JJK isännöi maanantaina Viitaniemessä KPV:tä

12.05.2024
Kuva: Juha Leskinen

JJK:n Ykkösen kausi jatkuu maanantaina kello 18:30 alkaen Viitaniemessä, jossa vastaan asettuu viime kauden päätteeksi JJK:n tapaan vanhasta Ykkösestä, eli nykyisestä Ykkösliigasta pudonnut KPV. Ottelu pelataan alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Viitaniemen liikuntapuistossa, koska Harjun luonnonnurmi odottaa vielä myöhästyneen kevään takia pelivalmiutta.

Vieraaksi saapuvat kokkolalaiset ovat aloittaneet kauden JJK:n tapaan vahvasti ja joukkueet ovat neljän pelatun kierroksen jälkeen kymmenellä pisteellään tasapistein sarjan kärjessä. Sarjaotteluiden lisäksi KPV esitti vahvoja otteita myös Suomen Cupissa kukistaen viimeisimpänä paikallisvastustaja FF Jaron tylysti 4-0 lukemin. Saman pistesaaliin Ykkösessä kartuttaneet KPV ja JJK ovat myös vastustajien osalta pelanneet lähes identtisen alkukauden. Ykkösen otteluissa KPV on alkukauden aikana kukistanut kotikentällään RoPS:n, FCV:n sekä PKKU:n, kun taas tähän mennessä ainoan pistemenetyksen KPV kärsi tasatessaan pisteet kettupaitojen tapaan Vaasassa VIFK:n vieraana.

KPV:n joukkue on viime kauteen nähden uudistunut melko paljon niin valmennuksen kuin pelaajistonkin osalta. Vielä viime kaudella KPV:n päävalmentajana toiminut Christian Sund siirtyi Kotkaan KTP:n valmennustiimiin ja tilalle saapui 34-vuotias portugalilainen Goncalo Pereira. Viimekautiseen nähden KPV:n kokoonpano on muuttunut myös pelaajiston osalta merkittävästi. Liikennettä on ollut sekä sisään että ulos, ja muutoksia voi katsoa tapahtuneen jo viime kauden päättäneessä KPV:n ja JJK:n kohtaamisessa, jossa Kyle Curinga ja Patrick Byskata päättivät pelaajauransa. Uusista KPV:n tämän kauden pelaajista suurta vastuuta ovat alkukauden aikana kantaneet muun muassa virolainen laitapelaaja Sten Viidas, Ilveksessä Veikkausliiga-kokemusta kartuttanut Eric Oteng sekä puolalainen maalivahti Maciej Raniowski.

JJK pääsee maanantai-illan otteluun hyvin levänneenä reilun viikon ottelutauon jälkeen. Edellisessä kotiottelussa kettupaitojen esitys oli Viitaniemen tekonurmella pelillisesti vahva ja tuloksellisesti voitokas EPS:n kustannuksella. Tällä kertaa vieraaksi Viitaniemeen saapuvan KPV:n kohtaamista saimme kommentoimaan kaikissa tämän kauden otteluissa torjuntavastuuta kantaneen Jonne Urosen, joka ennakoi KPV:tä vastustajana ja kettupaitojen valmistautumista seuraavasti.

– KPV on alkukauden esityksillä näyttänyt olevansa laadukas joukkue tähän sarjaan ja tarjoaa meille varmasti hyvän haasteen maanantaina. Olemme kuitenkin saaneet valmistautua pelkästään tulevaan matsiin yli viikon, kun taas he pelasivat välissä Suomen Cupissa Jaroa vastaan. Tulemme peliin siis varmasti tuoreemmalla jalalla ja sen täytyy myös näkyä itse pelissä

KPV-ottelusta alkaen kettupaidoilla on luvassa varsinainen ottelusuma ja seuraava kotiottelunkin odottaa jo perjantaina. Tulevaa otteluruuhkaa kohti Uronen lähtee kuitenkin luottavaisin mielin.

– Tiivis pelitahti on mielestäni futarin parasta aikaa, koska pääsemme jatkuvasti näyttämään osaamistamme pelistä toiseen. Uskon siis, että koko joukkue lähtee odottavin fiiliksin ja innoissaan kohti tätä pelirupeamaa, Uronen vakuuttaa.


Infoa maanantain ottelutapahtumasta

JJK – KPV || ma 13.5.24 klo 18:30 (ovet 17:30) || Viitaniemen liikuntapuisto, Jyväskylä

Ottelussa mukana Ihmisoikeusliitto ja Älä riko urheilua -kampanja

Keskisuomalainen näyttää ottelun verkkosivuillaan tilaajilleen osoitteessa ksml.fi 

Ottelutapahtuman portit avataan klo 17:30. Sisäänkäynti tapahtumaan tapahtuu Kisakadun parkkipaikan puolen portista. Lippuluukulta saat pääsylippujen lisäksi noudettua myös ennakkoon tilaamasi kausikortit ja VIP-liput. Suosithan lippuluukulla korttimaksua.

Ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa. Ennakkolipun voit esittää portilla älypuhelimen näytöltä tai paperitulosteena. Ostathan lippusi ennakkoon niin vältyt lippuluukulle jonottamiselta.

Lippujen hinnat:
Aikuiset 15 €
Alennusryhmät (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varushlöt) 10 €
Lapset 16 vuotta ja nuoremmat veloituksetta peliin

Viitaniemen katsomokapasiteetti on Harjuun verrattuna rajallinen, joten suosittelemme tulemaan ajoissa paikalle. Huomioittehan myös, että Viitaniemessä ei ole lainkaan numeroituja paikkoja, joten kausikorttilaisille ei ole varattu erikseen paikkoja vaan kaikki voivat valita paikkansa vapaasti.

Alueella palvelee kioski, josta löydät perinteisten kahvin, makkaran ja muun pikku purtavan lisäksi pienen erän JJK:n fanihuiveja ja suosittuja tupsupipoja. Sausage King Jahva saapuu myös paikalle maan kuulun hodarikärrynsä kanssa, joten purtavaa löytyy isompaankin nälkään. Viitaniemessä ei ole lainkaan anniskelua. VIP-tila löytyy rakennuksen sisällä olevasta kahviosta, jossa tarjolla on korttiin sisältyvät kisamakkarat ja kahvit.

Huomioithan, että portilla suoritetaan turvatarkastus ja esimerkiksi pitkien sateenvarjojen ja minkäänlaisten juomapullojen tai tölkkien tuominen alueelle (avattujen tai avaamattomien) on kokonaan kielletty. Katso kiellettyjen esineiden lista kokonaisuudessaan täältä. Saavuthan ajoissa, sillä turvatarkastukset voivat ruuhkauttaa sisäänpääsyä.

Nähdään Viitaniemessä!