JJK ja FCV maalittomaan tasapeliin Vaajakoskella

06.09.2021

FC Vaajakosken isännöimä kauden toinen Jyväskylän paikalliskamppailu päättyi sopuisiin 0-0-lukemiin.

JJK:n sunnuntainen vierailu FCV:n kotikentällä ei tarjonnut pelillisiä hienouksia etenkään hyökkäyspelin osalta, sillä vastassa olivat kaksi C-lohkon vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta ja kentällä nähtiinkin kaksi hyvin tiiviisti puolustavaa miehistöä.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran reilu viikko sitten Harjulla, missä Kettupaidat veivät ottelun nimiinsä Ville Kirvesojan viimeisen minuuttien vapaapotkuosumalla. JJK hallitsi palloa ja vierailijalla oli suuria vaikeuksia rakentaa omia hyökkäyksiään. Sunnuntaina Vaajakoskella roolit olivat kääntyneet täysin päälaelleen ja etenkin ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue painoi täydellä höyryllä päälle JJK:n vasta käynnistellessä koneitaan. JJK:n otteissa oli havaittavissa peliruuhkan tuomaa väsymystä ja FCV olikin selvästi paremmalla jalalla liikkeellä läpi ottelun.

Ensimmäinen vaaranpaikka nähdään JJK-maalilla vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun kulmapotkutilanteessa kokenut Tomi Karlstedt irtoaa puolustukselta kuin varkain ja pääsee puskemaan pilkun tuntumasta. Pusku painuu kuitenkin aavistuksen yli maalin.

Seuraava paikka nähdään 34. minuutilla, kun Julius Järvisen tsippi yli kettupuolustuksen tavoittaa maalin edustalta Eetu Kuusraisen huippupaikasta, mutta miehen yritys viuhuu lopulta selvästi ohi maalin. Hetken kuluttua myös Abenezer Eloranta pääsee kokeilemaan maalintekoa, mutta Aati Riihimäki torjuu laukauksen ja JJK säästyy takaiskuosumalta.

Vaikka kotijoukkue hallitsikin palloa ja loi jonkin verran myös maalipaikkoja, ei kettupuolustuksella kuitenkaan ollut juurikaan suurempaa hätää muutamia vaaranpaikkoja lukuun ottamatta. JJK:n topparipari Antti ÅkeTatu Hoffren onnistuivat pitämään vaajakoskelaisten tehokkaimman maalintekijän Matias Sarlinin pimennossa eikä muita viimeistelijöitäkään lopulta löytynyt.

Osittain väsymyksenkin pakottamana JJK keskittyi puolustamaan matalalla FCV:n pitäessä palloa. Kettupaitojen saadessa pelivälineen itselleen, terävyys kuitenkin puuttui ja huolimattomat syötöt johtivat pallonmenetyksiin eikä kotijoukkueen prässin purkamiseen löytynyt aseita. Etenkin isossa roolissa kettujen keskikentällä tällä kaudella pelanneiden Kirvesojan ja Vertti Levon puuttuminen kentältä näkyi selvästi. Kirvesoja oli tipahtanut kokoonpanosta flunssan vuoksi ja Lepo on puolestaan sairastuvan puolella.

Toiselle jaksolle JJK teki joitakin muutoksia ja peli alkoi kulkea ensimmäistä jaksoa paremmin. Vaihdosta tauolla sisään tullut Jimi Saarikko toi odotetusti virtaa vasemmalta laidalta ja Robin Saastamoinen siirtyi puolestaan kärkeen. Toisen jakson edetessä myös pallonhallinta alkoi tasoittua eikä kotijoukkuekaan päässyt enää samalla tavalla maalintekosektoreille.

JJK:n toistaiseksi vaarallisin tilanne syntyy vajaan tunnin kohdalla: Juho Luoma prässää pallon Mikko Manniselle, joka ujuttaa läpisyötön oikea-aikaisen juoksun tehneelle Eeli Liukkoselle, mutta FCV-kapteeni Masa Malen pääsee kuin pääseekin sen verran häiritsemään, että Ville Viljala ehtii maaliltaan palloon ensimmäisenä.

Seuraavaksi tullaan jälleen vasemmalta: Jonne Porkka, Saarikko ja Liukkonen syöttelevät pelivälineen aina rangaistusalueelle asti, mutta Porkka ei saa laukausta aikaan, kun Eloranta liukuu viime hetkellä hieman uhkarohkeastikin pallon väljemmille vesille.

80. minuutilla FCV etenee pitkästä aikaa JJK:n rangaistusalueelle asti ja myös Sarlin saa vihdoin jalkaansa sen verran vapaaksi, että pääsee tykittämään vasurilla kääntölaukauksen kohti Riihimäkeä. Riihimäki torjuu, mutta pallo jää pomppimaan ikävästi miehen jalkoihin. Tilanteesta kuitenkin selvitään ja peliväline pysyy Kettupaitojen kannalta maaliviivan paremmalla puolella.

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Saarikko riistää pallon keskialueella ja pelaa sen vaihtomies Rasmus Ervastin kautta takaisin itselleen vasempaan laitaan. Saarikko nousee Karlstedtin estelyistä huolimatta aina rangaistusalueen kulmalle asti ja laukoo tulisesti kohti maalia, mutta Viljala torjuu. JJK saa luotua loppuun vielä hyvin painetta FCV-päätyyn, mutta puolustus pysyy tiiviinä eikä ole yllätettävissä.

Näin pisteet jaetaan jyväskyläläisjoukkueiden kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa 0-0-lopputuloksella. JJK:n voitettua oman kotiottelunsa maalein 1-0, tarkoittaa tasapelitulos samalla sitä, että Kettupaidat vievät niin sanotusti kaupungin herruuden myös tällä kaudella. Kettupaidat pelaavat myös kauden 15. ottelussaan kahdeksannen nollapelinsä.

Seuraavaksi JJK:lla on edessään vieraspelireissu sarjakakkosena porskuttavan Herculeksen vieraaksi Ouluun tulevana lauantaina. Kyseessä on jälleen yksi kärkiottelu ja vieläpä vieraskentällä, joten iso haaste on kyseessä. Hercules on sarjataulukossa pisteen verran JJK:ta edellä, mutta jyväskyläläisillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Kotikentälle palataan sen sijaan ensi viikolla peräti kahdesti, kun ensin isännöidään OTP:ta elokuulta siirtyneessä ottelussa keskiviikkona 15.9. jo klo 17 alkaen ja lauantaina 18.9. klo 14 puolestaan kylään saapuu RFA.

Artikkelin kuvat: Foto-Antti

FCV - JJK 0-0 (0-0)

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Antti Åke, Tatu Hoffren (v), Eduard Ciriaco (v), Mikko Manninen, Eeli Liukkonen (71'), Jaakko Björn (46'), Juho Luoma, Robin Saastamoinen (C)(77'), Tuomas Koppelomäki (77')

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Jimi Saarikko (46'), Luka Savela (77'), Rasmus Ervasti (71'), Aleksis Lehtonen (77'), Vili Ervasti, Niklas Nevala