JJK hävisi Oulussa viime sekuntien rangaistuspotkun myötä

21.06.2018

JJK:n 15-vuotias Nooa Laine avasi maalitilinsä miesten Ykkösessä upealla laukauksella. Tuloksena oli kuitenkin kirvelevä 2-1 tappio, kun AC Oulu rokotti toisella puoliajalla vapaapotkun jälkitilanteesta sekä rangaistuspotkusta.

Severi Vielman paluu täyteen pelikuntoon on hieno uutinen JJK:lle..

JJK matkasi Ykkösen ensimmäisen ottelukierroksen päättävään matsiin Ouluun keskiviikkona. Kotijoukkueena toimi perinteinen Ykkösen ryhmä AC Oulu. Kettupaidat olivat tehneet kokoonpanoonsa pari muutosta verrattuna lauantaiseen kotiotteluun AC Kajaania vastaan. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa tällä kaudella laitapuolustajan tontilla nähtiin Severi Vielma. Yhteistyöseura Ilveksestä mukana oli laitakiitäjä Jusif Ali. Sivussa kokoonpanosta sairastelujen ja pikkuvaivojen myötä olivat Jarkko Heimonen ja Tomi Petrescu.

Ottelun ensimmäiset 15 minuuttia olivat kotijoukkueen hallintaa, mutta JJK:n puolustus pelisuunnitelman mukaisesti pysyi tiiviinä eikä maalivahti Aati Riihimäki joutunut sen suuremmin peliin puuttumaan. Kettupaidat lämpenivät puoliajan edetessä. 24 minuutin kohdalla JJK rakenteli ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksen. Mylläkkä päättyi kolme maalia tällä kaudella viimeistelleen keskikenttämies Saku Leppäsen tuliseen laukaukseen, mutta veto suuntautui päin oululaisten maalivahti Juhani Pennasta.

Puolen tunnin pelin kohdalla oululaisten vasen laitapelaaja Aleksi Gullsten kokeili kierteistä laukaustaan pariinkin otteeseen. Ensimmäinen veto suuntautui maalin yli, ja toisen selvitti maalivahti Riihimäki kulmapotkuksi. Ensimmäisen puoliajan viimeisten viiden minuutin aikana oli puolestaan JJK:n Aatu Mannisen vuoro yrittää. Ensin laukaus 16-rajalta suuntautui kohti yläkulmaa, mutta kudista puuttui tarvittava voima, ja maalivahti Pennanen koppasi pallon hanskoihinsa. Jälkimmäinen yrityksistä nousi maalin yli.

Kaiken kaikkiaan tasaisella ensimmäisellä puoliajalla nähtiin molempiin suuntiin muutamia vaarallisia hyökkäyksiä, mutta viimeiset ratkaisut jäivät liian heppoisiksi. Tauolle oikeutetusti maalittomassa tasatilanteessa.

Ensimmäisen puoliajan parhaat tontit osuivat JJK:n keskikenttämies Aatu Manniselle.. (Kuva JJK – AC Kajaani -ottelusta)

Toisen puoliajan alussa JJK oli lähellä siirtyä vierasjohtoon, kun Jusif Alin laukaus otti kimmokkeen oululaispuolustajan selästä. Pallo ohjautui lopulta kuitenkin niukasti etutolpasta ohi.

JJK:n topparipari Felix GustavssonVäinö Vehkonen oli saanut pidettyä oululaisten ykköshyökkääjän, väkivahvan meksikolaisen Alberto Alvarado Morinin pihdeissään loistavasti läpi ottelun. 72. peliminuutilla Morin kettupaitojen murheeksi osui sitten erikoistilanteesta. AC Oulu sai vapaapotkun aivan JJK:n 16-alueen reunalta. Jere Aallikko keskitti ja ensimmäisenä pallossa olivat kettupaidat. Valitettavasti pallo jäi pomppimaan 16-alueelle ja ruuhkan keskeltä Morin nikkasi kuulan takakulmaan ohi voimattoman Riihimäen.

Maalin jälkeen JJK lähti luonnollisesti hakemaan tasoitusta rohkeasti, sillä pelikellossa oli enää reilu 15 minuuttia jäljellä. Näin ollen JJK-puolustuksen selustaan jäi enemmän tilaa, ja pari kertaa oululaiset pääsivätkin puolittaiseen läpiajoon. David Ramadingayella ja ex-JJK Toni Tahvanaisella oli loistopaikat, mutta JJK-puolustajat ehtivät molemmilla kerroilla liukutaklauksella viime hetkessä hätiin.

88. minuutilla kettupaidat sitten iskivät komean tasoitusmaalin. Saku Leppänen heitti pitkän rajaheiton, pallo kimposi kohti 69. peliminuutilla vaihtopenkiltä kehiin tullutta Nooa Lainetta, joka kiskaisi epäröimättä komean puolivolleyn. Oulu-veskari Pennanen oli voimaton, kun pallo jysähti takakulmaan. Näin ollen 15-vuotiaalle, 2002-syntyneelle, huippulupaus Laineelle uran ensimmäinen maali miesten Ykkösessä!

2002-syntyneen Nooa Laineen avausmaali Ykkösessä oli komeaa katseltavaa..

Valitettavasti tuo iloinen asia ei pisteiden valossa päässyt kettupaitoja lämmittämään. Pelattiin jo neljättä lisäaikaminuuttia, kun AC Oulu sai toistamiseen ottelussa vapaapotkun aivan 16-alueen kulmasta. Jälleen pallo jäi keskityksen jälkeen pomppimaan boksiin, jossa läpi ottelun vaarallisesti uurastanut Gullsten kaadettiin. Erotuomari Oskari Hämäläinen osoitti epäröimättä rangaistuspilkkua. Morin pamautti illan toisensa, tilanteeksi 2-1, ja samalla hetkellä soi päätösvihellys.

Kotimatka Oulusta kirvelevän viime hetkien tappion myötä oli kettupaidoille pitkä. Onneksi nyt on juhannustauon aika! Eiköhän viikonloppuna ehditä puhallella pettymys sivuun, ja nopeasti se toki täytyykin tehdä, sillä Ykkösen toinen ottelukierros käynnistyy jo tiistaina. JJK:lla on edessään kolmen kotiottelun putki. Ensimmäisenä haasteena on HIFK:n kanssa jaetulla kärkipaikalla porskuttava KPV Kokkolasta. Tervetuloa siis Harjulle kannustamaan kettupaitoja nousuun, kun vieraaksi saapuu useiden JJK-kasvattien tähdittämä kokkolalaisryhmä!

JJK – KPV Harjun Stadionilla tiistaina 26.6. klo 18:30.