JJK-Honka: Keskikentän hallinta avainasemassa

23.05.2010
JJK-Honka: Keskikentän hallinta avainasemassa

JJK:lla on sunnuntai-iltana edessään iso haaste, kun sarjan huippujoukkueisiin lukeutuva FC Honka saapuu Espoosta Vaajakoskelle. JJK:n päävalmentaja Kari Martonen kohtaa näin toistamiseen edellisen työnantajansa, edellinen kohtaaminen päättyi Liigacupin finaalissa Hongan voittoon rangaistuspotkukilpailussa.

Molemmat joukkueet pyrkivät hallitsemaan palloa hyvällä syöttöpelillä, joten keskikentän herruuden saavuttaminen on ensiarvoisessa asemassa.

– Vastustaja on tietysti ihan parhaasta päästä, ja vähän erilainen kuin KuPS edellisellä kierroksella. Honka pyrkii rakentamaan maalipaikat syöttöpelin kautta. On taas mielenkiintoista seurata kumpi ottaa pelivälineen hallintaan, JJK:n valmentaja Jori Särkkä miettii.

– Keskikenttä on tärkeässä roolissa. Ottelu ratkeaa pieniin yksityiskohtiin ja niiden huolelliseen tekemiseen.

Särkkä nostaa vierasjoukkueesta esiin lahjakkaan keskikentän kaksikon Lepola-Simpanen, sekä vaarallisen kärkiparin Puustinen-Kokko.

– Vaikka Honka pelaa mielikuvien mukaan syöttöpeliä, he ovat uusiutuneet siinä mielessä että osaavat tarvittaessa pelata myös suoraviivaisesti pidemmille palloilla. He pystyvät aika monipuoliseen pallolliseen peliin.

Martonen tuntee Honka-taustansa vuoksi vastustajan erittäin hyvin, mutta tärkeintä on silti omaan tekemiseen keskittyminen. Omassa pelaamisessa JJK keskittyy samoihin teemoihin kuin pitkin alkukautta.

– Jos me tehdään yhdessä ja yhtenäisesti asioita, peli näyttää siltä meidän JJK-laiselta tavalta pelata – ja tulos on sen mukainen. Jos siitä lipsutaan, ei tiedä mitä tapahtuu, Särkkä miettii.

JJK:n koko miehistö on pitkäaikaispotilaita Tapanista ja Tumantoa lukuunottamatta käytettävissä, joten kokoonpanon rakentamisessa on pitkästä aikaa positiivista ongelmaa.

 

JJK-Honka Vaajakosken stadionilla sunnuntaina klo 18.30.