JJK kaatoi Hakan Harjun sunnuntaitrillerissä

25.09.2011

15-Tunden juhlaa

JJK kaatoi Hakan toisella puoliajalla henkiin syttyneessä ottelussa maalein 2-1 (0-0). Ylimääräistä jännitystä aiheutti Babatunde Wusun punainen kortti JJK:n 2-1 -johtoasemassa vartti ennen täyttä aikaa.

Kettupaitojen ja Hakan kohtaaminen alkoi tuttuun JJK-tyyliin: kotijoukkueen vahva rynnistys heti alkuun. Marco Matrone joutui kaatamaan Jani Virtasen läpisyöttöön rynnänneen Niko Markkulan, seurauksena keltainen kortti ja vapaapotku rankkarialueen kulmalta. Saku Pesonen kuitenkin selvitti Virtasen hyvän laukauksen.
Pian perään Babatunde Wusu karkasi Antto Tapanisen pystysyötöstä, mutta Wusun ratkaisu avopaikassa jäi puolittaiseksi.

Jakson edetessä peli juuttui yhä tiukemmin keskialueen asemasodaksi. JJK hallitsi tapahtumia hienokseltaan, mutta Haka iski muutamalla terävällä vastaiskulla, joista vaarallisimmassa Obi Metzger karkasi puolittain läpi. Metzgerin laukaus kuitenkin painui ohi takatolpasta.

Puoliajalle mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen jakson JJK aloitti jälleen ryminällä. Wusu oli pariinkin otteeseen tekopaikassa ennen kuin rysähti. Virtanen ajoi 57. minuutilla röyhkeästi Hakan rankkarialueen rajalle ja ampui kohti alakulmaa. Pesonen torjui eteensä ja Tunde luuti irtopallon verkkoon.

Maalin jälkeen aloitteet siirtyivät Hakalle. JJK luopui pelivälineestä turhan helpolla ja joutui vetäytymään. Tasoitus syntyi 68. minuutilla, kun alati vaarallinen Metzger murtautui liukastelleen Kettupuolustuksen läpi maalipaikkaan.

Hakan tasoitus ei ehtinyt vanheta kolmea minuuttia, kun Kettupaidat iskivät uudestaan. Tommi Kari ja Virtanen petasivat keskityspaikan Tuomas Latikalle, ja tämän mainio ulospäin kiertävä pallo tavoitti Tamás Gruborovicsin sisäsyrjän: 2-1.

Kohta tämän jälkeen draama sai uutta väriä. Wusu syöksyi keskityspalloon hieman myöhässä kolhien maalivahti Pesosta. Tilanteesta ansaittu varoitus, jonka Wusu kuittasi erotuomari Lähdesmäelle omaan tyyliinsä koskettaen samalla tuomaria. Lähdesmäki tulkitsi erotuomarin koskemattomuuspykälää kirjaimellisesti ja passitti miehen punaisella kortilla suihkuun.

JJK kuitenkin kesti Hakan lopun rynnistyksen, ja vei pisteet lukemin 2-1.