JJK-Haka: Kari ja Markkula miehittävät keskikentän laidat

25.09.2011

250911JJK_HakaJJK isännöi Harjulla iltapäivällä Hakaa. Lähtökohta otteluun on Kettupaitojen osalta kiinnostava – ja haastava – sillä kauden kaikki ottelut avauskokoonpanossa pelanneen taituri Mikko Mannisen varoitustili täyttyi RoPS-ottelussa ja mies on sunnuntaina sivussa. Päävalmentaja Kari Martonen ratkaisee tilanteen asettamalla Tommi Karin Mannisen saappaisiin ja nostamalla Niko Markkulan vasempaan laitaan.

– Tommihan mieluummin pelaisi oikealla kuin vasemmalla laidalla, joten hänen siirtonsa on ihan luonteva. Marsun kautta saadaan suoraviivaisuutta vasempaan laitaan, ja toivottavasti keskityksiä. Myös laitojen vaihtaminen onnistuu jouheasti molemmilta, Martonen taustoittaa.

Mannisella on iso rooli myös JJK:n pelin rytmittäjänä. Nyt vastuu kohdistuu entistä selkeämmin keskikentän keskustaan.

– Pelissä kuin pelissä keskikentän keskusta on isossa roolissa, ja tänään se korostuu siksikin, että vastustajan vahvin osa on siinä. Toisaalta toivon, että Tommi löytäisi Jampan (Virtanen) sieltä linjojen välistä yhtä hyvin kuin Manu on löytänyt. Tommi ja Jamppa pystyvät kyllä pelaamaan yhdessä ja luotan, että se yhteys löytyy mitä pidemmälle peli etenee.

– Siinä on aineksia aika makeeksi parivaljakoksi.

Mannisen ohella JJK:lta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Szerovay, Okkonen, Korte ja Hyyrynen. Patrick Poutiainen palaa kokoonpanoon.

JJK:n avauskokoonpano: Korhonen; Tapaninen, Reintam, Pasoja, Latikka; Markkula, Gruborovics, Tuomanen, Kari; Virtanen, Wusu
Vaihtopenkki: 31 Viljala, 2 Nieminen, 7 Virén, 11 Tumanto, 15 Hilska, 17 Linjala, 23 Poutiainen

JJK-Haka Harjulla kello 15.