JJK-IFK: Julkkistulosvetovieras Sami Kalaja odottaa Maarianhaminan kaatuvan

25.10.2011

JJK kohtaa huomisen Veikkausliigaottelussa Harjulla IFK Mariehamnin. Julkkistulosvetovieraana on tällä kertaa Kilpisen koulun rehtori Sami Kalaja.

– Kotivoitto tulee maalein 2-1. Maarianhamina varmisti sarjapaikkansa jo aiemmin eikä heillä ole sitä viimeistä puristusta, JJK:lla taas on paljon saavutettavaa. Uskon ja luotan, että voitto tulee, Kalaja sanoo.

Kilpinen osallistuu erikoiseen aikaan keskellä arkipäivää pelattavaan otteluun koko koulun voimin. Kalaja on iloinen mahdollisuudesta ja kertoo, että päivän ympärille on rakennettu koululla erityinen tapahtuma.

– Paitsi että päästään katsomaan huippujalkapalloa, on ruotsinkielisen vastustajan saapumista huomioitu vähän kielten tunneilla, ja kun JJK:n keulahahmona on Babatunde Wusu, on puhuttu rasismista ja sen vastustamisesta ja viety sen tapaisia ajatuksia läpi. Kyseessä on enemmän kuin vain pelkkä futismatsi.

JJK:n joukkueessakin on monta Kilpisen läpikäynyttä pelaajaa, ja Kalaja uskoo seuran kiinnostavan myös nykyisiä oppilaita.

– Itse käyn katsomassa pelejä aina silloin tällöin, ja aivan varmasti nuoria kiinnostaa. Korhosen Janne, Markkula ja Patu (Poutiainen) ovat meidän vanhoja oppilaita ja Tunde oli aikanaan tekemässä yhden opintoihinsa liittyneen harjoittelujakson Kilpisen koululla. Ilolla olen seurannut JJK:n tekemisiä ja yhteiskuntavastuuasioiden esille tuontia.

JJK-IFK Mariehamn Harjulla huomenna kello 14.30.