JJK-HJK: Julkkistulosvetovieras Matti Lahtinen uskoo JJK:n näyttävän epäilijöille

15.06.2012

JJK-HJK-huippuottelun Julkkistulosvetovieraana toimivalle Matti Lahtiselle lauantainen kamppailu on varsin erityinen: hänellä on vankka tausta molemmista seuroista.

 

– Nämä ovat minulle ne kaksi tärkeintä seuraa Suomesta – voisi sanoa, että ainoat kaksi seuraa Suomesta minulle. HJK on kasvattajaseurani ja Helsinki synnyinpaikkani. Kuitenkin Jyväskylästä ja JJK:sta on tullut tärkeämpi sen jälkeen, kun vuonna 1981 muutin tänne, pitkän linjan futismies ja JJK:ssakin sekä pää- että apuvalmentajana toiminut Lahtinen toteaa.

 

– Tekisikin mieleni veikata 1-1-tasapeliä, kun molemmat ovat tärkeitä seuroja. Kuitenkin JJK on sen verran lähempänä sydäntä nykyään, että sanotaan lopputuloksen olevan kotijoukkueelle 2-1-voitto!

 

Lahtisella on myös harvinaisen selkeä näkemys siitä, miten ottelu tulee etenemään.

 

– Ensin Manninen luikertelee sieltä laidaltaan ja petaa paikan Wusulle, joka maalinedustalta puskee 1-0-osuman. HJK sitten tulee tasoihin – heidän maalintekijäänsä en uskalla veikata, kun en tiedä ketä siellä tulee kokoonpanossa olemaan, Lahtinen suomii.

 

– Lopussa sitten JJK saa sen verran hässäkkää HJK:n boksiin, että lopulta JJK:n hyväksi vihelletään pilkku. Ja Gruborovicshan sen laittaa sisään!

 

Maanantain KuPS-ottelu oli kotijoukkueen kannalta varsin murheellinen ja Lahtinen näkeekin positiivisena, että seuraava tiukka ottelu tulee näinkin pian.

 

– Hyvä, että JJK saa näin nopeasti sauman pestä kasvonsa. Aivan varmasti siellä joka jätkä haluaa nyt näyttää kotiyleisölle, että joukkue ei ole niin huono miltä maanantaina vaikutti. Ja varmasti jokainen myös tietää, että HJK:ta vastaan pärjätäkseen on todellakin laitettava kaikki peliin, joten kentällä nähdään varmasti taisteleva ja motivoitunut joukkue.

 

Lahtinen tietää mistä puhuu, sillä hän oli kohtaamassa HJK:ta kahteen kertaan kaudella 2009 Ville Prihan apuvalmentajana. Tuolloin joukkueet pelasivat kaksi 1-1-tasapeliä.

 

– JJK:n alkukausi on nyt ollut hieman vuoristorataa ja tiettyä tasaisuutta esityksiin kaipaisi. Uskon kuitenkin, että varmasti peli tulee tuosta vielä jalostumaan. Todella paljon potentiaaliahan joukkueessa on, sen tietävät kaikki, Lahtinen toteaa.

 

– Uskonkin, että tässä ottelussa saadaan myös nähdä tuota potentiaalia!

 

 

JJK – HJK lauantaina 16.6.2012 Harjun ELY-stadionilla kello 18:30

 

 

 

TM