JJK-HJK: Hallitseva mestari jyräsi lopussa voittoon

29.05.2013

JJK väänsi mutta HJK vei voiton

HJK vei lopulta 1-3-voiton helteisellä Harjulla keskiviikkona pelatussa ottelussa. JJK hallitsi ottelua ensimmäisellä jaksolla ja ottelu oli pitkään 1-1-tasatilanteessa Demba Savagen ja Babatunde Wusun maaleilla, mutta lopulta johtomaalia jahtaavilta Kettupaidoilta loppui tankista bensa ja hallitseva mestari rokotti vastaiskuista Mikko Sumusalon ja Mikael Forssellin maaleilla.

JJK pelasi kokonaisuudessaan vahvan ensimmäisen jakson ja mestarijoukkue HJK oli suuren osan ajasta ahdingossa isäntiensä kanssa. HJK kuitenkin aloitti ottelun vahvasti ja säikytteli isäntiään jo vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen – pallo siivottiin kuitenkin vielä aivan maaliviivalta pois.

Maalinteon aloittikin lopulta vierasjoukkue 21. minuutilla. JJK:lla oli hyvä ote pelistä, kun kesken kaiken liukas laituri Demba Savage karkasi vastaiskusta ja sivalsi kauniilla laukauksella Klubin 0-1-johtoon.

JJK ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta vaan jatkoi vahvaa peliään. Kettupaidat veivät kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla ja myös pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle – vierasjoukkue joutuikin olemaan vahvasti puolustuskannalla. HJK.n johtomaalista ei ehtinytkään mennä kauaakaan, kun JJK:n pyöritys tuotti tulosta: puolen tunnin kohdalla kapteeni Janne Korhonen näki loistavasti toppareiden välissä kärkkyvän Wusun ja sinkosi tälle millimetrintarkan pitkän avauksen. Tunde karkasi puolustukselta ja puski pallon yli maaliltaan vastaan tulleen Ville Wallénin – JJK:n kuluvan kauden ensimmäinen kotimaali oli vihdoinkin nähnyt päivänvalon!

Kettupaidat saivat maalistaan entistä enemmän virtaa ja painostivat puoliajan lopun tiukasti. Tauolle mentin kuitenkin tasalukemissa 1-1.

Tauolta kentälle saapui maalinnälkäinen kettulauma – ensimmäinen kotivoitto oli selvästikin päätetty nyt ottaa ja sitä haettiin jopa riskilläkin. Kuitenkin myös vierasjoukkue oli tauon aikana tehnyt ryhtiliikettä ja ajoittain nähtiinkin varsin tiukkaa vääntöä kauniissa ja hyvin lämpimässä kesäillassa.

Tiivis ottelutahti ja kuuma sää vaativatkin lopulta veronsa ja aktiivisen ensimmäisen jakson pelanneiden Kettupaitojen koneista alkoi virta loppua kohti. Voiton arkkitehdiksi nousi lopulta suomalaiselle futisyleisölle varsin tuttu nimi: Mikael Forssell. JJK:n hakiessa vimmatusti johtomaalia pelasi vierasklubi 77. minuutilla väsyneitä vastustajiaan vastaan taidokkaan vastaiskun, jonka päätteeksi Forssell petasi Mikko Sumusalolle mainion maalipaikan. Sumusalo kiittikin paikastaan viemällä HJK:n 1-2-johtoon.

JJK:n peli muuttui maalia hakiessa aina vain avoimemmaksi ja lopullisen niitin iski Forssell itse, kun vajaa kymmenen minuuttia ottelua oli jäljellä. HJK sai kulmapotkun eikä JJK saanut millään ilveellä palloa siivottua pois maalinsa edestä – lopulta pallo ajautui Forssellille, joka sai laittaa 1-3-osuman käytännössä tyhjään maaliin.

Tiukka toukokuu päättyy JJK:n kannalta sunnuntaina Myllykoskella, jonne kettulauma suuntaa saalistamaan avausvoittoaan – jokainen haluaa lähteä kesäkuun maaottelutauolle iloisemmissa tunnelmissa!

JJK – HJK 1-3 (1-1) Wusu 31′ – Savage 21′, Sumusalo 77′, Forssell 83′

Korhonen; Latikka (46′ Virén), Reintam, Nieminen, van Gelderen (v); Innanen (75′ Järvinen), Korte (81′ Virtanen), Tuomanen, Manninen; Poutiainen (v), Wusu (v).

Viljala, Järvinen, Taylor, Virén, Ahola, Hanslian, Virtanen.

Katso Jussi Reinilän mahtavat valokuvat ottelusta JJK:n Facebook-yhteisössä klikkaamalla tästä.

Nauti ottelun tunnelmasta videokoosteen muodossa yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen sivuilla.