JJK-IFK Mariehamn: Julkkistulosvetäjä Tibor Gruborovics luottaa JJK:n voittoon

30.09.2012

Maanantain JJK-IFK Mariehamn-ottelun Veikkauksen Julkkistulosvetovieraana toimii 80-luvulla Unkarista Suomeen pelaamaan tullut Tibor Gruborovics, jonka poika Tamás seuraa nyt isänsä jalanjälkiä jalkapalloilijana suomifutiksen huipulla.

 

– Mietin tätä pitkään: JJK voittaa 2-1. JJK:n maalit iskevät (Mikko) Manninen ja (Jani) Virtanen, joiden komea yhteistyö tuottaa nyt tulosta myös maalien muodossa, Gruborovics uskoo.

 

– Vastustajan maali voi sitten kimmota vaikka tuomarin takapuolesta, semmoisia maaleja JJK:ta vastaan on kauden mittaan tullut, Gruborovics hymähtää.

 

Gruborovics pelasi kaudet 1989-1995 mikkeliläisen MP:n riveissä, jossa tilille kertyi kaikkiaan 176 ottelua ja 20 maalia. Nyt hän seuraa tarkasti etenkin poikansa Tamásin ja sitä kautta koko JJK:n otteita. Joukkueen ailahtelevaisuudesta huolimatta isä-Gruborovics on seurannut poikansa edesottamuksia hyvillä mielin.

 

– Mukavahan sitä on katsoa, kun Tamás pelaa noin hyvin. Hän on tehnyt JJK:ssa myös todella paljon maaleja keskikenttäpelaajaksi – nyt kahden kauden aikana on syntynyt varmasti viiden kauden edestä maaleja. 

 

– Harmillista, että kausi on mennyt JJK:lta noin alakanttiin. Tuolla materiaalilla voisi hyvinkin olla kärkipäässä – eivät vaikkapa TPS tai Inter niin merkittävän paljon parempia siinä mielessä ole. Joukkueesta poistui kuitenkin viime kauden jälkeen useita pelaajia ja kun siihen lisätään vielä muun muassa (Tuomas) Latikan ja (Niko) Markkulan loukkaantumiset, on etenkin puolustuspää mennyt käytännössä täysin uusiksi. Toivottavasti loppukauden ottelut sujuvat nyt niin, että kaudesta jää hyvä maku, Tibor miettii.

 

Edellisessä ottelussa Interiä vastaan nuorempi Gruborovics nähtiin kentällä hieman vieraammassa roolissa, kun tämä poissaolojen vuoksi luuti Juha Pasojan parina keskuspuolustuksessa. Toppari-Tamás pelasikin loistavan ottelun – mikä ei yllätä isää.

 

– Tamás lukee peliä niin hyvin ja hänellä on niin hyvä pelisilmä, että se auttaa häntä pärjäämään paikalla kuin paikalla.

 

Tibor myös muistuttaa, ettei panoksettomia pelejä olekaan.

 

– Aina, kun mennään kentälle, pitää jokaisen pelaajan olla valmis tekemään työnsä kunnolla ja sitä kautta myös tarjoamaan yleisölle rahoilleen vastinetta. Kaikki myös vaikuttaa kaikkeen – nytkin JJK voi peleillään vaikuttaa paitsi omaan sijoitukseensa, myös mestaruus- ja mitalitaisteluun.