JJK-Honka: Waari: Kotijoukkueen potentiaali valmiina räjähtämään esiin

28.06.2012

JJK:n tappioputki on venynyt jo kolmen ottelun mittaiseksi, joten torstailla Harjulla Kettupaidoilla on korkea aika päästä kiinni pisteisiin. Vastustajaksi saapuu FC Honka, jota vastaan JJK on kahden viime kauden aikana pelannut erittäin tasaisia otteluita. Joukkueet ovat sarjataulukon keskikastissa tasapisteissä, joten ottelun merkitys on suuri.

 

Maanantaina JJK hävisi Valkeakoskella lukemin 3-1. Kokonaisuutena JJK hallitsi ottelua, mutta helpot virheet ja Hakan tehokas viimeistely käänsivät ottelun kotijoukkueelle. Haka laukoi maalia kohti ottelussa kolme kertaa, mutta jokainen laukaus pallo löysi tiensä Kettupaitojen maaliin. JJK:n pelissä on hyviä elementtejä, mutta pallottomien pelaajien löytämisessä on edelleen ongelmia. Puolustuspelaamisessa ongelma on ollut puolustuslinjan pelaajien liian suuri vaihtuvuus, jolloin kommunikaatio pelaajien välillä ei ole kehittynyt riittävän sujuvaksi.

 

Torstain ottelusta on luvassa haastava. Honka on edellisissä otteluissa luopunut pallonhallintaan perustuvasta filosofiastaan ja lähtenyt hakemaan parempia tuloksia vastaiskupelaamisen kautta. Luultavasti Honka vetäytyy myös Harjulla ja antaa pallonhallinnan suosiolla JJK:lle. Hongan riveistä puuttuvat pelikieltoa kärsivät Henri Aalto ja Tomi Petrescu sekä Ilari Äijälä.

 

JJK:n pitää edelleen uskoa idealistisesti omaan pelitapaansa. Viime otteluissa JJK:lla on ollut ongelmia vastustajien prässin ohittamisessa. Liian usein ratkaisu on ollut pitkä pallo kohti Babatunde Wusun rintaa, jonka jälkeen joukkue on pyrkinyt liian nopeaan ratkaisuun. JJK:lle täytyy löytää keino pelata pallo ohi vastustajan keskikentän, jolloin joukkue pääsee pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja käyttämään kollektiivisesti vaarallisten hyökkäysalueen pelaajien vahvuuksia. Edellisissä otteluissa JJK:n oma prässääminen on ollut liian passiivista eikä joukkue ole päässyt viime vuoden tapaan riistoihin vaarallisilla alueilla.

 

JJK:n joukkueessa on paljon potentiaalia, joka räjähtää ulos onnistumisten kautta. Joukkue lähtee torstain otteluun kotikenttäedun turvin suosikkina. Todennäköisyysarvio JJK 41%, tasapeli 27% ja FC Honka 32%.

 

 

 Waari1