JJK ja FCV päätyivät tasatulokseen harjoitusottelussa

10.02.2020

JJK ja tämän kauden Kakkosen C-lohkon paikallisvastustaja FC Vaajakoski kohtasivat lauantai-iltana Vehkahallissa pelatussa harjoitusottelussa.

Kakkosen kausi 2020 starttaa huhtikuun lopulla ja kettukannattajan näkökulmasta etukäteen suurin mielenkiinto kohdistuu varmastikin niin sanottuun Jyväskylän herruuteen, kun JJK ja FCV pelaavat samalla sarjatasolla ja samassa lohkossa eli niin sanotussa pohjoislohkossa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä preseasonilla ei kuitenkaan tuonut selvyyttä paremmuuteen vaan ottelu päättyi sopuisaan 1-1 -tasapeliin.

JJK hallitsi palloa tuttuun tyyliinsä joitakin FCV:n painostusvaiheita lukuunottamatta, mutta viimeistely jätti vielä toivomisen varaa. Vierasjoukkue avasi peliä pitkillä syötöillä ja vaarallisimmat maalipaikat syntyivät lähinnä nopeista vastahyökkäyksistä. Kettumaalia vartioinut ja vahvan ottelun pelannut Roope Järvinen joutui niinikään venymään pariinkin huippupelastukseen.

Ensimmäinen vaaranpaikka vierasjoukkue FCV:n maalilla nähtiin vajaan vartin pelin jälkeen, kun testimies Jimi Kyytsösen keskitys löysi Robin Saastamoisen maalinedustalta, mutta kapteenin veto kilpistyi puolustukseen ja tuloksena oli kulmapotku. 25 minuutin kohdalla Juho Luoma kolisutteli puolestaan ylärimaa ja reilun puolen tunnin jälkeen Maxime Nzeza oli päästä yllättämään FCV-vahti Ville Viljalan, kun puolustuksen miehelle antama syöttö jäi hieman lyhyeksi ja Nzeza oli päästä nikkaamaan pallon maaliin.

Ottelun ensimmäisestä osumasta vastasi kuitenkin vierasjoukkue FCV, kun pallo vietiin pilkulle reilun 40 minuutin pelin jälkeen. Kettukasvatti Peetu Lintinen asteli pallon taakse ja laittoi pelivälineen varmasti vasempaan alanurkkaan.

Toiselle puoliajalle vierasjoukkue tuli ryminällä ja aiheuttikin painetta JJK-maalille, mutta kettupuolustus Järvisen johdolla kesti rynnistyksen ja otti pelin jälleen pikku hiljaa haltuunsa. JJK vyörytti tunnin pelin jälkeen hyökkäyksen toisensa jälkeen kohti FCV-maalia ja Viljalaa, joka joutui poimimaan useammankin yrityksen näppeihinsä. 65 minuutin kohdalla yritys palkittiin, kun Ville Kirvesoja kaadettiin sääntöjen vastaisesti ja mies itse asettui antamaan vapaapotkua. Saastamoinen nousi korkeimmalle ja ohjasi pallon päällään FCV-maalin takanurkkaan. Ottelun loppu mentiin myös pitkälti kotijoukkueen komennossa ja vaikka JJK hakikin vielä ahnaasti voittomaalia, oli Kettupaitojen lopulta tyytyminen 1-1 -tasapeliin.

Valmentaja Sakari Holopaisen mukaan pelissä näkyi niitä elementtejä, joita on myös treenikentillä hiottu, mutta parannettavaakin jäi vielä reilusti.

– Meidän omassa pallollisessa pelissä alkaa näkyä preseasonin aikana läpikäydyt periaatteet, kuten reagointi pallon menetyksiin ja pelinavaus, jotka toimi hyvin pelissä. Meidän tämän viikon teemana treeneissä oli prässi, mutta sitä emme oikein pystyneet testaamaan tänään, kun vastustaja ei juuri avannut lyhyellä. Pelin hallinnan ollessa meillä noin selvästi, se pitäisi saada konkretisoitumaan myös tulostaululla. Murtautuminen ja viimeistely ovat siis vielä selvästi työn alla ennen kauden alkua, Holopainen pohdiskelee.

Kettupaitojen harjoitusottelut jatkuvat kahden viikon päästä lauantaina 22.2., kun Vehkahallissa vastaan astelee paikallisvastustaja JPS. Ottelu alkaa klo 19:30.

JJK - FCV: 1-1 (0-1)

Maalit:
0-1 Peetu Lintinen (RP), 42'
1-1 Robin Saastamoinen, 65'

JJK:n avauskokoonpano:
Roope Järvinen MV, Jonne Porkka, Joona Itkonen, Sami Nissinen, Juho Luoma, Ville Kirvesoja, Robin Saastamoinen, Eeli Liukkonen, Rasmus Ervasti, Jimi Kyytsönen, Maxime Nzeza (46')

Vaihtomiehet: Lauri Paananen (46')