JJK haki huipputärkeät vieraspisteet Pietarsaaresta – mitali omissa käsissä!

22.10.2011

Kettupaidat säilytti asemansa mitalitaistelussa kaatamalla lauantaina Jaron vieraskentällä maalein 2-3 (1-2).

Pietarsaaren Keskuskentän märällä ja pehmeällä kentällä nähtiin tiukka vääntö, jossa JJK kuitenkin ansaitsi voittonsa. Samalla katkesi Kettupaitojen neljän ottelun mittainen voitoton putki. Asemat mitalitaistelussa saivat kiinnostavan käänteen, sillä vaikka sekä Honka että TPS voittivat omat ottelunsa, koki Inter tappion Maarianhaminassa. Näin JJK on varmasti mitaleilla, mikäli se voittaa molemmat jäljellä oleva ottelunsa.

Babatunde Wusu vei vieraat Jani Virtasen esityöstä johtoon 14. peliminuutilla ylänurkkalaukauksellaan. Jaro kuittasi johtomaalin heti perään Mattias Warghin toimesta. Tasoituksen jälkeen JJK loi enemmän laukaisupaikkoja, ja siirtyi reilut viisi minuuttia ennen taukoa johtoon Mikko Mannisen survoessa kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin.

Toisen puoliajan alkupuolella Wusulla oli tilaisuus ratkaista ottelu, mutta Jaro-molari Teles veti läpiajossa pidemmän korren. 65. minuutilla Jaro tasoitti puntit uudemman kerran, kun Wargh ohitti paluupallosta hyvin torjuneen Janne Korhosen.

Parikymmentä ennen loppua nähtiin iloinen JJK-hetki, kun Eero Korte juoksi pitkän tauon jälkeen kentälle. Mies liikkui paluuminuuttinsa tuttuun tapaan järkevästi ja pelasi palloa fiksusti omille.

Kettupaitojen sankariksi nousi jälleen kerran Tamás Gruborovics, joka hyödynsi Jaro-puolustuksen hölmöilyn ja niittasi voittomaalin reilut kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Tärkeiden sarjapisteiden ohella ilonaiheita olivat Virtasen ja Gruborovicsin vahvat paluut pelaavaan kokoonpanoon, sekä Kortteen ja Mikko Hyyrysen niin ikään saamat minuutit. Kokonaisuutena joukkueen ilme oli viime viikonlopun VPS-tappiota selvästi parempi.

Mitalitaistelu jatkuu keskiviikkona Harjulla kello 14.30, jolloin vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. Tule kannustamaan Kettupaitoja mitaliottelussa!