JJK hävisi dramaattisesti Turussa

13.09.2010

Heikko ensimmäinen puoliaika maksoi JJK:lle pisteet Turussa maanantai-iltana. Inter vei Veikkausliigan 21. kierroksen ottelun maalein 3-2 (3-0).

Inter meni Mika Ojalan ja Guilleano Grotin maaleilla 2-0 -johtoon 15 minuutissa. Kapteeni Henri Lehtonen synkensi kettupaitojen avausjaksoa viimeistelemällä 3-0 näppärän syöttökuvion päätteeksi. JJK oli ensijaksolla pahasti jyrän alla, eikä päässyt kokeilemaan Patrick Bantamoin iskukykyä avausjaksolla käytännössä lainkaan.

Toinen jakso muutti ottelun voimasuhteet täysin. JJK aloitti terävästi, ja paine palkittiin 56. peliminuutilla Jukka-Pekka Tuomasen avattua kauden maalitilinsä Tommi Karin esityöstä. Puoliajalla vaihdosta sisään tullut Mikko Hyyrynen nostatti jyväskyläläistoiveita kaventamalla varttia myöhemmin lukemiksi 3-2 komealla puskumaalilla, johon loistavan keskityksen tarjosi Mika Lahtinen.

JJK:lle aukesi lisäajalla erinomainen tilaisuus ottelun tasoittamiseen, mutta Inter-kippari Lehtonen torjui maaliviivalta päällään Lahtisen kymmenestä metristä lähettämän laukauksen.

Tappion ja AC Oulun samanaikaisen voiton myötä JJK:n asema sarjataulukossa kävi tukalaksi.

Tuore JJK-kasvo Kim Alonen debytoi oranssissa korvaamalla Patrick Poutiaisen 88. peliminuutilla.

JJK:n kausi jatkuu sunnuntaisella kotiottelulla FF Jaroa vastaan.