JJK ja TPS kohtaavat juhannustorstaina Harjulla

21.06.2023
Kuva: K-S Jalkapalloviikko / Olli Rosti

JJK saa juhannustorstaina vieraita Turusta, kun TPS saapuu Harjulle seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ottelu alkaa klo 18.

JJK ja Turun Palloseura ottivat viimeksi mittaa toisistaan kaudella 2016 Ykkösessä. Kettupaidat nousivat tuolloin kauden päätteeksi suoraan Veikkausliigaan ja turkulaiset etenivät liigakarsintaan sijoittumalla JJK:n jälkeen toiseksi vain pisteen erolla. Karsinnasta ei liigapaikkaa irronnut, joten joukkueiden tiet veivät tuolloin erilleen. Nyt on kuitenkin palattu jälleen kerran samalle sarjatasolle, kun molemmat joukkueet ovat edellisten pääsarjavisiittiensä jälkeen hakemassa uutta nousua. Paluu Veikkausliigaan on kuitenkin ajankohtaisempi tavoite TPS:n miehistölle, joka pääsi karsimaan liigapaikasta myös viime kauden päätteeksi häviten lopulta karsinnan FC Lahdelle. Kauden 2016 tapaan turkulaismiehistö jäi myös viime syksynä runkosarjan voitosta ja suorasta noususta vain pisteen.

Mika Laurikaisen luotsaama TPS menetti hyvän kautensa päätteeksi tärkeitä tehomiehiä, kun Olli Jakonen ja Simo Roiha vietiin Veikkausliigaseuroihin ja Albijon Muzaci palasi puolestaan SalPa:n riveihin. Lähtijöiden tilalle naarattiin kuitenkin pitkä rivi nimiä, joista nimekkäimpänä on varmastikin laitahyökkääjä Riku Riski, joka palasi kasvattajaseuraansa 13 vuoden jälkeen. Raitapaitaan jo pari vuotta sitten paluun tehnyt Kasper ”Kappe” Hämäläinen ja kookas nigerialaishyökkääjä Alhaji Gero ovat iskeneet tällä kaudella kaksi maalia mieheen ja joukkueen sisäisen maalipörssin kärjestä löytyy kolmesti osunut nigerialaislaitapelaaja Umar Bala Muhammed.

JJK lähtee torstain kotiotteluun hyvällä fiiliksellä, sillä alla on selkeä voitto viime viikonlopun pelistä ja vierastasuri edelliseltä kierrokselta. Kolmen kotiottelun putken lauantaina aloittanut JJK palasi helteiselle kotikentälle ryminällä, kun FF Jaro kaatui väkivahvalla esityksellä avausjakson osumien myötä 3-1-lukemin! Vaikka Ykkösen runkosarja läheneekin jo puoliväliään, pääsi JJK viikonloppuna pelaamaan Harjulla vasta kolmatta kertaa tällä sarjakaudella. Kettulauma esiintyi isännän ottein kotiyleisönsä edessä ja liikutteli palloa mukavasti jo hieman paremmassa kunnossa olevalla kotisametillaan. Viiden alakerralla Jyväskylään saapunut Jaro olikin vaikeuksissa suoraviivaisesti hyökänneen kotijoukkueen kanssa.

Pelin avausosuma merkittiin vierasjoukkue Jaron omaksi maaliksi, kun palautus maalivahdille epäonnistui ja painui maaliin. Suorastaan hurmoksessa pelannut Robin Saastamoinen vastasi JJK:n toisesta osumasta ja oli lähellä tehdä vielä pari kolme lisämaaliakin. Hyvään vireeseen viime kierroksella päässyt hyökkääjä on viimeistellyt viimeisessä kolmessa ottelussa kolme maalia. Topparin tontilla helteisen ysikymppisen luutinut Tatu Hoffren nappasi itselleen pitkästä aikaa avauskokoonpanon paikan ja kruunasi hyvän esityksensä puskemalla Kettupaidat 3-0-johtoon hetki ennen taukoa.

Maalinteon kanssa alkukaudesta hieman tuskastellut JJK on alkanut nakutella vihdoin myös tehoja ja maalisarakkeeseen on lisätty viimeiseltä kolmelta kierrokselta 7 osumaa. Kettupaidat parantelivat viikonlopun täydellä pistepotillaan asemiaan myös tasaisessa sarjataulukossa nousten parin pykälän verran sijalle 10. Voittamalla TPS:n torstaina olisi JJK:lla mahdollisuus kivuta jopa kuuden parhaan sakkiin.

Paperilla sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva TPS on aloittanut kautensa hieman mollivoittoisesti. Ykköscupissa se hävisi kaikki ottelunsa ja kuului sarjassakin häntäpään joukkueisiin vielä pari kierrosta sitten. Kolmelta viimeiseltä kierrokselta se on kuitenkin saalistanut seitsemän pistettä kukistettuaan SalPa:n ja KäPa:n sekä pelattuaan viikko sitten 1-1-tasapelin sarjakärki MP:n vieraana nousten sarjassa jo kuudenneksi. Turkulaisten peli on kuitenkin tilastojen valossa ollut tuloksia parempaa, joten palasten loksahdellessa paikoilleen alkanee tulostakin syntyä. Jyväskylässä lähdetään kuitenkin laittamaan kapuloita niihin rattaisiin, mikäli päävalmentaja Toni Lehtistä on uskominen.

– Hieno matsi tulossa huomenna! Vastassa sarjan ennakkosuosikki ja sellainen joukkue kenellä on myös selkeästi nousutavoite. Vastustajalla on paljon laatua, kokemusta ja sarjan taitavimpia yksilöitä riveissään, saadaan varmasti hyvä peli aikaiseksi. Meillä on nyt takana kaksi tappiotonta peliä ja varsinkin viimeisimmästä pelistä kotona saatiin hyvällä esityksellä myös hyvä tulos. Olemme kotona vahvoja ja lähdemmekin korkealla itseluottamuksella ja innolla haastamaan turkulaisia. Ollaan puhuttu paljon siitä, että meidän pitää olla hyviä molemmissa bokseissa ja se on varmasti avainasemassa myös huomenna. Pitää olla hereillä puolustussuuntaan ja hyökkäyspäässä taas vastaavasti onnistua luomaan tarpeeksi uhkaa. Kollegaani Laurikaista lainatakseni, kova työ palkitaan ja mitään poppakonsteja ei tarvita, Lehtinen päättää.

Ennakkoliput kesäkuun kotiotteluihin ovat myynnissä jjk.fi sivun oikean reunan ”JJK Shop” painikkeesta. Ennakkolipun ostamalla nopeutat sisäänpääsyä ja vältät jonottamisen lippuluukulle.

JJK – TPS || 22.6. klo 18:00 || Harjun Stadion

Otteluisäntänä: Stadium

Tapahtuman portilla suoritetaan turvatarkastuksia, varaathan riittävästi aikaa saapumiseen. Huomioithan, että minkäänlaisia juomapulloja ei saa tapahtumaan tuoda Palloliiton turvallisuusmääräysten mukaisesti. Stadionin vesipisteeltä (pääkatsomon alta kulkevassa pelaajatunnelissa) sekä kioskeilta saa vettä veloituksetta. Katso kiellettyjen esineiden ja aineiden lista kokonaisuudessaan täältä.