin.

TPS tuli otteluun kovalla rynnistyksellä, mutta JJK kesti sen ja alkuhetkien jälkeen peli alkoi tasoittua. Ottelun ensimmäisen maalipaikan rakensikin JJK. Kotijoukkueen korkea prässi tuotti tulosta ja Aatu Manninen pääsi riistämään pelivälineen. TPS-veska Jere Koponen venyi kuitenkin Mannisen tulisen laukauksen tielle ja piti vierailijat vielä nollilla.

Maalien tehtailu alkoi 25.minuutilla, kun Oskar Pihlaja alusti paikkaa Manniselle, jota rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pallo vietiin 11 metriin ja sen taakse asettui Pihlaja, jonka tarkka kuti vasempaan alanurkkaan ohi Koposen vei isännät 1-0-johtoon ja mies pääsi tuulettamaan maalia tavaramerkkituuletuksellaan.

Hetken päästä TPS oli tulla tasoihin, kun Kasper Hämäläinen pääsi kokeilemaan kulman jälkitilanteesta Ville Viljalan päivän kuntoa, mutta kettuveska oli hereillä ja tyrkkäsi pallon yli maalin. TPS viljeli läpi ottelun ison määrän keskityksiä pilkun tuntumaan, mutta jatkajia niille ei juurikaan löytynyt, sillä JJK puolusti hyvin tilanteet ja hoiti ykköspallot boksissa hyvällä prosentilla.

37.minuutilla JJK näytti jälleen tehokkuuttaan tuplasi johtonsa. Maali syntyi hienosti pelatusta hyökkäyksestä, kun Juho Luoma, Joel Pasanen ja Ville Kirvesoja alustivat ja vapaaksi takatolpalle hakeutunut Robin Saastamoinen juhlisti 30-vuotispäiväänsä niittaamalla lukemiksi 2-0!

Vielä ennen taukoa TPS kuitenkin kavensi, kun vapaaksi unohtunut Kasper Hämäläinen laukoi 44.minuutilla pallon yläriman kautta maaliin niinikään hyvin pelatun hyökkäyksen päätteeksi ja näin tauolle mentiin 2-1-lukemissa.

Vaikka ottelussa ei erityisen kovia otteita nähtykään, oli toinen puoliaika loukkaantumisten sävyttämä ja rikkonainen. Tunnin kohdalla jälleen loistavaa peliä pelannut Saastamoinen joutui jättämään kentän loukattuaan itseään kaksinkamppailussa ja miehen tilalle vaihdosta tuli 18-vuotias hyökkääjä Eetu Venäläinen. RoPS:sta keväällä JJK-paitaan siirtyneelle Venäläiselle kamppailu oli ensimmäinen Ykkösen ottelu uuden kotiyleisönsä edessä ja nuorukainen olikin ensi töikseen lisätä isäntien johtoa, kun Roope Salo tarjoili komean syötön ja Venäläinen pääsi lähes ensikosketuksellaan kaksin maalivahti Koposen kanssa. Laukaus painui kuitenkin ohi maalin oikealta.

Vajaan 70. minuutin kohdalla nähtiin myös erikoinen tilanne, kun Pihlaja peippaili TPS:n rangaistusalueella pallon kanssa ja osui matkalla puolustajaa jaloille. Erotuomari katseli tilannetta vierestä ja antoi pelin jatkua vielä jonkin aikaa, ennen kuin vihelsi tilanteen lopulta hyökkääjän rikkeeksi samaan aikaan, kun Pihlaja laukoi pelivälineen maaliin. Maalia ei siis kuitenkaan lopulta hyväksytty ja peliä jatkettiin TPS:n vapaapotkulla.

73. minuutilla JJK selvisi sen sijaan säikähdyksellä toisessa päässä, kun kulmapotkutilanteessa pallo kimposi Mannisesta suoraan kohti maalia ja kopsahti ylärimaan. 79.minuutilla onni ei kuitenkaan enää ollut kettujen puolella vaan TPS sai rangaistuspotkun käsivirheen seurauksena, kun Riku Riskin jatko päätyrajalta napsahti Ville Kirvesojaa käteen. Viljala sai kättänsä väliin, mutta nigerialaishyökkääjä Alhaji Geron hieman epäonnistuneelta ”panenkalta” vaikuttanut chippaus painui maaliin ja näin TPS oli tullut tasoihin.

Hetki tasoituksen jälkeen JJK joutui vielä vajaamiehitykselle, kun kippari Juho Luoma satutti päätään pääpalloa tavoitellessaan ja joutui jättämään kentän, eikä JJK enää voinut tehdä vaihtoja. Miltei seuraavassa tilanteessa myös Riski sai päähänsä osumaa maalintekoa yrittäessään ja joutui jättämään kentän. TPS sai vielä vaihtaa ja kentälle tuli Ykkösen debyyttiään tekemään nuori Onni Helén, joka Venäläisen tavoin oli ensi töikseen onnistua maalinteossa. Viljala venyi kuitenkin torjuntaan. Loppuhetket TPS vyörytti hyökkäyksiään ylivoimalla, mutta JJK kesti sen ja näin värikkäässä ottelussa päädyttiin pistejakoon.

JJK:n pelit jatkuvat heti keskiviikkona 28.6., kun Harjulle saapuu vieraaksi Kokkolan Palloveikot. Kamppailu vihelletään käyntiin klo 18:30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä tuttuun tapaan sivun oikean reunan JJK Shopissa.

Kotiotteluiden lomassa pelataan myös vieraissa ja kahteen seuraavaan reissupeliin olisikin kannattajille jälleen tarjolla bussimatkaa. 4.7. reissataan Seinäjoelle ja 21.7. puolestaan HIFK:n vieraaksi Helsinkiin. Ilmoittaudu pian osoitteessa tinyurl.com/vieraspelit (HUOM! SJK vieraspelireissun ilmoittautumiset to 29.6. mennessä)

JJK-TPS -ottelun maalit ja huippuhetket pääset katsomaan alta löytyvästä Ruudun koosteesta.