JJK isännöi lauantaina KuPS Akatemiaa

15.03.2024

JJK isännöi lauantain harjoitusottelussa tulevan kauden vastustajaansa KuPS Akatemiaa. Ottelu pelataan Vehkahallissa klo 17:15 alkaen.

Kettupaitojen rakas vihollinen KuPS pudotti JJK:n jatkosta viime kesän Suomen Cupissa, mutta nyt vastaan asettuu liigaseuran reservijoukkue, joka nousi kaudeksi 2024 Ykköseen. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 2020 pelatessaan samassa Kakkosen lohkossa. Tuolloin kuopiolaiset tosin pelasivat vielä virallisesti nyt jo kuopatun SC KuFu-98 nimen alla.

Savolaismiehistö on pelannut viime vuodet Kakkosen eri lohkoissa ja nyt edessä on ensimmäistä kertaa valtakunnallinen sarja. Viime kaudella se ylsi lohkossaan neljän kärkeen, mutta Ykkösen nousukarsinnoissa tie nousi pystyyn Atlantista vastaan. Talven täydennysmenettelyssä sille tarjottiin kuitenkin sarjapaikkaa Ykköseen

Akatemia lähtee Ykkösen kauteen nuorella miehistöllä, joka saanee tilanteen salliessa apujoukkoja liigamiehistöstä. Lauantain ottelun kokoonpano onkin reservijoukkueelle tyypillisesti vielä melkoinen kysymysmerkki ainakin näin vastustajan näkökulmasta. Akatemian valmennuksessa vaikuttaa jyväskyläläisille tuttuja miehiä, sillä JJK:n entinen juniorivalmentaja Juho Neuvonen toimii KuPS:n P20 ja Severi Vielma P17 poikien ikäkausivastaavana.

JJK lähtee otteluun takanaan pirteä esitys ja ennen kaikkea hyvä tulos viime lauantain vierasottelusta. Kettumiehistö korkkasi ulkokentät tyylillä, kun se kaatoi kotijoukkue Reippaan maalein 5-2. Maalinteon kanssa jo pidempään tuskastellut JJK oli tehokas paikoissaan ja vaikka kotijoukkue hallitsikin peliä hienokseltaan, ei Brian Pagen miehistöllä ollut missään vaiheessa aihetta paniikkiin.

JJK aloitti maalinteon 12. minuutilla, kun mainiolla pelipäällä ollut Mikko Manninen haistoi Reippaan alakerrassa tapahtuneen harhasyötön, keskitti maalille ja Arjan Goljahanpoor tykitti pallon ykkösellä verkkoihin. Toinen osuma syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin, tällä kertaa Manu kirmasi karkuun puolustajilta oikealta laidaltaan ja tarjoili jälleen maalille, missä Lauri Rutanen ohjasi pallon etukulmasta sisään. 0-2-maalin jälkeen pelin painopiste alkoi siirtyä enemmän JJK-päähän, mutta maalintekosektorille pääsy oli kotijoukkueelle kuitenkin vaikeaa. Onuray Köse ratkaisi ongelman hetki ennen taukoa kokeilemalla kaukaa ja komea laukaus leijailikin lopulta yli Jonne Urosen maaliin saakka.

Toista jaksoa oli pelattu noin kympin verran, kun pitelemätön Manu oli jälleen pahanteossa laidallaan ja Rutanen vei miehen esityöstä JJK:n 1-3-johtoon. Viimeiseen kymmeneen minuuttiin nähtiinkin sitten vielä peräti kolme osumaa: ensin Sherman Osson alustuksesta Arttu Leivonen laukoi vierasjoukkueen 1-4-johtoon ja varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan Rutanen ehti irtopalloon ensimmäisenä viimeistellen hattutemppunsa. Reipas pääsi vielä hyödyntämään kettujen puolustuspään kommunikointivirheen ja kaventamaan lukemiksi 5-2 ottelun viimeisestä tilanteesta, mikä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi kotijoukkueelle.

Lauantaina ottelun alussa hiljainen hetki

JJK:n tavoitti tällä viikolla suruviesti seuran hallituksen jäsenen ja pitkäaikaisen tukijan Harri Hämäläisen poismenosta. Harrin muistoa kunnioittaen JJK pelaa ottelun surunauhoissa ja ottelun alussa vietetään myös hiljainen hetki.