JJK-Inter tänään Vehkalammella: ”Haetaan jo asetelmia liigakaudelle”

06.03.2013

130306-jjk-fcinter

 

 

JJK pelaa tänään viimeisen Liigacupin alkulohkon ottelunsa FC Interiä vastaan. Edellisestä kotimaisesta ottelusta on vierähtänyt jo kuukauden päivät ja nyt takana on kolme ottelua hieman eksoottisempia vastustajia vastaan: helmikuussa vastassa oli latvialainen Skonto FC Vantaalla, sitten ruotsalainen Hammarby IF ja venäläinen FC Fakel Voronezh Kyproksella.

 

– Oli hyvä päästä pelaamaan tässä vaiheessa kautta myös hieman erilaisia vastustajia vastaan – kaikki kolme olivat kuitenkin vastustajana meille paljon veikkausliigaseuroja vieraampia. Kolme erilaista vastustajaa, kolme erilaista peliä – oli mielenkiintoista päästä testaamaan, miten pelimme toimii ja miten pystymme sitä mukauttamaan tuntemattomampia vastustajia vastaan, toteaa päävalmentaja Kari Martonen.

 

Peli toimi hyvin, sillä tuloksena olivat voitot Skontosta ja Fakelista sekä Hammarbyta vastaan tasapeli, joka tuli toisen jakson nousulla kahden maalin tappioasemasta.

 

– Pystyimme hyvin reagoimaan joukkueena vastustajan vahvuuksiin ottelun aikana, Martonen kiittelee.

 

– Ylipäänsä leiri tuli todella hienoon saumaan ja onnistui kaikin puolin todella hyvin. Olosuhteet olivat kunnossa, järjestelyt toimivat, ruoka oli mainiota ja pääsimme treenaamaan juuri niin paljon kuin halusimme – ulos aurinkoon isoille nurmikentille. Tuollainen yhdessäolo teki myös hyvää joukkueen kemialle, Martsi kehuu.

 

Leirin jälkeen joukkue vietti muutaman päivän talviloman ja maanantaina edessä oli paluu treenikentille koti-Suomessa – tällä kertaa Killerin hallin sijaan Vehkalammen tekonurmikentällä.

 

– Onhan se erilaista taas tulla hallista ulos treenaamaan. Mutta tämä on hyvää jatkumoa Kyprokselle, kun pääsemme Jyväskylässäkin nyt isolle kentälle. Tekee esimerkiksi etäisyyksien hahmottamisesta paljon helpompaa.

 

Nyt edessä on kuudes kotimainen ottelu tälle vuodelle, kun FC Inter tulee testaamaan Kettupaitojen tasoa.

 

– Haasteenamme nyt on päästä parin harjoituspäivän jälkeen jälleen pelaamiseen heti kiinni – saada pallo ja jalat liikkeelle. Toistaiseksi kevään mittaan olemme onnistuneet siinä hyvin.

 

Interin alkuvuosi on ollut takkuinen ja tie Liigacupissa tuleekin päättymään alkulohkoon. Kovaa turkulaisnippua ei silti sovi kohdata takki auki.

 

– Ei Inter meille koskaan ole helppo vastustaja ollut. Ja kyllähän tässä osaltaan haetaan asetelmia jo kauden alkua ajatellen.

 

 

 

Lohkotilanteiden kiemurat

 

Tänään pelataan loppuun kaikki kolme Liigacupin alkulohkoa ja ratkotaan viimeisetkin jatkoonmenijät.

 

Kettupaitojen tämänpäiväisen vastustajan FC Interin kohtalo Liigacupissa on jo ratkennut: saumoja jatkoon ei ole ja niinpä Turun sinimustien taival tuleekin jatkumaan Suomen cupissa. JJK:lla puolestaan on nyt plakkarissaan viisi pistettä ja mahdollisuus jatkopaikkaan, mikäli Kettupaidat voittavat Interin ja sekä FC Honka että KuPS eivät voita omia otteluitaan. Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkaisee jatkoonmenijän maaliero.

 

Jokaisesta kolmesta Liigacupin alkulohkosta jatkoon menevät kaksi parasta. Lisäksi jatkoon pääsevät kaksi parasta lohkokolmosta – tällä hetkellä noilla paikoilla ovat kakkoslohkon FC Honka ja kolmoslohkon KuPS, joilla on seitsemän pistettä kummallakin.

 

Keskiviikkona pelataan myös neljä muuta liigacupin alkulohkon ottelua: kakkoslohkossa toisensa kohtaavat MYPA ja FC Honka sekä IFK Mariehamn ja HJK – jälkimmäinen ottelu on jatkopaikkojen suhteen merkityksetön, sillä jo nyt on varmaa, että HJK jatkaa ja IFK puolestaan ei.

 

Kolmoslohkossa taas niinikään jatkopaikkansa jo varmistanut RoPS saa vieraakseen VPS:n jolla ei ole mahdollisuuksia päästä jatkoon. Toisessa kolmoslohkon ottelussa KuPS ja FF Jaro kisaavat keskenään viimeisestä varman jatkajan paikasta.

 

Kettupaitojen jatko riippuu siis Inter-ottelun lisäksi Hongan ja KuPS:n otteista – jos molemmat voittavat omat ottelunsa, jää JJK jatkopelien ulkopuolelle.

 

Tarkat tiedot lohkotilanteista Veikkausliigan sivuilla: http://www.veikkausliiga.com/Document.aspx?id=98

 

Jatkoonmenijöiden ottelut jatkuvat Liigacupissa lauantaina 9.3. pelattavilla puolivälierillä, pudonneet taas jatkavat kevättään Suomen cupin 4. kierroksella, joka pelataan 12.-28.3.

 

 

JJK – FC Inter tänään 6.3. klo 16:30 Vehkalammen urheilupuistossa – liput 5€, kausikortilla ilmaiseksi!

 

 

Ottelun Facebook-tapahtumaan pääset liittymään tästätule kannustamaan Kettupaidat voittoon!