JJK hävisi Kotkassa – Suurin ilonaihe pari loistavaa Ykkösen debyyttiä

29.05.2018

JJK hävisi myös kauden toisen vierasottelunsa, mutta kaikesta huolimatta KTP:n vieraana nähtiin pari loistavaa Ykkösen debyyttiä nuorilta oman kylän pojilta.

Jarkko Heimonen ja Väinö Vehkonen debytoivat hienosti Ykkösen tasolla KTP-ottelussa.

JJK lähti maanantai-iltana hakemaan kauden avausvoittoaan Kotkaan, KTP:n vieraaksi. Ennen kaikkea hakusessa oli ehjä 90-minuuttinen, sillä kettupaitojen otteet ovat alkukaudesta ailahdelleet otteluidenkin sisällä turhan paljon. Viikko sitten kotiottelussa FF Jaroa vastaan JJK aloitti myrskyn lailla, ja menikin 2-0 johtoon. Sen jälkeen ensimmäinen puoliaika oli synkkä, ja ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen eduksi 3-5.

Viikon takaiseen kotiotteluun FF Jaroa vastaan verrattuna avauskokoonpanossa nähtiin muutama muutos. Maalinsuulla aloitti toista kertaa tällä kaudella Aati Riihimäki. Kauden avauksessa Viitaniemessä KPV:tä vastaan mainiosti esiintynyt Jusif Ali oli jälleen mukana yhteistyöseura Ilveksestä. Hän aloittikin keskikentän laidalla viime ottelussa kolhun saaneen Tomi Petrescun tilalla.

Mielenkiintoisin muutos nähtiin kuitenkin puolustuslinjassa. Vasta 16-vuotias, hienoja otteita läpi kevään B-junioreissa ja reservijoukkue Villiketuissa esittänyt toppari, Väinö Vehkonen teki debyyttinsä edustusjoukkueen avauskokoonpanossa.

Jos parissa edellisessä ottelussa juuri pelin alku on ollut JJK:lta vahva, nähtiin nyt valitettavasti päinvastainen lähtö maanantai-illan vääntöön. KTP sahasi jo kolmannella minuutilla muutamalla pystysuuntaisella syötöllä JJK:n puolustuslinjan rikki ja Aleksi Tarvonen laukoi pallon Riihimäen käsien kautta takakulmaan.

Aati Riihimäki oli toista kertaa maalinsuulla avauskokoonpanossa Ykkösen tasolla.

Shokeeraavan alun jälkeen JJK:n peli oli hetken aikaa sekaisin. Kaiken kukkuraksi Samu Suoraniemi joutui jättämään kentän jo parinkymmenen peliminuutin jälkeen jalkavaivan vuoksi. Positiivisena puolena tässä oli, että jälleen yksi oman kylän kasvatti pääsi debytoimaan Ykkösen tasolla, kun Jarkko Heimonen kirmasi kehiin ja otti paikkansa oikean laitapakin tontilla.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolisko olikin ottelun parasta JJK:ta. Heimonen toi mukavasti virtaa ylöspäin oikein ajoitetuilla nousuillaan ja murtavilla pystysyötöillään. Tätä ennen JJK oli jo saanut kertaalleen kuulan verkkoon, noin 14. peliminuutin kohdilla, kun Saku Leppäsen antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Mikko Manninen sijoitti pallon pienestä kulmasta verkkoon. Tämän jälkeen peliväline oli jo keskiympyrässä ja pelaajat valmiina jatkamaan peliä 1-1 tasatilanteessa, mutta tuomariston pitkän neuvonpidon jälkeen maali hylättiinkin paitsiona.

Näin ollen tauolle mentiin 1-0 kotijoukkueen johdossa.

Laitapuolustaja Honar Abdi on yksi kettupaidoista, joka on raatanut alkukauden kaikissa viidessä ottelussa täydet minuutit.

Toisella puoliajalla JJK lähti hakemaan entistä kiivaammin tasoitusosumaa. Pallonhallinnasta huolimatta tuhannen taalan paikat jäivät syntymättä, kun KTP onnistuneesti ohjasi pelaamisen laitakaistoille. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin vartti, sai KTP vaarallisen vastahyökkäyksen ja JJK-kapteeni Tommi Kari joutui rikkomaan. Kotijoukkueen Aleksi Pahkasalo laukoi 16-alueen kulmasta vapaapotkun hienosti yli muurin ja JJK-veskari Riihimäki oli voimaton.

Pian tämän jälkeen, 64. peliminuutilla, oikealla laidalla jälleen väsymättä 90 minuuttia raatanut JJK:n Mikko Manninen ryntäsi väliin KTP-pelaajan epäonnistuneeseen syöttöön omalle topparille. Tuloksena oli todellinen tahtomaali, sillä pallo kimposi kaaressa Mannisen polvesta maaliverkkoihin, samalla kun KTP-toppari monotti Mannista melko arkaan paikkaan.

Nopeasta kavennusosumasta huolimatta jäi todellinen loppukiri JJK:lta piippuun. KTP onnistui etenkin viimeisen vartin aikana pitämään palloa pitkiä aikoja itsellään, pyrkimättä edes maalintekoon. Kieltämättä fiksu ja onnistunut pelin jäädyttäminen, joka takasi, että kaikki kolme pistettä jäivät merikaupunkiin.

Mikko Mannisen rymistelemä tahtomaali oli laiha lohtu, sillä kolme pistettä jäivät Kotkaan.

Positiivisimpina asioina ottelusta jäivät käteen onnistuneet kaksi debytanttia. Heimonen oli laitapakin tontilla kettupaitojen pirteimpiä esityksiä ja tarjosi energiaa hyökkäyssuuntaan. Vehkonen oli topparin tontilla KTP:n avausmaalia lukuun ottamatta varmaotteinen, riittävän kova ja ajoitti liikkeensä hyvin, minkä tuloksena nähtiin monta tyylikästä pallonriistoa. Ikäviä asioita, toki tappion lisäksi, olivat pienet vammat. Suoraniemi siis jätti kentän jo ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla nähtiin myös ottelun kolmas JJK:n debytantti Ykkösen tasolla, kun Vertti Lepo tuli vaihtopenkiltä keskikentälle. Valitettavasti Lepo joutui tulemaan takaisin vaihtoon vain 13 minuutin pelaamisen jälkeen.

KTP-ottelun perusteella JJK:n pelaamisen ongelmat eivät ole valtavia. Toki apina hartioilla kasvaa ottelu ottelulta, kun avausvoitto antaa odottaa itseään..

Mutta parasta tässä viikossa on se, että JJK pääsee uuteen pistejahtiin nopeasti! Perjantaina 1.6. pelataan jälleen Harjulla. Tuota ottelua et varmasti halua missata, sillä vieraaksi saapuu sarjakärki Helsingistä eli HIFK! Ennakkoliput: https://liveto.fi/fi/tapahtumat/jjk-hifk-20180427134406/.