JJK-IFK Mariehamn: ”Inter-pelin ilme pidettävä yllä”

01.10.2012

JJK kohtaa maanantaina kauden kolmanneksi viimeisessä kotiottelussaan IFK Mariehamnin. Edellisessä ottelussa FC Interiä vastaan nähtiin tiukka taistelu, joka toi lopulta tasapelipisteen. Jori Särkän mukaan samaa ilmettä lähdetään pitämään yllä.

 

– Ehdottomasti siitä lähdetään, että sama intohimoinen pelillinen ilme säilyy. Samanlainen nöyrä ote pitää säilyttää molempiin suuntiin pelatessa, Särkkä vaatii.

 

Veikkausliiga on kauden 2012 osalta jo loppusuoralla ja jäljellä ovat kiihkeät loppusyksyn ratkaisuottelut – huipputasaisessa sarjassa selvittämättä ovat vielä niin mitalistit kuin putoajakin. JJK sekoittaa omalta osaltaan mestaruustaistelua ja sen sai huomata viime viikolla myös Inter: turkulaiset saapuivat Jyväskylään sarjajohtajina, mutta poistuivat kakkosina.

 

– Tietenkin on mukava omalta osaltaan päästä myös sekoittamaan mestaruustaistoa. Inter-peli osoitti myös, että tasomme riittää tasaväkiseen kamppailuun kärkijoukkueta vastaan – onkin ikävää, että kausi on ollut kokonaisuudessaan liian ailahteleva.

 

Nyt vastaan asettuva IFK Mariehamn on ollut viime kausina JJK:lle kotikentälläan sopiva vastus: edellinen tappio maarianhaminalaisille kotiottelussa on kaudelta 2010.

 

– IFK on omanlaisensa vastus. Heidän pelityylinsä on meille haastava: suoraviivaista peliä ja isokokoisia, fyysisiä pelaajia. Kaksinkamppailupelaamisella onkin nyt suuri merkitys.

 

Iso rooli on myös erikoistilannepelaamisella.

 

– IFK on hyvä erikoistilannejoukkue erityisesti juuri vahvojen, taitavien pelaajien ansiosta. Erikoistilannepuolustuksemme Interiä vastaan toimi kuitenkin todella hyvin ja se loi samalla suuntaa koko ottelun puolustustyöskentelylle. Sekä joukkueena että henkilökohtaisella tasolla onnistuimme puolustussuuntaan – sitä lähdemme ehdottomasti jatkamaan. Meidän on oltava koko ajan puolustussuuntaan todella tarkkana ja hereillä, Särkkä sanoo.